Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ», ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ ΤΟΥΜΠΑ!




Άρμεγα
Ανατολές γλυκόπιοτες αχτίδες
για να συνθέσω την ωραιότερη μελωδία του κόσμου
Μα τις έσβηνε ο Νοέμβρης που φυσούσε από το λόφο.

Έκλεινα
Το σύμπαν στις χούφτες μου
ευτυχισμένη για να κάνω το ”ταξίδι του Οδυσσέα”
Μα αστρόσκονη έρεε μέσα από τα δάχτυλά μου.

Έκλεβα
Το κόκκινο της καρδιάς των φύλλων
για να βάψω το άτονο της αγάπης σου
Μα αιμάτινη βαφή έσταζε το βλέμμα σου.

Απόψε
Κλείνω τα μάτια κι ακούω τη μουσική
Γιορτάζει η αγάπη σε μια ματιά, σε ένα χαμόγελο
Απόψε και το πιο ψεύτικο ακούγεται όμορφο
Σε μια φωνή, σε μια ομολογία.

Απόψε το όνειρο ξάσπρισε
κι έπεσε ν’ αποκοιμηθεί.

 Η Κατερίνα Ευαγγέλου – Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή το δικό της παιδί ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της.
Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασικό πιάνο. Από τον Φεβρουάριο του 2015 ως τον Φεβρουάριο του 2016, εργάστηκε ως συντάκτρια στον ιστότοπο το βιβλίο.net. Από τον Μάρτιο του 2016 λειτουργεί ως διευθύντρια τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» (www.logografis.gr).
Έχει συμμετάσχει σε πέντε συλλογικές εκδόσεις: Στη συλλογή διηγημάτων El Greco (Ρώμη, 2014), στην ανθολογία Χνάρια στο Φιλιατρό των Φίλων (Γαβριηλίδης, 2015), στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2016 (τοβιβλίο, 2016), στην ανθολογία Κορφολογώντας εποχών την προίκα (Γαβριηλίδης, 2018), και στο ποιητικό ανθολόγιο 100+1 κλειδιά της διπλανής πόρτας (itravelpoetry, 2019). Κείμενα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά «Εμβόλιμον» και «Το Κοράλλι» καθώς και σε πολλούς λογοτεχνικούς ιστότοπους.
Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφόρησε το Συλλογικό Έργο «Χριστός Γεννάται» (εκδ. Όστρια), και τον Οκτώβριο του 2019 το Συλλογικό Έργο «Γράμματα ανεπίδοτα» (εκδ. Ελκυστής), βιβλία που προέκυψαν κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε μέσω της λογοτεχνικής ιστοσελίδας «Λόγω Γραφής» στους διακονούντες τη γραφή.
Tον Δεκέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα» [εκδ. ΠΝΟΗ].

Επικοινωνία:
evangelou.kissa@gmail.com
logografis@gmail.com

Πηγή:https://www.logografis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.