Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ''ΑΝΑΠΟΔΟΣ'' ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ''ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ'' ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ''ΔΩΡΑ'' ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!


ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ 

«Πακέτο κοινωνικών παροχών» βαφτίζει με θράσος η κυβέρνηση την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, την ανακύκλωση της φτώχειας και της μιζέριας,..

«Πακέτο κοινωνικών παροχών» βαφτίζει με θράσος η κυβέρνηση την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, την ανακύκλωση της φτώχειας και της μιζέριας, καθώς και τα νέα «δωράκια» στο κεφάλαιο.
Εξειδικεύοντας τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης καυχήθηκε ότι η Ελλάδα είναι «από τις χώρες με τις μεγαλύτερες ταχύτητες», καθώς είναι η δεύτερη χώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρυθμούς ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, βέβαια, ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τα κάθε λογής χαράτσια, επιβεβαιώνοντας ότι ο καπιταλιστικός «παράδεισος» δεν φέρνει ευημερία όπως υπόσχονται οι απολογητές του, αλλά εξαθλίωση και δεινά στους εργαζόμενους και στο λαό.
Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΘ, ξεχωρίζουν η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%, από την 1η Γενάρη, «αντί 0,5% που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός», στη λογική της παραπέρα μείωσης του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους, εξασφαλίζοντας στους εργοδότες πρόσθετα κέρδη και υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο το ασφαλιστικό σύστημα. Το αντεργατικό «πακέτο» περιλαμβάνει ακόμη την «αναμόρφωση» του επιδόματος ανεργίας, δηλαδή το τσεκούρωμα του και των ωμό εκβιασμό των ανέργων.
Ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε περιχαρής πως «εξακολουθούμε να υπερβαίνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους», μέσα από το ξεζούμισμα του λαού, ισχυριζόμενος ψευδώς πως υπήρξε αύξηση των φορολογικών εσόδων «χωρίς να έχουμε αύξηση των φόρων». Και αυτό την ίδια ώρα που οι τεράστιες αυξήσεις όλων των προϊόντων έχουν εκτινάξει τους έμμεσους φόρους, τους πλέον άδικους και επαχθείς.
Οι μειώσεις φόρων, ό,που γίνουν θα ευνοήσουν τα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης και της ιδιωτικής υγείας όπως η απαλλαγή από τον φόρο ασφαλίστρου 15% των συμβολαίων υγείας για παιδιά, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% για κατοικίες που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές κ.α.
Το «πακέτο» περιλαμβάνει ακόμη αυξήσεις – ψίχουλα στις συντάξεις, οι οποίες θα εξαφανιστούν πριν καν δοθούν μόνο από τις αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί στα φάρμακα (χώρια την συνολική ακρίβεια), πρόγραμμα στέγης («Σπίτι Μου» ΙΙ) που πρακτικά δημιουργεί νέα πεδία κερδοφορίας για τις τράπεζες, αλλά και πολλά κίνητρα (φορολογικά και άλλα) προς τους επιχειρηματικούς ομίλους για «καινοτομία» και συγχωνεύσεις.
Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη η κυβέρνηση προχωρά σε 12 μέτρα αύξησης αποδοχών και 12 μέτρα μείωσης φόρων με το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων να ανέρχεται στα 1,450 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα:

Αποδοχές
  1. Αύξηση των συντάξεων από 1/1/2025 από 2% – 2,5%.
  2. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για συνταξιούχους με προσωπική διαφορά (100 εκατ. ευρώ)
  3. Οριζόντια αύξηση στους μισθούς στο Δημόσιο με εξίσωση εισαγωγικού μισθού με τον κατώτατο (πάνω από 100 εκατ. ευρώ) – Σύμφωνα με τον Θάνο Πετραλιά, είναι κανόνας με τον οποίον αναπροσαρμόζονται όλα τα μισθολογικά κλιμάκια του Δημοσίου, αναλόγως της αύξησης του κατώτατου μισθού. Δηλαδή 100 ευρώ αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2027.
  4. Διεύρυνση του επιδόματος επίτευξης στόχων στο Δημόσιο (40 εκατ. ευρώ)
  5. Αύξηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος (1500 – 2500 ευρώ)
  6. Αύξηση 20% στην νυχτερινή αποζημίωση των ένστολων (25 εκατ. ευρώ)
  7. Κίνητρο προσέλκυσης γιατρών (16 εκατ. ευρώ)
  8. Επιπλέον δόση στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού (70 εκ. ευρώ)
  9. Ενίσχυση επιδόματος αναπηρίας
  10. Ενίσχυση στους ΑμεΑ δικαιούχων του επιδόματος ΟΠΕΚΑ
  11. Καταβολή 200 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες
  12. Καταβολή 50% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους δικαιούχους του
Φόροι
  1. Μείωση 1 μονάδας των εισφορών (440 εκατ. ευρώ) – Στο μέσο όρο της ΕΕ ως προς το μη μισθολογικό κόστος έχει μια διάσταση ανταγωνιστικότητας
  2. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος
  3. Μονιμοποίηση επιστροφής ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο
  4. Απαλλαγή φόρου εισοδήματος για κενά ακίνητα
  5. Απαλλαγή από ΦΠΑ για νέες οικοδομές
  6. Κατάργηση του τέλους σταθερής τηλεφωνίας
  7. Απαλλαγή από φόρο ασφαλίστρου 15% συμβολαίων υγείας για παιδιά
  8. Φοροαπαλλαγή οικειοθελών παροχών υπηρεσιών υπέρ νέων γονέων
  9. Μείωση ΕΝΦΙΑ 20% για κατοικίες που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές
  10. Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών του ΕΣΥ με συντελεστή 22%
  11. Κίνητρα για καινοτομία και συγχωνεύσεις
  12. Μείωση φόρων χαρτοσήμου
Πηγή: https://www.imerodromos.gr/o-quot-anapodos-quot-kosmos-tis-kyvernisis-vaftizoyn-quot-koinoniki-politiki-quot-tin-anakyklosi-tis-ftocheias-kai-ta-quot-dora-quot-stoys-epicheirimaties/?dicbo=v2-lf9Z4Pq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.