Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΙΩΞΤΕ ΤΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!


Article Posted Βy Vassilis

Και να που έφυγε ο Αύγουστος και νιώθουμε πάλι αυτή την αδιόρατη μελαγχολία του Σεπτεμβρίου. Κι όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος! Ο Σεπτέμβριος είναι ένας πολύ όμορφος μήνας που μπορούμε να περάσουμε υπέροχα!

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ (ΑΚΟΜΑ) ΕΔΩ

Κατ’ αρχήν σκεφτείτε ότι είναι απλά μία ημερομηνία… Το ότι άλλαξε ο μήνας δε σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει ο καιρός ή η διάθεσή μας. Οι διακοπές ΔΕΝ τελειώνουν την 1η Σεπτεμβρίου. Ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και μπορούμε κάλλιστα να προγραμματίσουμε διακοπές. Συνήθως τον Σεπτέμβριο έχουμε περισσότερες επιλογές και σε πιο οικονομικές τιμές. Αφήστε που οι θάλασσες είναι, κατά γενική ομολογία, καλύτερες χωρίς τα μελτέμια του Αυγούστου και με λιγότερο κόσμο. Ακόμα κι αν έχουμε παιδιά που πρέπει να πάνε στο σχολείο, τίποτα δεν μας εμποδίζει να εκμεταλευτούμε τον γλυκό καιρό του Σεπτεμβρίου για ένα διήμερο στη φύση, μία εκδρομή ή απλά ένα μπάνιο.

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επιπλέον, ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για αναδιοργάνωση. Είναι η καλύτερη εποχή για να φροντίσετε τον εαυτό σας μετά τις διακοπές αλλά και για να προγραμματίσετε τις δραστηριότητες σας για τους επόμενους μήνες. Αν έχετε παιδιά που ξεκινάνε το σχολείο σίγουρα έχετε πολλές υποχρεώσεις να τακτοποιήσετε. Όμως μην αμελήσετε τον εαυτό σας και δείτε τη νέα σχολική χρονιά σαν μία ευκαιρία να ανακαλύψετε και εσείς τα ταλέντα σας! Αν έχετε σκεφτεί ότι θα θέλατε να ασχοληθείτε με κάποιο χόμπυ, μην το αναβάλετε. Κάντε το τώρα! Οι επιλογές είναι ατελείωτες: ξένες γλώσσες, πνευματικά αθλήματα, τέχνες, χειροτεχνία, δραστηριότητες στη φύση… οτιδήποτε σας δίνει ευχαρίστηση. Συνήθως όλες αυτές οι δραστηριότητες ξεκινούν από τις αρχές Οκτωβρίου οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσετε αυτό που σας ταιριάζει.
Βέβαια τίποτα δεν προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ηθική ικανοποίηση από την προσφορά. Επικοινωνήστε με ένα φιλοζωικό σωματείο ή καταφύγιο αδέσποτων και ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να βοηθήσετε. Πολλά καταφύγια έχουν ανάγκη από ανθρώπους να πηγαίνουν βόλτα τα σκυλάκια που φιλοξενούν. Χωρίς να αφιερώσετε πολύ χρόνο μπορείτε να κάνετε την πιο ευχάριστη δραστηριότητα συνδυάζοντάς την ταυτόχρονα με άσκηση. Η αγάπη που θα εισπράξετε είναι ανεκτίμητη!
Αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρείτε τρόπους να αντλείτε ικανοποίηση από τις δραστηριότητές σας όλο τον χρόνο. Αν περνάτε όμορφα με τους ανθρώπους σας και εκμεταλλεύστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας, τότε η μελαγχολία του Σεπτεμβρίου θα εξαφανιστεί.

Καλό Φθινόπωρο!!!

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Πηγή: https://livingcrueltyfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.