Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Η ΧΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ-Ο «ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ» ΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ!

    Γιάννης Σιδέρης

Όταν έπεσε η χούντα, ξαφνιάστηκαν οι λίγοι πρωταγωνιστές της αντιχουντικής αντίστασης με τον αριθμό των αντιχουντικών που είχε η Ελλάδα. Ο ίδιοι νόμιζαν ότι ήταν λίγες χιλιάδες και πάλευαν μόνοι τους εν μέσω της αδιαφορίας και του φόβου του ελληνικού λαού. 'Εκαναν λάθος όμως. Ω του θαύματος, η Ελλάδα είχε δέκα εκατομμύρια ενεργούς αντιχουντικούς αγωνιστές. 
Απλώς όσο διαρκούσε η χούντα… σεμνύονταν και το έκρυβαν. Το φανέρωσαν κραυγαλέως με την πτώση της - ή όπως τραγούδησε εκείνη την εποχή σκωπτικά ο Κώστας Χατζής «όταν φύγαν τα θηρία, βρήκαμε την ευκαιρία, μπήκαμε πρωτοπορία για ψωμί, για ελευθερία». 
Χθες πλημύρισαν οι δοξαστικές αναρτήσεις στα social media για την καταδίκη της ΧΑ και την ανακήρυξή της ως εγκληματική οργάνωση. Ιαχές και διαβεβαιώσεις για «δάκρυα συγκίνησης» που νίκησε η δημοκρατία, εκ μέρους των γραφόντων.
Θεωρούμε ότι η δημοκρατία νίκησε αφ’ ης στιγμής με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο κόσμος κατανόησε ότι δεν πρόκειται καν για ιδεολόγους του υπερπατριωτισμού όπως τους νόμιζε, αλλά για τραμπούκους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Ήταν ο ίδιος ο λαός, δηλαδή η ίδια η δημοκρατία, που τους άφησε εκτός Βουλής. Η δικαστική απόφαση απλώς είναι η επικύρωση – τιμωρία της εγκληματικής τους δράσης. 
Όμως η δικαστική απόφαση και οι γενναίες δοξαστικές ιαχές περί της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, υπονομεύτηκαν από τους ίδιους τους χειροκροτητές της. Το γράψαμε και χθες αναφερόμενοι στην εκεί παρουσία των πολιτικών αρχηγών, αλλά το γράψαμε με μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση, λόγω της ευαισθησίας της ημέρας. 
Τι δουλειά είχαν εκεί οι πολιτικοί αρχηγοί (και φυσικά οι χιλιάδες του κόσμου στην εποχή του κοβιντ; ) Οι αρχηγοί απλώς ψηφοθηρικό μάρκετινγκ έκαναν. Οι ίδιοι αναιρούσαν τα εκ των υστέρων εγκωμιαστικά περί ανεξαρτησίας δικαιοσύνης, αφού με την ίδια την παρουσία τους την υπονόμευαν - και σίγουρα έδειχναν να μην την σέβονται. Εκ των πραγμάτων, ασχέτως και πρόθεσης ακόμη, άσκησαν πίεση στους δικαστές για μονομερή κατεύθυνση. Δεν λέμε ότι οι δικαστές επηρεάστηκαν, καθώς οι πληροφορίες όσων έχουν γνώση προσώπων, κάνουν λόγο για άριστους λειτουργούς. Αλλά πίεση, ασκήθηκε εκ των πραγμάτων, ασχέτως αν λειτούργησε ή όχι.
Ιδιαίτερα αν κάποιος θα έπρεπε να είναι σεμνός στην εκεί παρουσία του και φειδωλός στις δηλώσεις του, είναι ο Τσίπρας. Επί 4,5 χρόνια η κυβέρνησή του δεν έκανε τίποτα για να διευκολύνει και να επισπεύσει τις διαδικασίες της δίκης, ενώ τους χρησιμοποιούσε για να ψηφίζουν μαζί: Πρόεδρο Δημοκρατίας, εκλογικό νόμο, Θάνου κ.α.
Ενδεχομένως λανθάνουμε (ουδείς άσφαλτος, που είπε κάποια κυρία) αλλά Θεωρούμε λίγο υπερβολικό τον θόρυβο από τα παγκόσμια ΜΜΕ, ότι για πρώτη φορά μετά τη Νυρεμβέργη δικάζεται ναζιστική οργάνωση. Διαδικαστικά έτσι είναι, αλλά στη Νυρεμβέργη δικάστηκαν ιδεολόγοι εθνικοσοσιαλιστές, πρωταγωνιστές του ολέθρου και της βιομηχανοποιημένης φρίκης. Εδώ η κεντρική ομάδα ήταν μεν ναζί, αλλά κυρίως ήταν μια λούμπεν εγκληματική παρέα, που μπήκε στη Βουλή λόγω του λαϊκού θυμού, και η οποία παρέα δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κίνημα.
Άλλωστε αν εξαπλώθηκε στις ταλαιπωρημένες γειτονιές, ήταν γιατί οι επαγγελματίες διεθνιστές ύψωναν το δάκτυλο και κατηγορούσαν ως φασίστες τους φτωχούς ανθρώπους που ταλαιπωρούνταν από την παρουσία των μεταναστών (οι μετανάστες βλέπετε δεν πάνε στα χλιδάτα προάστεια). 
Με την ευκαιρία της απόφασης άρχισε πάλι ο εργαλειοποιημένος αντιπατριωτικός διεθνισμός. Που οφείλεται η άνθηση της ΧΑ; Κατά κάποιον αρθρογράφο, και καθηγητή πανεπιστημίου παρακαλώ, είναι αποτέλεσμα: 
«Των συντηρητικών και εσωστρεφών αξιών που χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας. Μιας κοινωνίας: Που διατυμπανίζει τον ιστορικό εξαιρετισμό της χώρας. Μιας κοινωνίας που όταν αγοράζει κρέας ή αυγά ρωτάει αν είναι ελληνικής καταγωγής. Μιας κοινωνίας που την ενοχλεί η κατσίκα του γείτονα. Μιας κοινωνίας που αρνείται να πληρώσει φόρους αλλά πληρώνει «φακελάκια»!
Φύρδην μίγδην δηλαδή το ελληνικό κρέας και τα αυγά που προτιμάμε έναντι των βουλγαρικών, με τα φακελάκια στα νοσοκομεία και τον ιστορικό μας εξαιρετισμό. Και όλα αυτά τα τρομερά έδιναν στη ΧΑ το 2009 το… συντριπτικό ποσοστό του 0,29% των ψήφων! 
Η ΧΑ είχε εργαλειοποιηθεί και έδινε ιδεολογικό άλλοθι σε τέτοιες απόψεις. Όσοι ήταν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απαραίτητα εθνικιστές και ΧΑτες. Όποιοι είχαν επιφυλάξεις για την αθρόα είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στη χώρα, είναι ξενοφοβικοί, ρατσιστές και φυσικά ΧΑτες. Όποιος έχει μια άλλη άποψη για τα ελληνοτουρκικά είναι ΧΑτης. 
Η ΧΑ τελείωσε – είχε τελειώσει από τις εκλογές. Τώρα θα πληρώσει τα επίχειρα της εγκληματικής της δράσης. Αλλά κάποιοι θα την συντηρούν ως μπαμπούλα για να αποδυναμώνουν όποια άποψη δεν τους εξυπηρετεί. 

Πηγή: https://www.liberal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.