Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ '40!

Πηγή: https://allazoumemazi2019.blogspot.com/


Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, είναι μια ημέρα υπερηφάνειας, ευγνωμοσύνης και χαράς για όλους τους Έλληνες. Είναι μια ημέρα που μας εμπνέει διαχρονικά στους καθημερινούς αγώνες μας, γιατί τότε γράφτηκε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας της πατρίδα μας.
Η ημέρα αυτή, μεταφέρει στις νεώτερες γενιές το ανεκτίμητο μήνυμα του πολυτιμότερου πανανθρώπινου αγαθού, της Ελευθερίας, μέσα από την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων, απέναντι στην επιβολή των επεκτατικών σχεδίων ξένων δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα τονίζει τη σημαντικότητα της εθνικής ομοψυχίας και της αλληλεγγύης.
Το ηχηρό ''ΟΧΙ'' του Ιωάννη Μεταξά, παραμένει αναλλοίωτα επίκαιρο, ιδιαίτερα στις μέρες μας που απειλούνται, ευθέως, τα εθνικά μας συμφέροντα και η εδαφική μας ακεραιότητα.
Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, μας καλεί να πράξουμε το χρέος μας, αποδίδοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, στο μεγαλείο της ελληνικής ψυχής των νεκρών ηρώων και των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Το παράδειγμα εκείνων, των απλών καθημερινών ανθρώπων που η ιστορία τους έθεσε στο προσκήνιο και που μέσα από αντίξοες συνθήκες νίκησαν τον φόβο, αντιστάθηκαν, διακινδύνευσαν και οραματίστηκαν, πρέπει να αποτελεί για μας συνεχή υπενθύμιση χρέους ενότητας και προσήλωσης στα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Το έπος του 1940 καταδεικνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές αγωνίζεται ενωμένος, με αποφασιστικότητα και ομοψυχία. Ας γνωρίζουν όσοι επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία ότι το βιβλίο της ιστορία μας, δεν κλείνει ποτέ και αν απαιτηθεί θα προσθέσει ένδοξες σελίδες γραμμένες με το αίμα τους.

Ιωάννης Β. Καραπανάγος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
"αλλάzουμε ΜΑΖΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.