Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ, ΕΝΑ ΚΟΥΜΑΣΙ ΑΠΟ ΓΕΝΝΑ!



Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της 

Αυτές τις μέρες που το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ βομ­βάρ­δι­ζαν την πρώην Γιου­γκο­σλα­βία και κα­τά­φε­ραν να την δια­λύ­σουν το μυαλό κόλ­λη­σε σε μια μορφή. Μια μα­ριο­νέ­τα, μια τρα­γι­κή για τους λαούς φι­γού­ρα τον τότε ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν!
Ένας Ιού­δας ξε­που­λη­μέ­νος, βου­τηγ­μέ­νος μέσα στα σκάν­δα­λα, διε­φθαρ­μέ­νος και αό­ρα­τος γεν­νή­θη­κε στην πόλη ΚΟΥ­ΜΑ­ΣΙ της Γκάνα. Βου­βός μπρο­στά στις βόμ­βες ου­ρα­νί­ου στην Γιου­γκο­σλα­βία, στην ει­σβο­λή στο Ιράκ. Ξύ­πνη­σε αφού είχε τε­λειώ­σει η βρώ­μι­κη δου­λειά της Ιν­δο­νη­σί­ας στο Ανα­το­λι­κό Τιμόρ, του Ισ­ρα­ήλ στο Λί­βα­νο. Με το ζόρι δέ­χτη­κε να γίνει επι­τρο­πή για τα σκάν­δα­λα του γιου του στο πρό­γραμ­μα επι­σι­τι­σμού του Ιράκ, έφερε ένα κα­τά­πτυ­στο σχέ­διο για την Κύπρο, έκανε το κο­ρόι­δο για την γε­νο­κτο­νία των Πα­λαι­στι­νί­ων. Δε­μέ­νος πι­σθά­γκω­να από τις ΗΠΑ, ακόμη και όταν η Ρωσία και η Κίνα ζη­τού­σαν σύ­γκλη­ση του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας και κα­τά­παυ­ση των βομ­βαρ­δι­σμών στην Γιου­γκο­σλα­βία αυτός απα­ντού­σε: ” Το θέμα δεν είναι πότε θα στα­μα­τή­σουν οι βομ­βαρ­δι­σμοί. Το θέμα είναι πότε θα αρ­χί­σει η επέμ­βα­ση”.
Γι’ όλα αυτά όλα του έδω­σαν το βρα­βείο Νό­μπελ για την Ει­ρή­νη αντί να σα­πί­ζει στην φυ­λα­κή μέχρι τον θά­να­τό του τον Αύ­γου­στο του 2018.
 Πάνος Αλε­πλιώ­της
Ερ­γά­στη­κε σαν γε­ω­λό­γος, πε­ρι­βαλ­λο­ντο­λό­γος και χω­ρο­τά­κτης στην Ελ­λά­δα και στην Σου­η­δία. Δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος Πυ­λαί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης 87/90 και 99/2002. Αντι­δή­μαρ­χος Πυ­λαί­ας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.