Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ SPECIAL OLYMPICS ''ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2018''! (VIDEO)

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Όρκος Αθλητή Special Olympics: Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος''

Η Τελετή Έναρξης των Πανελληνίων Αγώνων ''Λουτράκι 2018'', που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, στο ''Θώδειο'' Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και λοιπών επισήμων, ήταν εντυπωσιακή, επιβλητική, συγκινητική και αντάξια του εορτασμού της συμπλήρωσης μισού αιώνα από τη διεξαγωγή των πρώτων, σε παγκόσμιο επίπεδο, Αγώνων Special Olympics. 
Σημειώνεται ότι φέτος εορτασμοί διοργανώνονται σε 172 χώρες, ανά τον κόσμο, για τη συμπλήρωση των πενήντα ετών. Τα Special Olympics είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε επισήμως το 1968, δίνοντας μορφή στο όραμα της ιδρύτριάς του, Eunice Kennedy Shriver (1921-2009), αδελφής του Προέδρου των Η.Π.Α John F. Kennedy. Ένα όραμα που γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1962 σε μία θερινή κατασκήνωση στο σπίτι της Eunice, όπου κλήθηκαν παιδιά και ενήλικες με διανοητική αναπηρία, προκειμένου η ίδια να ανιχνεύσει τις δυνατότητές τους σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.
Η τελετή έναρξης περιελάμβανε παρέλαση των σημαιών των 13 περιφερειών της Ελλάδας, της Κύπρου και των Special Olympics, παρέλαση των αθλητριών και αθλητών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου, χαιρετισμούς επισήμων και την κήρυξη της έναρξης των αγώνων, από τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas κ. Διονύσιο Κοδέλλα, τον Ύμνο των Special Olympics, την Αφή του Βωμού της Φλόγας της Ελπίδας, τον Όρκο Αθλητή των Special Olympics, Παραδοσιακούς Χορούς από τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών-Περαχωριτών ''Ο ΙΒΥΚΟΣ", Χορευτικό από αθλήτριες της ΑΠΕ ''Γιτάνη'' και τραγούδια από το ντουέτο εγχόρδων ''The String Demons''. 
Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης παρουσίασε η δημοσιογράφος κα Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.


Σημειώνεται ότι η Φλόγα της Ελπίδας ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Πεζογέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου και κατέληξε στο ''Θώδειο'' Στάδιο, μεταφέροντας το μήνυμα των Special Olympics για ένταξη και συμμετοχή στον αθλητισμό, σε κάθε γωνιά της Κορινθίας. 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ''Θώδειο'' Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, στο κλειστό γυμναστήριο ''Γ.Γαλανόπουλος'', καθώς και στις εγκαταστάσεις Sportcamp, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018. 
Οι Πανελλήνιοι Αγώνες ''Λουτράκι 2018'' τελούνται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.
Μέγας Δωρητής το ίδρυμα ''Σταύρος Νιάρχος''.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.