Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ; (VIDEO)

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια* 

Πρόκληση που ξεπερνά κάθε όριο έλαβε στο πομακοχώρι Γλαύκη του νομού Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της κηδείας 19χρονου Έλληνα Στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού που πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής στην Καβάλα.
Στο σπίτι του νεκρού την ώρα που ο Μουφτής κ. Σινίκογλου έψαλε και συμπαραστέκονταν στην οικογένεια, και χωρίς κανένα σεβασμό στη Μνήμη του Νεκρού στρατιώτη και του Στρατού που έδωσε το παρόν με επικεφαλής τον Στρατηγό, εισέβαλαν ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ. Μετέ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της ΤΕΞ Κουρτ Αχμέτ και τον Αντιπρόεδρο του Τουρκικού κόμματος DEB Οζάν Αχμέτογλου κ.ά. απαιτώντας να αφαιρεθεί η Ελληνική σημαία από το φέρετρο, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί το νεκρό στο νεκροταφείο.
Μάλιστα ο Μετέ έσπρρωξε τον Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου που ήταν παρών δίπλα στην οικογένεια και του είπε να σηκωθεί και να φύγει αμέσως από το χωριό, γιατί δεν είχε καμιά δουλειά εκεί, ενώ στη συνέχεια πήραν αυτοί το φέρετρο, αφαίρεσαν την Ελληνική σημαία που υπήρχε επάνω και το μετέφεραν στο νεκροταφείο.
Στο 0:48 διακρίνεται ο ιμάμης Ερκάν Αζίζογλου να κάνει χειρονομία απωθητική πάνω στον νόμιμο μουφτή Σιβίκογλου φωνάζοντας ¨πάρτε τον από εδώ¨ !
Ακολούθως επεμβαίνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ ο οποίος φυσικά παίρνει το μέρος του ιμάμη και του Μέτε.
Ο Μέτε παραμένει αδιάφορος.
Η κηδεία του 19χρονου, πραγματοποιήθηκε με βάση όσα ορίζουν οι κανονισμοί του Γ.Ε.Σ. για την απόδοση τιμών σε ένστολους που χάνουν τη ζωή τους, αλλά και με το μουσουλμανικό τυπικό. Η Ελληνική Σημαία, την οποία κρατούσαν συνάδελφοι του νεκρού, προπορευόταν της τελετής, ενώ στο τέλος άγημα απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές, παρουσία του διοικητή του Δ’Σ.Σ, Ιωσήφ Μαυράκη, ο οποίος δεν επέτρεψε τη συνέχιση των προκλήσεων και κυρίως προστάτευσε τη Σημαία που στο τέλος ο ίδιος παρέδωσε στα χέρια των γονέων του άτυχου νέου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μάχη της Θράκης», ενημερώθηκαν για τα θλιβερά και πρωτοφανή επεισόδια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Αυτό όμως δεν λέει τίποτα, καθώς ήδη θα έπρεπε ο Α. Τσίπρας να έχει διαγράψει από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ζειμπέκ. Βέβαια ο εν λόγω βουλευτής θα ακολουθούσε και ως ανεξάρτητος πλέον από τα έδρανα της Βουλής να ακολουθεί πιστά τα κελεύσματα της Άγκυρας και του προξενείου, όμως η απομάκρυνσή του θα έστελνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΕΪΜΠΕΚ
Κατά καιρούς έχει προβεί σε προκλητικές δηλώσεις, συγκεκριμένα συνοπτικά έχει πει τα εξής: «Καλώ όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να ακολουθήσουν την στάση του ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨ που είχαμε και στις προηγούμενες εκλογές και να ψηφίσουν Τούρκους υποψηφίους».
«Επικροτούμε την πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Τουρκία σχετικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η Ελλάδα πρέπει επίσης να λάβει παρόμοια μέτρα».

ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλεί η πραγματοποίηση πορείας που θα οργανώσουν στην Κομοτηνή τουρκόφρονες στις 24 Ιουλίου -ανήμερα του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ- με πρόσχημα τη «διεκδίκηση δικαιωμάτων».
Η πορεία θα ξεκινήσει από το παράρτημα του κόμματος που διατηρεί στο κέντρο της Κομοτηνής, δίπλα στο Μαρώνειο μέγαρο. Εκεί θα γίνει η συγκέντρωση και στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 4.45 η πορεία θα κατευθυνθεί προς την Λεωφόρο Ηρώων και θα φτάσει μέχρι το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης
Οι λεπτομέρειες της “Πορείας Διεκδίκησης Δικαιωμάτων” δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον διοργανωτή, το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB).

Το εκτελεστικό Συμβούλιο του κόμματος DEB καθόρισε τις λεπτομέρειες για την πορεία, με αρχή-συγκέντρωση στις 16:00 στα πρώην κεντρικά γραφεία, πορεία στις 16:45 μέσω της λεωφόρου μέχρι το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ανακοίνωση μπροστά στο κτίριο εκεί και περάτωση της πορείας.
Αποφασίστηκε επίσης στην “πορεία διεκδίκησης δικαιωμάτων” να ζητηθούν τα πηγάζοντα από την συνθήκη της Λωζάννης δικαιώματα και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την διενέργεια μιας ψύχραιμης πορείας, παραμένοντας μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και των νόμων.
Μετά από αυτήν την ειρηνική, καλόβουλη και στα πλαίσια της ανεκτικότητας πορεία, καλούμε όλο τον λαό μας στο μνημόσυνο που θα γίνει για τον αείμνηστο ηγέτη μας Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, όπως και στο μεβλίτ που θα τελεστεί στα κεντρικά μας γραφεία.
Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον Α. Τσίπρα. Θα έπρεπε όπως ήδη γράψαμε πιο πάνω να έχει ήδη διαγραφεί ο βουλευτής Ζειμπέκ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και το δίκτυο των πρακτόρων και πληροφοριοδοτών της ΜΙΤ στην Δυτική Θράκη απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια μια ιδιότυπη «ανοχή» και «ελευθερία κινήσεων» στα πλαίσια της «κατευναστικής» πολιτικής και ελληνοτουρκικής «φιλίας» που σκαρφίστηκαν και εφάρμοσαν οι πολιτικάντηδες των Αθηνών.
Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής καλλιεργεί κλίμα αμφισβήτησης για την αποτελεσματικότητα και τον έλεγχο της ελληνικής Θράκης από τα κρατικά όργανα και υπηρεσίες με ένα δίκτυο πρακτόρων επί πληρωμή. Καταπιέζουν τους μουσουλμάνους, που στην πλεοψηφία τους είναι φιλήσυχοι και νιώθουν Ελληνες, προκειμένου να τους πείσουν ότι είναι τουρκογενείς, με κύρια στόχευση τους Πομάκους και τους Ρομά.
Αναμένουμε λοιπόν τις επόμενες κινήσεις του Α. Τσίπρα, καθώς τέτοιες προκλητικές κινήσεις, εντός ελληνικού εδάφους δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες.

πληροφορίες:http://maxitisthrakis.blogspot.gr, http://tourkikanea.gr/,xronos.gr


*Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών, Blogger


Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.