Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ''SPECIAL OLYMPICS HELLAS''!

  • Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος
Σε μαγική βραδιά εξελίχτηκε η τελετή έναρξης των Πανελληνίων Αγώνων των Special Olympics Hellas ''ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022'', την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022, κατά την οποία καταχειροκροτήθηκαν, από τους παριστάμενους, οι 900 αθλητές που παρέλασαν, προκαλώντας θαυμασμό και συγκίνηση.
Η Φλόγα των Αγώνων των Special Olympics, που άναψε από Αστυνομικό της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Λουτράκι, πρέπει να σιγοκαίει συνεχώς στις συνειδήσεις όλων μας για να υπενθυμίζει τη δύναμη, το σθένος και το μεγαλείο ψυχής των αθλητριών, των αθλητών, των γυμναστών και των εθελοντών της μεγάλης αυτής Ελληνικής οικογένειας, των Special Olympics Hellas.
Στην Ελλάδα, τα Special Olympics ιδρύθηκαν το 1987, από τον αείμνηστο Ανδρέα Ποταμιάνο και ήδη αριθμούν περίπου 900 εθελοντές–προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής, ειδικευμένους στην ειδική αγωγή, που προσφέρουν σε άτομα, με νοητική αναπηρία, δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες 22 αθλημάτων Ολυμπιακού τύπου, σε ετήσια βάση, βιώνοντας τα άτομα αυτά, ταυτόχρονα, τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και κοινωνικής ένταξης.
Ο Πρόεδρος εδώ και επτά χρόνια, Πρέσβης επί τιμή, κ. Διονύσης Κοδέλλας, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των αγώνων, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διαδρομή του Σωματείου και στο έργο που έχουν επιτελέσει το Διοικητικού Συμβούλιο και οι Συνεργάτες του, καθώς και στα τρέχοντα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα που έχουν ως κύριο μέλημα την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τα άτομα με διανοητική αναπηρία, αλλά και την ανάδειξη του εθελοντικού κινήματος στη χώρα μας.
Αξίζει να σημειωθεί και η μεγάλη προσφορά της Διευθύντριας των Special Olympics Hellas. Η κα 'Αρτεμις Βασιλικοπούλου, επί σειρά ετών, έχει αναδειχθεί σε βασικό συντελεστή της επίτευξης των στόχων, που απορρέουν από το όραμα του Σωματείου, συντονίζοντας όλες τις δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.
Παρόντες Εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Δήμαρχοι-Υποστηρικτές των Special Olympics Hellas, Χορηγοί, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Αντιδήμαρχοι, ο Eπικεφαλής της Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' Ιωάννης Καραπανάγος (συντάκτης του Παρόντος) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Γλυκοφρύδης και Αλκιβιάδης Δρίτσας.
Τα Special Olympics ιδρύθηκαν το 1968 από την Eunice Kennedy Shriver, αδελφή του Προέδρου των Η.Π.Α John F. Kennedy, και το έναυσμα δόθηκε από την αδελφή τους με νοητική αναπηρία Rosemary Kennedy. Επίσημα καθιερώθηκαν το καλοκαίρι του 1968, με τη διεξαγωγή των πρώτων Διεθνών Θερινών Αγώνων Special Olympics στο Illinois με 1.000 αθλητές με νοητική αναπηρία από 26 Πολιτείες των Η.Π.Α και τον Καναδά. 
Τον Δεκέμβριο του 1971, τα Special Olympics λαμβάνουν από την Ολυμπιακή Επιτροπή των Η.Π.Α. το προνόμιο να φέρουν τον τίτλο “Olympics”.
Από τότε και μέχρι σήμερα, το Κίνημα δίνει την ευκαιρία σε περίπου 6 εκατομμύρια άτομα με νοητική αναπηρία, σε περισσότερα από 190 προγράμματα, να ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.