Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ!

Δημήτρης Δανίκας

Πρωτοφανές! Ανήκουστο! Εξωφρενικό!
Υπόδειγμα Νεοελληνικής αδιαφορίας, κυνισμού και ακραίου, ασυγχώρητου φιλοτομαρισμού. Ιδού τα αποτελέσματα της «καλύτερης βαριάς βιομηχανίας», δηλαδή του τουρισμού. Ιδού οι «ευαισθησίες» τόσο των τοπικών δημοτικών αρχών όσο και των προυχόντων αυτών των υψηλών, των κερδοφόρων, των ασυναγώνιστων τουριστικών περιοχών.
Οπου μια τερατώδης συνύπαρξη λαμβάνει χώρα. Από τη μια το χρήμα ρέει όπως ο μαύρος χρυσός στις αραβικές χώρες. Ενώ από την άλλη από υποδομές και στοιχειώδεις κοινωνικές προσφορές η κατάσταση περίπου ανταγωνίζεται περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.
Να μην ανοίξω το στόμα μου για τα σκουπίδια. Να πιάνεις τη μύτη σου. Ζέχνει παντού ενώ παράλληλα οι κυρίες και οι κύριοι περιφέρονται με αρώματα και κολόνιες των εκατοντάδων euro. Να μην μιλήσω για υδροδότηση. Οπου το σύστημα το τοπικό έχει φροντίσει να τα κάνει πλακάκια με περιφερόμενους μεσάζοντες και προμηθευτές νερουλάδες. Να μη μιλήσω για δρόμους, πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Κόβω το σβέρκο μου ότι τα επόμενα χρόνια θα κτίζουν και πάνω στο κύμα των παραλιών. Και να μη μιλήσω για το χορό των αυθαιρεσιών σε τραπεζοκαρέκλες, ξαπλώστρες και άλλα τέτοια «εργαλεία».
Όμως πρέπει να μιλήσω για την ανυπαρξία στοιχειωδών ιατρικών και νοσοκομειακών υποδομών. Φυσικά διάφοροι προύχοντες και ολιγάρχες με ευτραφέστατα πορτοφόλια, έτσι με το παραμικρό καταφεύγουν σε ιδιωτικό αεροσκάφος η ελικόπτερο και στη συνέχεια καταλήγουν σε ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών. Στο πιτς φυτίλι.
Όμως τι γίνεται με την «πλέμπα». Βάρδα μη σου λάχει κάτι σοβαρό και από τα Ματογιάννια Μυκόνου βρεθείς ten feet under. Τι συμβαίνει; Μα το γνωστό. Κάθε γιατρός για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σ αυτούς τους υψηλούς και χρυσούς τουριστικούς, νησιωτικούς, προορισμούς, πρέπει να πληρώνει για ενοίκιο μικροσκοπικού διαμερίσματος περίπου ογδόντα euro την ημέρα. Περίπου τρία χιλιάρικα το μήνα. Επομένως ποιος τρελός θα πληρώσει από την τσέπη του για να πάει να υπηρετήσει τον όρκο του στον Ιπποκράτη σ αυτή την καλύτερη βαριά βιομηχανία»;
Η πρώτη απάντηση από ιθύνοντες των προυχόντων είναι φυσικά «φταίει το κράτος». Δηλαδή η κυβέρνηση, δηλαδή ο Μητσοτάκης. Ωραία λοιπόν. Φταίει ο Μητσοτάκης. Πάμε παρακάτω. Όμως γιατί εσείς με τόσες τουριστικές εισπράξεις και με τόσο ευτραφή πορτοφόλια δεν αναλαμβάνετε τα έξοδα προκειμένου να καλύψετε τις ιατρικές ανάγκες κατοίκων και τουριστών;
Και γιατί κάποιοι εξ αυτών των προυχόντων και ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών επιπέδου πολλών εκατομμυρίων, δεν βάζετε το χεράκι σας στην τσέπη σας προς κάλυψη τέτοιων στοιχειωδών ιατρικών υποδομών; Ακρα του τάφου σιωπή. Σιγή ασυρμάτου.
Με απλά λόγια στα τέτοια τους η στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία. Με απλά λόγια στα τέτοια τους η στοιχειώδης αλληλεγγύη. Με απλά λόγια στα τέτοια τους η στοιχειώδης κοινωνική προσφορά. Όλα μα όλα για το τομάρι μας, τις ξαπλώστρες μας, τα ποτά μας, τις καλλίγραμμες σεξεργάτριες και άμα λάχει για διάφορα άλλα τέτοια.
In short εγώ ζωάρα, οι άλλοι χαζομάρα. Ο τουρισμός η καλύτερη βαριά μας βιομηχανία. Ο τουρισμός ο καλύτερος, ο πιο αποκαλυπτικός δείκτης φιλοτομαρισμού και ασυγκράτητου κυνισμού! Να ξαφρίζουμε τουρίστες και να γράφουμε στα παπούτσια μας υποδομές και κοινωνικές ανάγκες!

Πηγή: https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.