Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!

Byawakengr


Γράφει η Παναγιώτα Κυριάκου

Ο Henry David Thoreau, είπε πώς «η πιό αληθινή ζωή μας είναι όταν είμαστε στα όνειρα ξύπνιοι».
Να ονειρεύεσαι πάντα, έτσι έλεγε ο Μικρός Πρίγκιπας παρόλο που τα όνειρα καμιά φορά μπορεί να μας προδώσουν, μπορεί και να μας διαλύσουν. Παρόλα αυτά, είναι αδύνατο να μην κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Εξάλλου, χωρίς όνειρα δεν έχει ουσία η ζωή.
Ακόμα κι αν δεν έρθουν τα πράγματα, όπως τα θέλεις εσύ ο ίδιος, να ξέρεις πώς για να πετύχεις κάτι, αυτό που επιθυμείς πολύ, πρέπει να έχεις πίστη, να αγωνίζεσαι με όλη σου την ψυχή (εάν πιστεύεις πραγματικά γι’ αυτό που παλεύεις) έχοντας ανεξάντλητη υπομονή και να θυμάσαι πως κάποιες φορές τα πιο όμορφα πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις.
Να προσπαθείς να ονειρεύεσαι. Να κάνεις όνειρα για πράγματα που μπορείς να πετύχεις έτσι ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν, διαφορετικά θα απογοητευτείς και είναι δύσκολο πολλές φορές να καταφέρεις να βρείς την δύναμη να ξανακάνεις όνειρα και να παλέψεις γι’ αυτά.
Δεν είναι λίγες οι φορές που αποτυχίες έχουν χαλάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία, έχουν προκαλέσει ψυχικές ασθένειες και έχουν στιγματίσει την ζωή κάποιον ανθρώπων. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια να μπορέσει ο άνθρωπος να ισοζυγίσει ανάμεσα στο δυνατό και στο αδύνατο. Δηλαδή σ’ αυτό που μπορεί να γίνει και σ΄αυτό που δεν μπορεί να γίνει. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες δυνατότητες και τις ίδιες ευκαιρίες. Με πρώτη αυτή τη σκέψη, να ονειρεύεται ο άνθρωπος. Ζωή χωρίς όνειρα, δεν υπάρχει. Όνειρα όμως, προσγειωμένα που δεν θα μας κάνουν ούτε να αισθανθούμε γελοίοι ούτε όμως θα μας αρρωστήσουν.
Η ζωή δεν πρέπει να κτίζεται πάνω στα όνειρα, γιατί αν γκρεμιστούν τα όνειρα, γκρεμίζεται και η ίδια η ζωή. Ονειρέψου, με σταθερά τα πόδια στην γή. Πάλεψε για όσα μπορείς να καταφέρεις και να πετύχεις. Αυτό το όνειρο, ας κρατηθεί σταθερό στην σκέψη του καθενός.

Πηγή: https://www.awakengr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.