Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

2014 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

κάρτα εορταστική για το 2014

Στην ανατολή του καινούργιου χρόνου 2014
1 Ιανουαρίου 2014 10:58 πμ
π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης

Υποδεχόμαστε το νέο έτος 2014 με τις καλύτερες ευχές, όχι για ένα καλύτερο έτος από το προηγούμενο ή τα προηγούμενα έτη της ζωής μας, αλλά για ένα καινούργιο έτος που δεν θα μοιάζει καθόλου με τα προηγούμενα.
Δεν θέλουμε ένα έτος με λιγότερα κακά από τα προηγούμενα.
Προσδοκούμε και υποδεχόμαστε ένα καινούργιο έτος καθαρό, χωρίς μικρότερα ή μεγαλύτερα αμαρτητικά στίγματα, από το προηγούμενο ευλογημένο από την αρχή ως το τέλος από τον Κύριο των Δυνάμεων, τον Κύριο των χρόνων και των καιρών.
Μέσα σε ένα τέτοιο καθαρό νέο έτος μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας, να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας και να ζούμε τη ζωή μας με πληρότητα χαράς και σωτηρίας.
Να χαιρόμαστε όλο τον χρόνο την ομορφιά του κόσμου και της ζωής, να κινούμαστε μέσα στον χρόνο δυναμικά και ελεύθερα ως κυρίαρχοι των χρόνων και των καιρών.
Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζουμε και χαιρόμαστε την είσοδό μας στο νέο έτος της χρηστότητας του Κυρίου, το 14° έτος της 3ης χιλιετίας μ.Χ.
Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος δεν έχει αισθήματα και ότι δεν δεσμεύεται από συμβατικότητες και καλοπιάσματα.
Είναι αμείλικτος εχθρός μας που με ακόρεστη λαιμαργία κατατρώγει τις σάρκες μας και ανήκει σε μας η ευθύνη να μην τον αφήσουμε να κατασπαράξει και τις ψυχές μας.
Για τούτο υπάκουοι στη σοφία των προγόνων μας «χρόνου φείδου» χρησιμοποιούμε τον χρόνο με φειδώ, με οικονομία, ώστε ποτέ να μη ζητήσει την ψυχική μας εκδίκηση και να μας καταντήσει ψυχικά ράκη.
Τον περπατούμε και τον διερχόμαστε από το μονοπάτι του λειτουργικού χρόνου και στόχος μας είναι να κερδίζουμε μέσα από τη χρονικότητα που υπάρχουμε και ζούμε την ίδια την αιωνιότητα, την ίδια την αιώνια ζωή του Θεού.
Μέσα στον λειτουργικό χρόνο της Αγίας μας Εκκλησίας, παρελθόν, παρόν και μέλλον ενοποιούνται στο αιώνιο, διαχρονικό παρόν του Θεού που είναι και ο «θέμενος χρόνους και καιρούς».
Παρόλα αυτά ελπίζουμε και ευχόμαστε το νέο έτος 2014 να είναι περισσότερο ευλογημένο από τα προηγούμενα έτη της ζωής μας.
Το ευχόμαστε και το παρακαλούμε το νέο έτος να είναι περισσότερο φιλικό μαζί μας, όχι μόνο με εμάς τους ίδιους, αλλά και προς τα παιδιά μας, τα παιδιά όλων των εθνών και των λαών της γης.
Προσδοκούμε ένα νέο έτος χωρίς ύφεση, χωρίς ανεργία και χωρίς το ψυχοφθόρο άγχος.
Ένα νέο έτος ελευθερίας από τον φόβο της ανασφάλειας του παρόντος και του μέλλοντος.
Θέλουμε το νέο έτος να είναι έτος αισιοδοξίας και ελπίδας, ζωής και χαράς, ευλογημένο από τον Θεό για όλους τους ανθρώπους όλου του κόσμου.
Ανήκει σε μας η ευθύνη της διαχείρισης των αγαθών του Θεού, ώστε γύρω μας, κοντά και μακριά μας, να μην υπάρχει κανένας ενδεής.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε ιδιαίτερα για την πατρίδα μας να κλείσουν το γρηγορότερο οι μεγάλες πληγές πόνου και οδύνης που ταλανίζουν τον λαό μας, όπως είναι η ανεργία των νέων ανθρώπων, όπως είναι η έλλειψη περίθαλψης και πρόνοιας των πασχόντων και των αδυνάτων, τα χαράτσια, η ακρίβεια, η φτώχεια, η απελπισία.
Ακόμα θερμή ευχή μας είναι να μη βρεθούμε σε χρόνο πτώσεως και φθοράς, αλλά σε χρόνο λύτρωσης και σωτηρίας.
Είναι καλό πέρα από τις προλήψεις και τις στρεβλώσεις να γνωρίζουμε ότι μέσα στον χρόνο σωζόμαστε και μέσα στον χρόνο «απολοίμεθα», χανόμαστε.
Οφείλουμε να γνωρίζουμε και να μη ξεχνούμε ότι ο άχρονος ουράνιος πατέρας μας και Θεός μας, μπήκε μέσα στον χρόνο και βρίσκεται και κινείται μέσα στον χρόνο, πότε; «Ότε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου».
Εκείνος, λοιπόν, που διακυβερνά τα σύμπαντα, ζωογονεί και διευρύνει τη χρονικότητα στα όρια και τις ανοιχτές διαστάσεις της αιωνιότητας.
Χρόνος ευπρόσδεκτος, χρόνος σωτηρίας, χρόνος που μπορεί να φέρει και πάλι τη χαρά στα πρόσωπα όλων μας, ώστε να ζούμε ευχαριστημένοι με τα περισσότερα ή τα λιγότερα, με την υγεία ή την ασθένεια, με τα πολλά ή τα λίγα.
Να φτάνουμε αυθόρμητα και αληθινά στο οντολογικό, ζωογόνο συμπέρασμα «δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν» ώστε να χαιρόμαστε ο ένας τον άλλον, ως παιδιά του ίδιου πατέρα, ως αδέλφια αγαπημένα, πάνω και μακριά από τις όποιες διαχωριστικές γραμμές που μας θέλουν χωρισμένους και εχθρικά διακείμενους μεταξύ μας.
Στην αγκαλιά του Θεού, χωρούμε όλοι και οι άγιοι και οι αμαρτωλοί και οι πιστοί και οι άπιστοι και οι δικοί και οι ξένοι.
Προσδοκούμε και το ευχόμαστε αυτό το νέο έτος 2014 να είναι έτος παραγωγικότητας, ενότητας και ευλογίας Κυρίου υπέρ πάντων ημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.