Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ!

βιβλίο
«Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία.» Αντρέι Ταρκόφσκυ  
Εάν είστε από αυτούς που πριν κοιμηθούν διαβάζουν κάποιο βιβλίο, ανήκετε στην κατηγορία των επιτυχημένων και ευτυχισμένων ανθρώπων. Κι αν αυτό σας φαίνεται υπερβολή, νέα μελέτη πιστοποιεί ότι το διάβασμα πριν τον ύπνο έχει θετικές συνέπειες όχι μόνο για την κατάσταση της υγείας μας αλλά και για την πορεία της ζωής μας. 
Η έρευνα που σχετίζεται με τις συνήθειες του ύπνου διεξήχθη από το Sleep Junkie σε δείγμα 1.000 ατόμων. Όπως διαπιστώθηκε οι συμμετέχοντες που διάβαζαν βιβλία κάθε βράδυ στο κρεβάτι διέφεραν από εκείνους που διάβαζαν μία φορά την εβδομάδα. Το 11% διάβαζε 1-2 βράδια την εβδομάδα, το 12% διάβαζε 3-4 βράδια, το 7% 5-6 βράδια και το 8% διάβαζε κάθε βράδυ. 
Γι’ αυτούς που διάβαζαν από 5 βράδια και πάνω, ο χρόνος διαβάσματος ήταν 43 λεπτά. Όσα βράδια κι αν διάβαζαν, όμως, όλοι δήλωσαν ότι αυτή τους η συνήθεια τους προσφέρει χαλάρωση, μειώνει το στρες, προκαλεί ύπνο και βελτιώνει την ποιότητά του. Το 76% αυτών που διαβάζουν πριν τον ύπνο, ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι με την ποιότητα του βραδινού ύπνο τους. 
Μάλιστα, στο τέλος της εβδομάδας κέρδισαν 1 ώρα και 37 λεπτά έξτρα χρόνο ύπνου. Ο ύπνος είναι ζωτικός για όλους, οπότε δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό το νυχτερινό τελετουργικό επηρεάζει θετικά και άλλες πτυχές της ζωής μας. Επιδρά δηλαδή στην οικονομική επιτυχία μας, την σωματική υγεία και την γενικότερη δυναμική προσέγγιση μας απέναντι στη ζωή. Σύμφωνα με την έρευνα, οι νυχτερινοί αναγνώστες βιβλίου βγάζουν περισσότερα χρήματα, από αυτούς που δεν διαβάζουν. 
Οι μεν πρώτοι 39.779 δολάρια, οι δεύτεροι 36.094 δολάρια. Επιπρόσθετα, ένα 12% αυτών είναι πιο πιθανό να έχουν μια υγιεινή διατροφή, ενώ το 8% επισκέπτονται συχνότερα τον γιατρό τους. 
Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι το 70% ζουν τη ζωή τους και έχουν γενικότερα πιο θετική στάση. Αν μέχρι σήμερα δεν είστε από αυτούς που διαβάζουν κάθε βράδυ, μην καθυστερείτε άλλο και πιάστε ένα βιβλίο στο χέρι! Μπορεί να γίνεται πλούσιοι, το σίγουρο είναι ότι θα νιώθετε καθημερινά καλύτερα. 

Πηγή: realsimple.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.