Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Πίνακας με το έμβλημα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος που προσφέρθηκε το έτος 1995 από την Πολιτικό Μηχανικό Ράνια Πετροπούλου 

Η προγραμματισμένη επίσκεψή μου στα γραφεία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, εκεί όπου κτυπά η καρδιά του Αστυνομικού Αθλητισμού, ανακάλεσε στη μνήμη μου ιστορικές στιγμές και μου έδωσε τη δυνατότητα να διαπιστώσω, προσωπικά, τις θετικές εξελίξεις, στο διάβα του χρόνου. 
Οι εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής, όπου στεγάζονται τα γραφεία, ιδιαίτερα γνωστός και οικείος, αφού ήταν το εφαλτήριο για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. 
Από αριστερά: Ρήγας Ουσταμπασίδης, Δημήτρης Αβανίδης, Γιώργος Τζατζάκης 
και ο συντάκτης του παρόντος 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Τζατζάκης, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Αβανίδης, ο Γενικός Γραμματέας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Ρήγας Ουσταμπασίδης και ο Ταμίας κ. Κώστας Ζακεστίδης, επανεκλεγέντες στις τελευταίες αρχαιρεσίες, με τριετή θητεία, με ξενάγησαν, έχοντας φιλική διάθεση και με χαρακτηριστική ευγένεια, με ενημέρωσαν για τις δράσεις που προγραμματίζουν αλλά και για τις αποφάσεις τους, ώστε η Χώρα μας να εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια και να συμμετέχει στα Πρωταθλήματα των Διεθνών Αθλητικών Αστυνομικών Ενώσεων, ήτοι της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών (USPE), και της Παγκόσμιας Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (USIP). 
Η επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης μου έδωσε τη δυνατότητα να διαπιστώσω ότι σήμερα, εν ενεργεία αστυνομικοί, με αγάπη, ζήλο και μεράκι, είναι άξιοι συνεχιστές εκείνων, που πριν από 30 χρόνια (1988) συνέλαβαν την ιδέα και την υλοποίησαν δύο χρόνια μετά (1990), προσθέτοντας συνεχώς διακρίσεις και έπαθλα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και νέους κρίκους στην αλυσίδα της δημιουργίας και της κοινωνικής προσφοράς, με αποτέλεσμα ο Αστυνομικός Αθλητισμός να αναρριχάται, ανελλιπώς, στις ακτίνες του ελληνικού ήλιου και να ξεπερνά τα σύνορα της πατρίδας μας. 
Οι αστυνομικοί αυτοί, που παράλληλα με τα καθήκοντά τους, αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε ένα Σώμα όπου η φυσική κατάσταση των μελών του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση των καθηκόντων τους και εκπροσωπούν τη Χώρα μας στη Διεθνή Αθλητική Αστυνομική Κοινότητα, είναι άξιοι συγχαρητηρίων! 
Να υπενθυμίσω ότι το Σεπτέμβριο του έτους 2017 η ομάδα Μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Με την ευκαιρία αυτή της επίσκεψης, παραθέτω, συνοπτικά το ιστορικό της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και κάποιες από τις κυριότερες διοργανώσεις της και διακρίσεις. 
Η επίσημη ίδρυση της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος αναγνωρίσθηκε με την υπ' αριθ. 2603/1990 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με σκοπό και στόχο την καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος και την ανάπτυξη του αθλητισμού μεταξύ των εν ενεργεία Ελλήνων Αστυνομικών και των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών. 
Η ίδρυση της Αθλητικής Ένωσης αποφασίσθηκε γιατί, σύμφωνα με το άρθρο 4 του καταστατικού της USPE, δικαίωμα συμμετοχής στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Αστυνομικών, έχουν οι Αστυνομικές Ενώσεις των Επισήμων Αστυνομικών Σωμάτων κάθε χώρας μέλους. 
Το 2003 το καταστατικό της Ένωσης τροποποιήθηκε, με την υπ' αρ. 3113/2003 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αστυνομιών (USPE), στην οποία συμμετέχουν 40 χώρες και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών ( US1P), στην οποία μετέχουν 63 χώρες. 
Στην Ένωση είναι εγγεγραμμένα 6.500 μέλη- αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί και Συνοριακοί Φύλακες- δεν έχει κερδοσκοπικό ή συνδικαλιστικό χαρακτήρα και στηρίζει όλα περίπου τα Ολυμπιακά και μη αθλήματα, ανάλογα με την δυναμική του ενδιαφέροντος των μελών της.
O 'Αγιος Νέστωρ έχει οριστεί ως προστάτης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος. 

Ο Νέστορας, γνώριμος του Αγίου και ενδόξου Δημητρίου, δίδαξε ότι σε κάθε ανθρώπινη πρόκληση πρέπει να αναφωνούμε: «Κύριος ἐμοὶ βοηθός, καὶ οὐ φοβηθήσομαι τί ποιήσει μοι ἄνθρωπος;» (Ψαλμός νε' 5). Ο Κύριος είναι βοηθός μου και δε θα φοβηθώ. Τι θα μου κάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος;

Έχει διοργανώσει: 

1.-Το 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αστυνομικών όπου η Ελληνική ομάδα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. (29/05-03/06-1993) 
2.-Το 5ο Παγκόσμιο Αθλητικό Συνέδριο και το 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου. (31/10-04/11-1996) 
3.-Το 4ο Πανευρωπαϊκό Αστυνομικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας και το 28ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αστυνομιών με την συμμετοχή 37 χωρών. (05-11/10/2000) 
4.-Το 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου Αστυνομικών. (02/03-11-2002) 
5.-Το 14ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Αστυνομικών. (15/16-05-2004) 
6.-Το 15ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Αστυνομικών. (22/05-31/05-2010) 
7.-Το 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αστυνομικών, Σεπτέμβριος 2017, όπου η ελληνική ομάδα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος αποτελούν: 

Πρόεδρος: ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Δημήτριος 
Β΄ Αντιπρόεδρος : ΑΒΑΝΙΔΗΣ Δημήτριος 
Γεν. Γραμματέας: ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Ρήγας 
Ταμίας: ΖΑΚΕΣΤΙΔΗΣ Κωνσταντίνος 
Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: ΤΖΑΦΟΛΙΑΣ Δημήτριος 

Μέλη: 
ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης 
ΜΑΝΟΥΡΑΣ Νικόλαος 
ΜΠΟΓΔΑΝΙΔΗΣ Αχιλλεύς 
ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος 
ΧΑΝΤΖΗΣ Κωνσταντίνος 

Ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Τζατζάκης

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Αβανίδης

Ο Γενικός Γραμματέας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Ρήγας Ουσταμπασίδης 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.