Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ο ΑΛΕΞΗΣ, Η… «ΛΑΡΑ ΚΡΟΦΤ» & ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΣ»!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια*
Tsipras, Jolie
Από τους καταυλισμούς των λαθρομεταναστών, η ακριβοπληρωμένη και δημοφιλής ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί πέρασε χθες λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς για την μεταναστευτική κρίση.
Ο Αλέξης εξέφρασε μάλιστα στην ηθοποιό και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψή της στη χώρα μας και τόνισε πως η παρουσία της είναι εξέχουσας σημασίας, δεδομένης της προσφυγικής κρίσης.
Η κυβέρνηση προσπάθησε να παίξει επικοινωνιακά και επένδυσε στην πρέσβειρα του ΟΗΕ, ή αλλιώς «Λάρα Κρόφτ», για να ξεχάσει ο κόσμος την «Μακεδονία» του υπουργού και γυναικολόγου στο επάγγελμα Γ.Μουζάλα.
Η διάσημη ηθοποιός που το τελευταίο διάστημα έχει «φορέσει» το πέπλο του «ανθρωπισμού» το μόνο που θα μπορούσει να πει είναι να μαζέψουμε κι άλλους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, να τους περιθάλψουμε και να τους κρατήσουμε. Η επίσκεψή της δεν μας προσέφερε τίποτε απολύτως και αποτελεί άλλη μια επίσκεψη ρουτίνας της εν λόγω κυρίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως πρέσβειρας του ΟΗΕ με σκοπό να θολώσει τα νερά.
Θα ήταν προς τιμήν της να επισκεπτόταν του καταυλισμούς στα παράλια της Σμύρνης, εκεί όπου λαμβάνει χώρα το μεγάλο εμπόριο μεταναστών με την αγαστή συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης, της ΜΙΤ και της μαφίας. Θα ήταν επίσης ορθό να επισκεπτόταν το παλάτι του «σουλτάνου» Ερντογάν και εκεί να καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την βοήθεια που παράσχει το καθεστώς του προς τους ισλαμιστές.
Επίσης η… «Λάρα Κρόφτ» θα μπορούσε να συνομιλήσει και με τους Ελληνες που βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα της λαθρομετανάστευσης, όμως η «πολιτική ορθότητα» του ψευτοανθρωπισμού απαγορεύει τέτοιες συναντήσεις.
Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ, εμφανίζονται μεν να στηρίζουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης λόγω του προσφυγικού ζητήματος, οι ίδιοι όμως δεν έχουν αναλάβει τη φιλοξενία ούτε ενός παιδιού σε κάποια από τις πολυάριθμες και μεγαλοπρεπείς κατοικίες που διαθέτουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Κλασσική περίπτωση «ανθρωπιστών». Στην σύγχρονη πλέον εποχή λοιπόν ο ανθρωπισμός πήρε μια νέα διάσταση. Από μοντέλο ζωής μετεξελίχθηκε σε ένα εργαλείο για την προώθηση συμφερόντων καθώς και σε ένα προσωπείο που χρησιμοποιείται με σκοπό την κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση.

«ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΣ» ΚΑΙ ΤΟ CFR
Η κ. Τζολί ανήκει στους λεγόμενους «limousine liberals”, ένας όρος που επινοήθηκε στα τέλη του 1960 για να καταδείξει την υποκρισία των πλούσιων λίμπεραλς (αριστερών στις ΗΠΑ), οι οποίοι απαιτούν ο κόσμος να κάνει χρήση των ΜΜΜ, γιατί έχουν, λέει, «περιβαλλοντική συνείδηση», ενώ οι ίδιοι συχνά χρησιμοποιούν λιμουζίνες και ιδιωτικά τζετ για τις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης στηρίζουν δήθεν την δημόσια εκπαίδευση, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.
Από την μία υποστηρίζουν τον έλεγχο των όπλων, αλλά πηγαίνουν παντού με ένοπλους σωματοφύλακες. Θα πω στους ανθρώπους να οδηγούν ποδήλατα και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, ενώ οι ίδιοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με ιδιωτικά τζετ και ενοικιαζόμενα SUV πολυτελείας. Μπορούν να ενταχθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις επειδή πιστεύουν ότι η θανάτωση των ζώων είναι λάθος, αλλά φορούν ακριβά ρούχα, δερμάτινες ζώνες και παπούτσια.
Το «limousine liberals” ως επί το πλείστον ένας αμερικανικός όρος. Στη Γαλλία ο αντίστοιχος όρος είναι gauche caviar, «η αριστερά του χαβιάρι».
Με απλά λόγια η Αντζελίνα αποτελεί μια ακόμη περίπτωση «φιλανθρώπου» που ασχολείται με το «χόμπι» της, μη προσφέροντας η ίδια τίποτα απολύτως από την τεράστια περιουσία της. Κλασσική περίπτωση «αριστερού με δεξιά τσέπη».
Η κ. Τζολί πέρα από πρέσβειρα του ΟΗΕ, συνεργάζεται και με την περιβόητη CFR. Σε αυτό το λινκ δείτε το βίντεο από ομιλία της https://www.youtube.com/watch?v=pGyecRKiN7c

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CFR
Tο 1921 το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (Council on Foreign Relations, CFR), όπως αναφέρει το theodotus.blogspot.gr ήταν ένα γκλομπαλιστικό think tank το οποίο στις επόμενες δεκαετίες κατέστη στοά και σχολή για Αμερικάνους πολιτικούς, διπλωμάτες, αναλυτές και στρατιωτικούς. Το 1927 οι Ροκφέλερ θα χρηματοδοτήσουν το CFR, το οποίο θα πάρει επίσης μεγάλες δωρεές από τα ιδρύματα Φορντ και Κάρνεγκυ και από αρκετούς μεγιστάνες της Γουώλ Στρητ. Έτσι κι αλλιώς από την ίδρυση του, το CFR φαινόταν ότι ήταν δημιούργημα του τραπεζικού κεφαλαίου. Στο πρώτο διοικητικό του συμβούλιο υπήρχαν τέσσερεις τραπεζίτες, ο Πωλ Βάρμπουργκ, ο Φρανκ Πολκ, ο Νόρμαν Ντέηβις και ο Ότο Καν.
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations γνωστό ως CFR), αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς της παγκόσμιας ελίτ που πιέζει και διαμορφώνει τις καταστάσεις για την εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Ο Καθηγητής ιστορίας Κάρολ Κούιγκλει, (όπως διαβάζουμε στο redskywarning.blogspot.gr) του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν και μέντορας του Μπιλ Κλίντον, γράφει στο βιβλίο του «Τραγωδία και Ελπίδα»: «Το Συμβούλιο των Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) είναι το αμερικανικό παράρτημα μιας εταιρείας που ξεκίνησε από την Αγγλία … (και) … πιστεύει ότι τα εθνικά σύνορα θα πρέπει να εξαλείφουν για να ιδρυθεί μια Παγκόσμια Κυβέρνηση.»

Ένα απόσπασμα από την ιστοσελίδα του CFR:

«Ο στόχος πρέπει να είναι να επαναπροσδιορίσουμε την (εθνική) κυριαρχία την εποχή της παγκοσμιοποίησης, να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα σε έναν κόσμο από πλήρως κυρίαρχα κράτη και ένα διεθνές σύστημα είτε παγκόσμιας κυβέρνησης είτε αναρχίας»
«Η εναλλακτική λύση για μια νέα διεθνή τάξη είναι το χάος». (Χένρυ Κίσσινγκερ)

Συνάντηση Α. Τσίπρα με το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ
Το 2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του τότε Προέδρου και νυν Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με το «Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων» των ΗΠΑ, μία μη κομματική οργάνωση, η οποία περιοδεύει στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη χώρα μας, αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και του υπουργό Εξωτερικών και κατόπιν αιτήματός της να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, όπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να περιγράψει τα στοιχεία και τον χαρακτήρα της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για έξοδο από την κρίση. Εδώ το λινκ:http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/519669/sunadisi-a-tsipra-me-to-sumvoulio-exoterikon-sheseon-ton-ipa

Τα σχόλια δικά σας…

*Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών, Blogger

Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.