Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ!


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης κάνει πλάκα ποδοπατώντας ανθρώπους. Όταν χλεύασε τον Γιώργο Κατρούγκαλο, με σοβαρό πρόβλημα υγείας, για τις μπούκλες του η εφημερίδα "Καθημερινή" αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. Ο ίδιος αναδιπλώθηκε προσχηματικά και το απέδειξε ότι δεν κατάλαβε τίποτα για το λάθος του, γράφοντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ότι η Φώφη Γεννηματά προσέφερε περισσότερα στην παράταξή της με το θάνατό της παρά με τη ζωή της.
Ούτε ως ευφυολόγημα, ούτε ως παραδοξολογία, ούτε ως εξυπνακισμός μπορεί να μεταβολιστεί. Γιατί είναι ένα σχόλιο που δείχνει απόλυτη απουσία ενσυναίσθησης και ευαισθησίας, δηλαδή απανθρωπιά.
Η Φ. Γεννηματά είχε ακούσει πολλά ανάλογα εν ζωή. Ο Γ. Πρετεντέρης, για παράδειγμα, είχε πει ειρωνικά ότι απουσίασε από ψηφοφορία στη Βουλή γιατί ήταν στο κομμωτήριο και η ίδια είχε καταγγείλει τον Κ. Μητσοτάκη για mansplaying. Αλλά ούτε νεκρή δεν ησυχάζει από την κακεντρέχεια. Να που ο Στ. Κασιμάτης βρήκε τρόπο να της επιτεθεί με απαράδεκτο τρόπο και τώρα που έχει φύγει από τη ζωή.
To είπε η στενή της συνεργάτιδα Ζ. Δημαδάμα και έχει δίκιο: Τη Φώφη Γεννηματά τη χτυπούσαν ανελέητα και απαξιωτικά και γιατί ήταν γυναίκα. Είναι τόσο εσωτερικευμένος ο σεξισμός σε πολλές περιπτώσεις που εκδηλώνεται με ένα -ακατανόητο σε άλλο πλαίσιο- μένος.
Είναι υπερασπίσιμη η ελευθερία της έκφρασης του Στ. Κασιμάτη; Ηθικό δίλημμα που δεν επιδέχεται εύκολης και λακωνικής απάντησης. Στην εφημερίδα που "έκοψε" άρθρο της 'Ελενας Ακρίτα για τη "βίλα του Τσίπρα", προφανώς η στήριξη του Στ. Κασιμάτη δεν έχει να κάνει με σεβασμό στην ανεξαρτησία της άποψης.
Είναι αυτονόητο για εμάς ότι κάθε αρθρογράφος μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Αλλά και κρίνεται γι αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κρίνεται για την ποιότητα του χιούμορ ούτε για την πολιτική οξυδέρκεια. Κρίνεται για την ανθρωπιά του. Και το συμπέρασμα είναι απογοητευτικό.

Πηγή: https://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.