Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η ΛΥΣΗ, ΟΧΙ Η ΡΗΞΗ!

Του Ανδρέα Ε. Γεωργιάδη*

Image result for παγκοσμιοποίηση

Τι μπορεί να γίνει
Ζω εκτός Ελλάδος εδώ και χρόνια αλλά η ψυχή μου βρίσκεται πάντα στην Ελλάδα.
Δεν υποστηρίζω ότι γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο θα βγει η Ελλάδα από το χάος που την έριξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά θα προσπαθήσω να δώσω το βάθος και την ουσία του προβλήματος.

Η Ελλάδα έχει πέσει για τα καλά στα δίχτυα των τοκογλύφων, συνειδητά από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις.
Πριν πάω στο τωρινό πρόβλημα πρέπει να πούμε λίγα λόγια για το πως η διεθνής συγκυρία έφερε τη χώρα μας σε αυτή την άθλια κατάσταση.
Είναι πια απολύτως γνωστό και εξακριβωμένο ότι υπάρχει μια οικονομική ελίτ που δρα μέσω μεγάλων τραπεζών και τα παρακλάδια τους και έχει σήμερα κυριαρχήσει στον πλανήτη, αφού τον έχει χρεώσει με τουλάχιστον 60 τρισεκατομμύρια δολαρια. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι λαοί χρωστούν αυτή την ώρα σε αυτές τις τράπεζες αυτό το μυθικό ποσό. Το πως κατάφεραν να μαζέψουν όλο αυτο τον πλούτο για να μπορούν να τον δανεισουν είναι μια απλή ιστορία, ενώ δεν χρειάστηκε παρά να συμφωνήσουν μαζί τους μερικοί εξωνημένοι πολιτικοί-αρχηγοί κρατών για να το καταφέρουν.
Έτσι έφτιαξαν δικές τους ιδιωτικές τράπεζες αντί για τις κρατικές, έκοβαν ανεξέλεκτο χρήμα, το δάνειζαν αφειδώς στους ανίδεους λαούς και μόλις τους υπερχρέωναν, ξαφνικά δημιουργούσαν κρίσεις στα κράτη που είχαν δανείσει. Επειδή τα κράτη δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν (βλ. Ελλάδα), τους έπαιρναν τον οποιονδήποτε κρατικό πλούτο. Αντάλλασσαν, με άλλα λόγια, τα χαρτιά-αέρα που τύπωναν με τον πραγματικό υλικό πλούτο των κρατών που δάνειζαν (δείτε αναλυτικά προηγούμενο άρθρο μου στο iThesis http://ithesis.gr/oikonomia/i-megali-apati-enantia-sto-kratos-ke-ton-lao/
Κανένας πολιτικός αρχηγός κράτους μέχρι τώρα δεν μπόρεσε ούτε να τους πάρει τις τράπεζες και να τις κρατικοποιήσει ούτε να τις φορολογήσει ως όφειλε. Εάν τολμούσε ακόμα και να το σκεφτεί εξαφανίζονταν. Κάποιοι πολιτικοι που διαφώνησαν ανοιχτά και θελησαν να μεταβεί στο κράτος η παραγωγή χρήματος από κρατικές τράπεζες, δολοφονήθηκαν. π.χ. Τζον Κέννεντυ, Αβραάμ Λίνκολν
(Ο Πρόεδρος της Αμερικής Τόμας Τζέφερσον είχε πει για τις τράπεζες: Εάν ποτέ στο μέλλον ο αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση τους χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν. http://www.forbes.com/sites/robertlenzner/2011/11/06/thomas-jefferson-warned-the-nation-about-the-power-of-the-banks/ ).
Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη αλχημεία από αυτή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η ιδέα ήταν ότι θα μπορούσαν να υποτάξουν όλα τα κράτη μέσα από αυτήν ακριβώς την αλχημεία.
Οι δύο λόγοι που έγιναν τόσο πλούσιες οι συγκεκριμένες τράπεζες ήταν αφενός μεν η ανεξέλεγκτη κοπή χρήματος και αφετέρου το ότι δεν πλήρωναν ποτέ τους αναλογούντες φόρους.
Το οικονομικό σύστημα που επέβαλαν οι τράπεζες ήταν τόσο περίπλοκο και πολύπλοκο που κανείς δεν μπορούσε να βρει άκρη και να φορολογήσει τα κέρδη τους .
Επομένως εάν η ανθρωπότητα θέλει να απαλλαγεί από τους δυνάστες-δανειστές θα πρέπει να κάνει δύο βήματα:
Για κάθε ποσό που θα δανείζουν οι τράπεζες, σε οποιοδήποτε κράτος, να πληρώνουν αντίστοιχο φόρο. Π.χ. για ένα ποσό 5 δισ. δολλάρια, να πληρώνουν ένα ποσό 3,5 δισ. δολλάρια που θα αντιστοιχεί στο 70% του ποσού που δάνεισαν.
Με αυτό το «φόρο δανεισμού», τα κράτη θα μπορούν να κάνουν κοινωνική πολιτική και κυρίως ανάπτυξη. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε με τα χρόνια θα αδυνατίσουν οικονομικά οι τράπεζες και το σύστημα θα ισορροπήσει. Επειδή δεν μπορεί κανείς να βρει άκρη πως να φορολογήσει τις τράπεζες, υπάρχει αυτός ο απλός τρόπος, αρκεί να συμφωνήσουν οι περισσότεροι αρχηγοί των μεγάλων κρατών.
Σε ένα τρίτο στάδιο, όταν οι τράπεζες θα έχουν αδυνατίσει οικονομικά και δεν θα μπορούν να πληρώνουν μια στρατιά από προδότες, παρατρεχάμενους και πολιτικούς σε κάθε χώρα, όπως κάνουν σήμερα, για να υποστηρίζουν τα συμφέροντα τους, τότε θα είναι ευκολότερο για τα κράτη να πάρουν πίσω το καθένα τη δυνατότητα να τυπώνει το εθνικό τουνόμισμα και να ξαναποκτήσει την εθνική του ανεξαρτησία.
Η ιδέα της παγκοσμιοποίησης βασίστηκε μέχρι σήμερα στην οικονομική εξαθλίωση των εθνών και στην εξάρτηση τους από τους οικονομικούς δολοφόνους. Επίσης βασίστηκε και θα συνεχίσει να βασίζεται, στα επόμενα χρόνια, όλο και περισσότερο, στην εξάλειψη των παραδόσεων των λαών και την καταστροφή των πολιτισμικών τους μνημείων ώστε οι λαοί να χάσουν τις ρίζες τους. Με τους τοπικούς πολέμους θα αναγκάσουν σε εκπατρισμό εκατομμύρια ανθρώπων, από διάφορες χώρες που θα αναμειχθούν με τους λαούς της Ευρώπης και της Αμερικής ώστε να χαθεί η ιδέα της πατριδας του έθνους και της καταγωγής και από τους μεν και από τους δε. Ήδη με πράκτορες και εγκάθετους καταστρέφουν πολιτισμικά μνημεία των λαών, κυρίως της Ασίας. Δεν θα αργήσουν και δεν θα διστάσουν να καταστρέψουν ακόμα και μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, όπως έκαναν για ασιατικά κράτη. Τα όντα αυτά που συλλαμβάνουν και εκτελούν αυτές τις ιδέες, πρέπει να θεωρούνται κάτι σαν ανθρωπόμορφα τέρατα.
Η ιδέα της παγκοσμίοποιησης που θα έπρεπε να είναι μια μεγάλη ιδέα ειρήνης, αδελφοσύνης, δικαιοσύνης, ισότητας και ευημερίας των λαών, εάν είχε στηριχθεί σε ηθικές βάσεις, έγινε ιδέα εξόντωσης των λαών, των κρατών και των εθνών μέσω της εφαρμογής αδίστακτων οικονομικών πολιτικών.
Με στόχο οι λαοί και τα έθνη να γίνουν μια μάζα που θα την διαχειρίζονται πανεύκολα οι σύγχρονοι βιαστές, οι σημερινοί επιβήτορες, έγιναν τέρατα πιο φοβερά ακόμα και από τις ομάδες του Χίτλερ. Ολα αυτά βέβαια γίνονται με την επίφαση δημοκρατικών διαδικασιών ή για την αποκατάσταση της… δημοκρατίας! Σε όσους λαούς μέχρι σήμερα αποκατέστησαν την δημοκρατία, άνθρωποι και δομές έγιναν πραγματικά ερείπια.
Άρρωστα μυαλά που βρήκαν τον τρόπο να εκδικηθούν τους λαούς, που είναι -όπως λένε- τεμπέληδες και άχρηστοι και που θα πρέπει, κατά τη γνώμη τους, να δουλεύουν σαν σκλαβοι για μερικά δολλάρια ώστε η η δική τους φυλή, η ελίτ, να ζει πλουσιοπάροχα σε βάρος των λαών.
Τέτοια σχέδια βεβαια θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες θα βγουν πληγωμένοι και χαμένοι οι πάντες.
Αυτό είναι το γενικό πλάνο πάνω στο οποίο θα έπρεπε όλοι να συλλογιστούμε για το τι θα έπρεπε να κάνουμε για να ξεφύγουμε από την μέγγενη που μας έβαλαν.
Το πρόβλημα τώρα δεν είναι πια μόνο της κυβέρνησης αλλα ολόκληρου του ελληνικού λαού που θα πρέπει να βάλει πλάτη.
Και έρχομαι στη σημερινή δεινή κατάσταση της Ελλάδας και στο πείραμα που μας επέβαλαν.
Η πραγματικότητα είναι τραγική διότι οι επιλογές που έχει η νέα κυβέρνηση είναι είτε να συνεχίσει να ακολουθεί τις επιταγές των δανειστών, δηλαδή να συνεχίσει ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι που μας έφεραν σε αυτή τη δεινή κατάσταση, ή να αντισταθούμε, να αντιπαρατεθούμε με πολύ μελετημένες προτάσεις και επιχειρήματα.
Το ζητούμενο είναι να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να σώσει την Ελλαδα. Με τις σημερινές συνθήκες αποκλείεται να γίνει ανάπτυξη, θα συνεχίσουμε να ζητιανεύουμε και θα μας πετάνε όλο και λιγότερα ψίχουλα μέχρι να ξεψυχίσουμε.
Η μόνη λύση επομένως είναι να κερδίσουμε χρόνο. Θα πρέπει να ζητήσουμε ένα περιθώριο χρόνου, τριών τουλάχιστον ετών, κατά το οποίο δεν θα πληρώσουμε τους δανειστές και μέσα στο οποίο θα μπορέσει να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Θα υποχρεωθούμε, όμως, με αποφάσεις του κοινοβουλίου πλέον ότι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα αρχίσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές με ποσά που θα ισοδυναμούν με το 20% του ΑΕΠ και που θα αυξάνουν κάθε χρόνο ανάλογα με την ανάπτυξη που θα εχουμε.
Δεν θα πρέπει να ζητήσουμε αλλα δανεικά.
Αν δεν μας δώσουν αυτό το χρόνο με την θέλησή τους θα μας τον δώσουν ούτως ή άλλως, εφόσον δεν θα έχουμε χρήματα να τους δώσουμε και θα επιμένουμε να μένουμε στο ευρώ, λέγοντας τους ότι θα αρχίσουμε να σας πληρώνουμε μετά τα τρία έτη.
Εμείς δεν φεύγουμε από το ευρώ στο οποίο μας βάλατε αποδεδειγμένα με οικονομικά τρικ και παγαποντιές. Εάν μπορείτε εσείς τώρα, βγάλτε μας με το ζόρι !!
Εάν μας βγάλετε όμως από τη νομισματική ένωση, θα πρέπει να μας αποζημιώσετε για την ανήκεστη βλάβη που μας προκαλέσατε όλα αυτά τα πέντε χρόνια με τις λανθασμένες τακτικές που μας αναγκάσατε να ακολουθήσουμε.
Στο χρονικό αυτό διάστημα των τριών ετών, θα πρέπει να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου να αποδείξουμε με στοιχεία ότι ένα μέρος του χρέους είναι επαχθές, ένα άλλο μέρος θα πρέπει να καλυφθεί από την Γερμανία για τις αποζημιώσεις που μας οφείλει, ένα άλλο μέρος θα πρέπει να προέλθει από δημεύσεις περιουσιών αυτών που ζημίωσαν το δημόσιο (έκλεψαν), ένα άλλο μέρος θα προκύψει από τα στοιχεία που θα αναγκασθεί να δώσει η Γερμανία για τους Έλληνες που πήραν μίζα για να αγοράσουμε τους ελαττωματικους εξοπλισμούς, θα επιστραφούν χρήματα από τη Siemens και από τους πολιτικούς που τα πήραν, ένα άλλο κομμάτι θα προκύψει από αυτούς που ξεπούλησαν ελληνική περιουσία.
Το υπόλοιπο χρέος που θα προκύψει, θα πληρωθεί μέχρι κεραίας, με ποσοστό που θα αντιστοιχεί με το 20% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, μέχρι να εξοφληθεί πλήρως.
Να ζητηθεί από όλους τους Έλληνες να φέρουν πίσω τα χρήματα που έβγαλαν στις ξένες τράπεζες για τα οποία δεν θα απολογηθούν που τα βρήκαν και από τα οποία θα παρακρατηθεί ένα ποσό 20%, για το οποίο θα δοθούν ομόλογα που θα πληρωθούν μόλις η οικονομία αρχίσει να στέκεται στα πόδια της. Εάν θέλουμε να εξακολουθήσει να υπάρχει η Ελλάδα, κύριοι Έλληνες προνομιούχοι, θα πρέπει να πληρώσετε το κατιτί σας.
Τα ποσά αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ανάπτυξη.
Ποια θα είναι η ανάπτυξη; Οι προτάσεις που ακολουθούν είναι μόνο μερικές ιδέες από τις χιλιάδες που θα σκεφθούν οι πολυμήχανοι Έλληνες. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να την καταπιεί το τσουνάμι που έρχεται.

Φορολογία
Αποδείχθηκε ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι εύκολο να παταχθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο εάν φορολογούνται οι υπερβολικές καταθέσεις και τα εμβάσματα που φεύγουν στο εξωτερικό, δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο οι έντιμοι Έλληνες. Να φορολογούνται οι καταθέσεις αυτών που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν στις τράπεζες όχι μόνο σήμερα αλλά και αυτά που είχαν πριν από την κρίση του 2008. Να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί να δούμε πόσοι «υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος» θα εμφανιστούν σε αυτές τις λίστες.
Να φορολογηθούν με 20% τα εμβάσματα που ήδη έφυγαν στο εξωτερικό τα τελευταία 5 χρόνια είτε από Έλληνες είτε από μετανάστες.
Οι αγορές ακινήτων θα γίνονται μόνο με φορολογημένα χρήματα. 
Ο ΦΠΑ να μειωθεί σε όλα τα είδη και υπηρεσίες στο 10% χωρίς να υπάρχει επιστροφή χρημάτων. Να παραμένουν όλα στο κράτος.
Τα παντός είδους κέρδη των ατόμων από τις επιχειρήσεις να φορολογούνται με 15%, αφού όμως έχουν αναγνωρισθούν τα έξοδα διαβίωσης τους με αποδείξεις, για τις οποίες θα έχουν ήδη πληρώσει ΦΠΑ 10% υπέρ του κράτους.
Η μη βεβαίωση ΦΠΑ να επισύρει βαρύτατες οικονομικές ποινές.
Όλοι οι ξένοι που διατηρούν επαύλεις, οικίες, διαμερίσματα κτλ. στην Ελλάδα να μπαίνουν αυτόματα στην κατηγορία των φορολογουμένων για Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, εφόσον είναι προφανές ότι έχουν μεγάλη περιουσία και στην χώρα τους μιας και μπορούν να διατηρούν εξοχικά και στην Ελλάδα. Να φορολογούνται π.χ. με 4 ευρώ το τετραγωνικό το χρόνο. Από ένα εκατομμύριο σπίτια ξένων, με μέσο όρο 100 τμ Χ 4 = 400 Χ 1.000.000 σπίτια = 400 εκατ. ευρώ εισπράξεις κάθε χρόνο μόνο από τους ξένους, με τους μετριότερους υπολογισμούς.
Για να μην πάει τελικά ολόκληρη η Ελληνική γη σε χέρια ξένων να ισχύσει ο νόμος που ισχύει στην Αγγλία. Η γη και τα υπερκείμενα σε αυτήν δεν θα πωλούνται ισόβια αλλά θα παραχωρούνται για εκατό χρόνια σε κάποιον πχ. εάν κάποιος πωλήσει το κτίριο ή τη γη που έχει αγοράσει πριν από δεκαπέντε χρόνια, ο νέος ιδιοκτήτης θα το αγοράζει και θα το κατέχει για τα υπόλοιπα 85 χρόνια και ούτω καθ’ εξής. Έτσι όλη η γη και όλα τα υπερκείμενα κτίσματα θα ξαναγυρίζουν πάντα στο ελληνικο δημόσιο.
Για να υπάρξει ανάπτυξη και να γίνουν επενδύσεις
Για τα τρία αυτά χρόνια που θα έχουμε αποστασιοποιηθεί από την Ε.Ε., η Τράπεζα της Ελλάδος θα κόψει δικό της χρήμα και θα καθορίσει την ισοτιμία του.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούν να προγραμματίσουν μεγάλα έργα με χρηματοδότηση από το ελληνικό χρήμα ενώ θα δοθεί εργασία σε χιλιάδες σημερινούς ανέργους. Το χρήμα αυτό θα δίδεται με τη μορφή κουπονιού, με τα οποία οι εργαζόμενοι θα μπορούν να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες, έως ότου ξεκινήσει και πάλι η χρήση του ευρώ -εάν υπάρχει ακόμα.
Έργα υποδομής, όπως υδροηλεκτρικά έργα, δημιουργία λιμνών με φράγματα σε πλάγιες βουνών που θα συλλέγουν νερό για να χρησιμοποιείται σε ποτιστικές καλλιέργειες.
Να ανασυσταθεί η ΜΟΜΑ και να ξεκινήσει η δημιουργία δρόμων (προσβάσεις) σε παραλίες που μπορεί να αξιοποιηθούν τουριστικά.
Κινητοποίηση όλων των αγροτών και στήριξη τους οικονομικά με ελληνικό χρήμα για να παράγουν ότι χρειάζεται από τρόφιμα η Ελλάδα. Καμιά εισαγωγή σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα δεν πρέπει να γίνεται μετά από δύο χρόνια.

Να ξεκινήσουν μονάδες κτηνοτροφίας με στήριξη από δήμους και περιφέρειες.
Να δημιουργηθούν βιομηχανίες για φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα.
Να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά σε όλες τις πρόσφορες πλαγιές των άγονων βουνών και ανεμογεννήτριες στις κορυφές. Η Ελλάδα θα μπορεί να προμηθεύει όλη την Ευρώπη με καθαρή ενέργεια που θα την πουλάμε ακριβά εισπράττοντας συνάλλαγμα. Το σύνθημα θα είναι κανένα άγονο βουνό ακάλυπτο. Πολύ σύντομα, εάν ξεκινήσουμε εμείς, θα έλθουν μεγάλοι επενδυτές να συνδράμουν.
Να υποχρεωθούν όλα τα νέα κτίρια να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά στις ταράτσες τους και η αξία του ρεύματος που θα παράγουν να μοιράζεται στους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ποσόν που συνέβαλαν στην αρχική επένδυση.
Ηλεκτροκίνηση, να δοθούν άμεσα άδειες ώστε να μετατρέπονται τα συμβατικά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά. Υπάρχουν έτοιμες μονάδες μηχανολόγων που δεν μπορούν να προχωρήσουν εξαίτιας της υπάρχουσας νομοθεσίας. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν εξαιρετική για την μετακίνηση μέσα στην πόλη και θα άνοιγε πολλές θέσεις εργασίας. Συγχρόνως θα μείωνε την μόλυνση του περιβάλλοντος.
Να δημιουργηθούν νέες μονάδες παραγωγής μπαταριών έτσι ώστε η κίνηση να περάσει σιγά σιγά στην ηλεκτροκίνηση που θα ενισχύεται από την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά.
Για όλα τα εισαγόμενα τρόφιμα η φορολογία να είναι μεγάλη ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι εισαγωγές. Ιδιαίτερα σε είδη πολυτελείας.
Οποιοσδήποτε οργανώνει εξαγωγικές μονάδες θα πρέπει να επιδοτείται με προσωπικό από την δεξαμενή της πληθώρας των δημοσίων υπάλληλων.
Οι διαδικασίες για τέτοιες νέες επιχειρήσεις από Έλληνες να είναι σύντομες και να δίνονται οι σχετικές άδειες αμέσως μετά την αίτηση. Να μην μεσολαβεί επίσκεψη σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά να αποστέλλονται τα έγγραφα ηλεκτρονικά (στατική μελέτη,περιβαλλοντική και άλλες μελέτες) και με την ευθύνη των σχετικών επιστημόνων η άδεια να “έρχεται» μέσω διαδικτύου. Να υπάρχει έλεγχος μετά την εγκατάσταση και αφού έχει ορθοποδήσει η επιχείρηση.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε:
Το κλίμα(καλλιέργειες: πορτοκαλιές, λεμονιές, ελιές, σταφύλια, ροδάκινα, φράουλες κτλ. Όλα αυτά μπορούν και πρέπει να εξάγονται.
Τα νησιά, να υποστηριχθούν καλύτερα με έργα υποδομής.
Τα άγονα νησιά πρέπει να αξιοποιηθούν: Για τα άγονα χρειάζεται οργάνωση με τεχνητά λιμάνια και επιδότηση αυτών που θα μείνουν στα άγονα νησιά.
Ο Τουρισμός. Να μειωθούν οι τιμές ώστε να υπάρξει ανάκαμψη. Να υπάρξουν όμως αυστηρότερα μέτρα φορολογίας σε μικρές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που φοροδιαφεύγουν σήμερα.
Η Ναυτιλία. Να δοθούν τα ίδια κίνητρα που έχουν οι εφοπλιστές στα ξένα κράτη ώστε να επανέλθει ο στόλος στην Ελλάδα με μόνη δέσμευση να έχουν ελληνικά πληρώματα. Να ξαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία μας.
Οι Ιχθυοκαλλιέργειες. Το κλίμα και οι θαλάσσιες προσβάσεις είναι τέτοιες ώστε να μπορούμε να προμηθεύουμε με ψάρια όλη την Ευρώπη. Πόντιση τεχνητών υφάλων γύρω από τα νησιά μας ώστε να δημιουργηθούν φωλιές για την αναπαραγωγή των ψαριών και συνδυασμός αυτών των περιοχών με τον αλιευτικό τουρισμό όπου ο τουρίστας θα ψαρεύει, θα τρώει το ψάρι που έπιασε και τελικά θα έχει πληρώσει πολύ καλά και ευχαρίστως όλη αυτή την διαδικασία της απόλαυσής του.
Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με ενοικίαση όχι πώληση.
Δεν αγγίζω το θέμα της εκμετάλλευσης του ορυκτού και υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας γιατί χρειάζονται ειδικές διατάξεις. Ένα μπορεί και πρέπει να ειπωθεί τούτη την ώρα. Ότι πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα δεν πρέπει να πουληθεί τίποτα από το δημόσιο πλούτο και όποιοι το τολμήσουν να θεωρηθούν προδότες.
Πολλοί θα πρέπει να αφήσουν το βόλεμα τους και να γυρίσουν στα χωριά τους και να δραστηριοποιηθούν με μικρές βιοτεχνίες, με αγροτικά προϊόντα, με οικολογικές καλλιέργειες, με μικρά καταστήματα, με μικρές κτηνοτροφικές φάρμες παραγωγής, με βιομηχανίες εμφιαλώσεως ελαιόλαδου κτλ.
Για να υπάρξει πραγματική ανάκαμψη θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να εργασθούν σκληρά και να γίνουν παραγωγικοί. Πολλοί θα χρειασθεί να αλλάξουν επάγγελμα.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει να συμφωνήσουν τα κόμματα να απαγορευθεί δια νόμου ο «κομματικός συνδικαλισμός». Η δικαιοσύνη στην εργατική τάξη θα εξασφαλίζεαι με λαϊκές συνάξεις των σωματείων τους. Οι εργαζόμενοι θα παίρνουν τις αποφάσεις με άμεση ψηφοφορία.
Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μια ομάδα δημοσιογράφων που να αναζητούν την αλήθεια και θα την λένε στο λαό ενώ θα πρέπει να αναδειχθούν καινούριοι πολιτικοί, μιας διαφορετικής κουλτούρας, που θα νοιάζονται πραγματικά για την Ελλάδα. Όχι ότι δεν υπάρχουν και σήμερα, αλλά το σύστημα είτε τους έχει εξοντώσει ή τους έχει αδρανοποιήσει.
Με άλλα λόγια, μια Νέα Ελλάδα πρέπει να ανατείλει και μάλιστα σύντομα!
*Κοινωνιολόγος 
Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.