Τρίτη 2 Απριλίου 2019

«ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ...»

Με μια «πρωτοποριακή» απόφαση η Ευρωπαϊκή Ένωση τερματίζει την επιχείρηση Σοφία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στη Μεσόγειο


Με μια «πρωτοποριακή» απόφαση η Ευρωπαϊκή Ένωση τερματίζει την επιχείρηση Σοφία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στη Μεσόγειο και, πρακτικά, τη διάσωση των προσφύγων που επιλέγουν τις θαλάσσιες οδούς προς τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά και τις πολιτικές δυνάμεις που εδραιώνονται με την ξενοφοβική ατζέντα.
Φαίνεται πως η ηγεσία της ΕΕ δείχνει το δρόμο για την επίλυση του «γόρδιου δεσμού» με το προσφυγικό στην Ευρώπη, πρακτικά... πνίγοντας τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο! Tέτοιες «επαναστατικές» λογικές θα μπορούσαν να προωθηθούν και για το ασφαλιστικό σύστημα, τα εργασιακά, τα δικαιώματα, τη λιτότητα κ.ο.κ. Αυτή η κυνική στάση είναι το αποτέλεσμα της αναβλητικότητας και της αδυναμίας της να λάβει σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις σε επείγοντα ζητήματα.
Επιχειρείται η διατήρηση μιας σειράς από ισορροπίες και ο συγκερασμός αντικρουόμενων απόψεων. Με λίγο λόγια, αντί να προχωρήσει σε λύσεις με βάση τις αρχές και τη θεσμική της θωράκιση, προτιμά να αφήνει τα ζητήματα να "σέρνονται" και να μην τα αντιμετωπίζει. Επιπλέον, στην προκειμένη περίπτωση, νομιμοποιεί πολιτικά το Σαλβίνι και τις ακραίες δυνάμεις που αντιδρούν σε κάθε ιδέα συλλογικής διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος και ισοκατανομής των βαρών.
Τόσο με το προσφυγικό όσο και με τη γενικότερη διαχείριση των πολιτικών και γεωγραφικών ισορροπιών στην ΕΕ, είναι σαφές πως στρατηγική επιλογή της Δεξιάς ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι να «χαϊδεύει» την ακροδεξιά, προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία της, άλλοτε συγκαλυμμένα και άλλοτε απροκάλυπτα, όπως με τη διακοπή της επιχείρησης «Σοφία», που αντίκειται ακόμη και στις πλέον στοιχειώδεις ανθρωπιστικές ευαισθησίες και θα οδηγήσει πρόσφυγες όλων των ηλικιών στο βυθό της Μεσογείου. Η ιστορία απέδειξε πού καταλήγει η λογική του «κατευνασμού». 
Η απόφαση υπενθυμίζει τόσο τις έντονες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης στην Ευρώπη όσο και τη σημασία που έχουν οι επικείμενες ευρωεκλογές προκειμένου οι συντηρητικές, ξενοφοβικές και ακροδεξιές λογικές να καταδικαστούν στη κάλπη, ως ύστατο μέσο για την διάσωση της Ε.Ε. με τη μορφή και τις αξίες που τη γέννησαν και τη γνωρίσαμε.

Πηγή: https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.