Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΠΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΤΗΝ 5η ΜΑΪΟΥ 2015! (VIDEO)

                                                                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρακτικές που επιστρέφουν την έννοια της πειθαρχικής ευθύνης πίσω στην δεκαετία του ΄80 κατηγόρησε την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας στο πλαίσιο της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου: «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».

Ο Χρίστος Δήμας υπογράμμισε πως η αντικατάσταση των αιρετών συνδικαλιστών με τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά συμβούλια στην οποία προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση διασφάλιζε το κύρος και την αξιοπιστία του δημοσίου τομέα καθώς προστάτευε τους έντιμους και συνεπείς υπαλλήλους κάτι το οποίο αντιστρέφεται πλήρως από το παρόν σχέδιο νόμου. Ο κ. Δήμας απαρίθμησε σειρά περιπτώσεων υπαλλήλων που υπέπεσαν σε πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα όπως για παράδειγμα υπάλληλος Δήμου ο οποίος απουσίαζε από την υπηρεσία του για πάνω από τρία χρόνια δίχως λόγο, εφοριακός που υπεξαίρεσε 150.000 ευρώ και εκπαιδευτικός που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτρια. «Αυτούς θέλετε να προστατέψετε;» ρώτησε ο κ. Δήμας απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό από τον οποίο και ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.