Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*
  • Αποκλειστικά για το παρόν ιστολόγιο
Και μια παλιά παροιμία λέει: "όπου πατεί η κατσίκα πατεί και το κατσικάκι". Και μια δεύτερη λέει: "άσπρος γεννιέται ο κόρακας και κόκκινος μαλλιάζει και μαύρος κατασταίνεται και στου μπαμπάτου μοιάζει". Και μια τρίτη: "απ τον καρπό το δέντρο γνωρίζεται".
Η κληρονομικότητα είναι αυτή που καθορίζει το είδος κάθε πλάσματος. Η κληρονομικότητα είναι υπεύθυνη για τις αρχές και τα ήθη των ανθρώπων που θα λάβουν μέσα στην οικογένεια. Ευθύνεται όμως και για αρρώστιες που θα μεταφερθούν στις επόμενες γενιές. Όμως η κληρονομικότητα είναι εκείνη που καθορίζει το χρώμα των ματιών, το ύψος, τον σωματότυπο και τον χαρακτήρα.
Το dna είναι τόσο ισχυρή πληροφορία που μεταφέρεται στα ωάρια μέχρι πέντε γενεές. Και όσοι ψάχνουμε να βρούμε το γενεαλογικό μας δέντρο καλώς το ψάχνουμε, γιατί μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Σκεφτήκατε ποτέ να είχατε πρόγονο έναν παππού οπλαρχηγό; Η μια γιαγιά καπετάνισσα; Όλα είναι δυνατά. Όσοι ψάχνουν το γενεαλογικό τους δέντρο δεν είναι αλλοπρόσαλλοι. Θέλουν να αποκτήσουν τέτοιου είδους πληροφορίες.
Η κληρονομικότητα έχει να κάνει και με τα χαρίσματα και με τις ασχήμιες του ατόμου. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε, μα καλά πώς βγήκε τέτοιο παιδί από μια τέτοια οικογένεια; 
Ίσως κάποιος κρίκος μέσα στην αλυσίδα της να ήταν ασθενικός ή αδύναμος. Και η πληροφορία αυτή όχι μόνο πέρασε αλλά και αναπτύχθηκε στο συγκεκριμένο άτομο. Κάποιες φορές είναι δυνατόν να έχει εξελιχθεί η συγκεκριμένη πληροφορία στο χρωματόσωμα και να έχουμε σαν αποτέλεσμα το εξελιγμένο περισσότερο άρτιο και θελκτικό μοντέλο του προγόνου. Είναι τότε που οι βάσεις που δίνονται από την οικογένεια κάνουν θαύματα και εξασφαλίζουν την μακρόχρονη ιστορία της.
Προικισμένοι ή όχι από τις διάφορες πληροφορίες των προγόνων μας, εμείς έχουμε στόχο να εξακολουθήσουμε τη ελληνική φυλή, το έθνος μας, και να το εξελίξουμε. Αντλώντας πληροφορίες από την γενναία θετική στάση των ηρώων μας και ζηλεύοντας την αλήθεια και την αυτοθυσία τους. Μπορούμε να γίνουμε ισάξιοί τους και να τους επισκιάσουμε. Έχουμε την γνώση και τον τρόπο. Η κληρονομιά μας είναι άξια σεβασμού. Όμως, αν πρώτοι εμείς δεν την σεβαστούμε, μην περιμένουμε κανέναν άλλον να το κάνει. Στο μυαλό μας επιβάλλεται να έχουμε θετικές σκέψεις. Την επιτυχία, την αβροφροσύνη, την ειρήνη, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την χώρα μας. Όχι σαν συντεταγμένες, μα σαν οντότητα.

*Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.