Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ…!

Του Ιωάννη Φωκά*

 
Θα προσπαθήσω να τοποθετήσω τα πράγματα σε μία λογική σειρά, αλλά δεν γνωρίζω αν θα τα καταφέρω, βλέπετε είμαι τόσο μπερδεμένος με το πολιτικό σύστημα και συγχρόνως θυμωμένος. Θυμωμένος με εμένα, αλλά και με τις μεγαλύτερες γενιές που σφύριζαν αδιάφορα, εκκολάπτοντας στην αγκαλιά τους αυτό το σημερινό πολιτικό έκτρωμα.
Μεγαλώσαμε στα σπίτια μας με όρους πολιτικούς που καθόρισαν την πορεία μας μέσα στην κοινωνία. Για απαντήστε μου όμως στην πρώτη μου ερώτηση: ποιες οι διαφορές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς; Τι αποζητά η μία πλευρά που δεν αποζητά η άλλη;
Ας πούμε ότι η Δεξιά καπηλεύεται τη λέξη Πατρίδα, την αγάπη για την Ελλάδα. Η Αριστερά πιστεύει ότι μπορεί όντως η Δεξιά να μην αγαπά την πατρίδα, ότι δεν θα προστατεύσει τα σύνορα σε περίπτωση κινδύνου;! Ρητορική η ερώτηση, η απάντηση αυτονόητη. Μία βασική διαφορά η οποία συνηθίζεται να αναφέρεται, ειναι η αντιμετώπιση των αλλοδαπών.
Ωραία «πάσα» λοιπόν να λύσουμε τη διαφορά. Ποιός άνοιξε τα σύνορα στην Αλβανία; Ποιός επέτρεψε στους λαθρομετανάστες να εισέρχονται ανενόχλητοι στη χώρα τόσα χρόνια; Ποιοι μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε άνδρο παραεμπορίου, λαθρομεταναστών και διακίνησης ναρκωτικών; Ποιοι ψήφισαν το νόμο περί ιθαγένειας; Η απάντηση είναι Δεξιοί και Αριστεροί μαζί. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ! Πλην Χρυσής Αυγής, της οποίας η στάση ελέγχεται μετά την περίοδο που πέρασαν εντός φυλακών.
Ας πάμε τώρα στις οικονομικές διαφορές τους. Αριστεροί και Δεξιοί όταν κάνουν αντιπολίτευση τάζουν, τάζουν…χιλιάδες θέσεις εργασίας, τάζουν παροχές και χρήματα, τάζουν ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, σχίζουν μνημόνια και τάζουν ευημερία. Αριστεροί και Δεξιοί υποταγμένοι στη Παγκόσμια Τάξη, όταν εκλέγονται ασκούν την ίδια πολιτική λιτότητας, σκληρότητας και ύφεσης. Την ίδια πολιτική που εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και συμφέροντα του κεφαλαίου.
Να πάμε τώρα σε ένα άλλο, πολύ σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου μετά την μεταπολίτευση, αυτό της διαφθοράς και των σκανδάλων. Αριστεροί και Δεξιοί διατείνονται και σκίζουν τα ιμάτιά τους για πάταξη της διαφθοράς! Σαν σήμερα θυμάμαι τον Καραμανλή να κατηγορεί το Σημίτη για το χρηματιστήριο, τον Παπανδρέου να κατηγορεί τη ΝΔ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την οικονομική πολιτική, και οι δύο μεταξύ τους για τη SIEMENS, τα υποβρύχια, το φούσκωμα του χρέους, το μεταναστευτικό, την φοροδιαφυγή, τα σκάνδαλα των τραπεζών και των μεγάλων έργων, στα οποία συμμετείχαν σχεδόν παραδοσιακά πολλοί βουλευτές και υπουργοί..
Ας πάμε και λίγο πιο Αριστερά, στη σημερινή κυβερνηση, α! και λίγο πιο Δεξιά στους ΑΝΕΛ, ή μήπως κάνω λάθος; Δεν μίλησαν και αυτοί γι’ αυτά, δεν τα χρησιμοποίησαν για να εκλεγούν; Δεν υποσχέθηκαν στο λαό τη φυλάκιση των ενόχων για το χρέος, τα μνημόνια και τα σκάνδαλα; Τελικά ο κ. Στουρνάρας πήγε στην επιτροπή; Για τη Siemens πλήρωσε κανείς; Μήπως υπογράψατε τρισχειρότερο μνημόνιο; Τι είναι αυτό το μνημόνιο; Αριστερό ή Δεξιό;
Η Αριστερά κύριοι διαλύει τη Γεωργία, την Κτηνοτροφία, τον Τουρισμό; Η Δεξιά κύριοι αποδομεί την Παιδεία, την Κοινωνία, αποδυναμώνει την Εθνική Κυριαρχία, παραχωρεί εκτάσεις της, ξεπουλάει την περιουσία της πατρίδας; Ποιος μας τα κάνει όλα αυτά, ώστε να αλλάξουμε βρε αδερφέ, να πάμε από την άλλη.
ΟΧΙ κύριοι! Το παιχνίδι είναι στημένο, κάνουν όλοι ακριβώς τα ίδια, εξυπηρετούν ακριβώς τα ίδια συμφέροντα. Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει!
Θα περιμένατε επί αριστεράς να αποφυλακιστεί ο Παπαγεωργόπουλος; Σαν τώρα θυμάμαι τον κ. Τσίπρα να λέει ότι δεν είναι δυνατόν να βγεί από τη φυλακή ο Ξηρός αν δεν παραδεχθεί την ενοχή του και ζητήσει συγγνώμη.
Γιατί λοιπόν να μην ζητήσουν δημόσια συγγνώμη και όλοι αυτοί που έκλεψαν δημόσια περιουσία; Και μαζί με τη συγγνώμη να δημευθεί η περιουσία τους και να κάνουν κοινωνική εργασία, όχι να τους ταίζουμε στις φυλακές!
Αλλά θα τα ξεχάσουμε όλα αυτά σύντομα με κάποιο νέο γεγονός που θα προκαλέσετε. Να! Για παράδειγμα το δημοψήφισμα στο κόμμα σας. Και σε κανένα χρόνο θα έχουν τάξει και στον Τσοχατζόπουλο να βγεί και αυτός. Να είναι λοιπόν όλοι έξω, και οι βουλευτές μας εν μέσω κρίσης, να κοστίζει ο καθένας 22.000 ευρώ το μήνα, Αριστεροί και Δεξιοί.
Άϊ Σιχτίρ λοιπόν με την Αριστερά σας και τη Δεξιά σας. Είστε ψεύτες, υπόδουλοι, φοβικοί.
Σας σιχαθήκαμε, αλλά δεν ξυπνάμε, σας λέμε Ναι και κάνετε Όχι, σας λέμε Όχι και βροντοφωνάζετε Ναι! Ξεκατινιάζεστε στη Βουλή, στα ΜΜΕ, στους δρόμους, και από απόψεις ουσία και πράξεις μηδέν. Βουλευτές των 250.000 ευρώ το χρόνο και δεν εκφέρουν ολόκληρη τη χρονιά, έστω μια φορά, μια άποψη. Άβουλα όντα, μικροί, ανθρωπίσκοι, πλουσιόπαιδα κακομαθημένα, άνεργα παιδάκια, όλοι τους. Ποιός δούλεψε και αν δούλεψε και το καυχιέται, πού δούλεψε; Καπηλεύεστε τους Έλληνες πετώντας τους σε ένα ρινγκ Αριστερών εναντίον Δεξιών και τους εξοντώνετε. Με ποιό στρατό ανθρώπων θα τα βάλετε μετά, όταν θα έχετε εξοντώσει ολοκληρωτικά την Μεσαία και Κατώτερη τάξη;
Ξέρετε τι σημαίνει Δικαιοσύνη, Ισονομία Αξιοκρατία, Εθνική Αξιοπρέπεια; ΄Εχετε Οραμα; Ή μήπως ήρθατε να ξεπουλήσετε για λίγα δίφραγκα ό,τι έχει απομείνει; Διαλύσατε την Οικονομία, Διαλύσατε την Υγεία, Διαλύσατε την Παιδεία. Διαλύσατε την Κοινωνία. Κι αυτή αποχαυνωμένη σας παρακολουθεί, με τα νέα μότο “πρώτη φορά Αριστερά” και αστική Δεξιά… Τρίζουν τα κόκκαλα του Σωκράτη και του Αριστοτέλη, του Σόλωνα του Νομοθέτη.
ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ Αριστεροί και Δεξιοί! Δεν είμαι ΤΙΠΟΤΑ!! Με το ΔΙΚΑΙΟ είμαι κι ας μείνω μόνος.

* Ιωάννης Φωκάς, Στρατιωτικός
Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.