Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

ΚΙ ΑΝ Η ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ..


ΚΙΚΗ Γ.
Μια στιγμή, μια ζωή. Μια ζωή, μια στιγμή.

Γράφει η Κική Γ.

Σ´ αυτή τη ζωή δεν γίνεται όλα και όλοι να μπαίνουν σε κουτάκια. Ο κάθε άνθρωπος έχει το χαρακτήρα του, τις ευαίσθητες χορδές του, τα θέλω του.
Ο ψυχικός κόσμος του καθενός είναι μια άβυσσος και ποτέ κανένας δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Μπορεί να ζει την απόλυτη μοναξιά και δυστυχία και ξαφνικά να ανοίξει την πόρτα του Παραδείσου, να χτυπήσει η καρδιά του δυνατά, να φωτίσει το πρόσωπο του, να βρει τον άνθρωπο του, έτσι απλά. Τα αισθήματα δεν προγραμματίζονται από κανέναν, δεν μπορεί να τα εμποδίσει κανένας, ούτε να τα φυλακίσει.
Είναι αυθόρμητα, πηγαία και πολλές φορές ανεξέλεγκτα. Δεν εξαρτώνται από το χρόνο και απλά ζωγραφίζουν στιγμές. Πρέπει δεν πρέπει, αυτά χρειάζεται τουλάχιστον να εξωτερικεύονται.
Πολλές φορές, αν τα κρύψουμε και αυτά κάτω από το χαλάκι, ίσως οι συνέπειες να είναι χειρότερες. Δεν υπάρχει σωστή η λάθος στιγμή. Τις στιγμές τις φτιάχνουν οι άνθρωποι. Περιμένοντας την τέλεια στιγμή μπορεί να τελειώσει άχρωμα, άοσμα και άγευστα η ζωή μας.
Ποιος είναι αυτός άλλωστε και με ποια κριτήρια, που καθορίζει το λάθος ή το σωστό; Τότε.. κι αν η στιγμή ήτανε λάθος τα αισθήματα ήτανε τα σωστά. Δεν την αρπάξαμε, δεν τη ζήσαμε, εμείς χάσαμε. Κάναμε το χειρότερο και το τραγικότερο τελικά. Καταδικάσαμε δυο ζωές. Μόνο εμείς ορίζουμε τη ζωή μας και τις πράξεις μας. Δικαιολογίες τέλος.

Πηγή: https://lovenmore.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.