Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ "ΧΡΥΣΟ"!

Αργυρό μετάλλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης - Τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον «Χρυσό»
Αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. ανοιχτής θαλάσσης κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης, πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εμφάνιση στο Ρίο. Το μετάλλιο του αντιστοιχεί κυριολεκτικά με χρυσό, αφού τερμάτισε στον ίδιο χρόνο (1.52.59,8) με τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν.
Σε μία κούρσα «γκραν γκινιόλ» ο Ελληνας πρωταθλητής ενώ ήταν στις τελευταίες θέσεις μέχρι τα 7 πρώτα χλμ, κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο, κερδίζοντας το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του.
«Σπύρο είναι τα τελευταία μέτρα, δώσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς. Ολα για όλα!», παραδέχθηκε και ο ίδιος στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απονομή.
Για τον τερματισμός παραδέχθηκε ότι ακούμπησε το σημείο τερματισμού με λάθος χέρι, δήλωσε όμως ικανοποιημένος επειδή κατάφερε αυτό για το οποίο πήγε στο Ρίο. Ενα Ολυμπιακό μετάλλιο!
Εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε τελευταία και ιδιαίτερα στον τερματισμό της κούρσας. «Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα» κατέληξε ο πάντα άψογος Ελληνας Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής.
Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε κυριολεκτικά στο φώτο φίνις, εφόσον οι δύο αθλητές τερμάτισαν μαζί, αλλά ο Γιαννώτης ενώ πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού δεν κατάφερε να «χτυπήσει» πρώτος το σημείο τερματισμού.
Μετά από εξέταση του φώτο φίνις, οι κριτές έδωσαν πρώτο τον Βέερτμαν και δεύτερο, με τον ίδιο χρόνο τον Έλληνα πρωταθλητή, που κατακτά το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ.
Με την εκπληκτική αυτή επίδοση, ο Γιαννιώτης ολοκληρώνει την σπουδαία του καριέρα στα 36 του χρόνια.
Αυτό είναι το 4ο μετάλλιο για τα εθνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η Ελλάδα έχει κερδίσει ακόμη 2 χρυσά (Πετούνιας και Κορακάκη) και 1 χάλκινο (Κορακάκη).

Πηγή: http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.