Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 1 ΕΥΡΩ!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ


Γραφικό σοκάκι στην ιταλική επαρχία / Φωτογραφία: Shutterstock

NEWSROOM 
IEFIMERIDA.GR

Δυο μικρές και γραφικές πόλεις στην Ιταλία αποφάσισαν να γεμίσουν και πάλι τα σοκάκια τους με νέους κατοίκους.
Η υπόθεση ιδιοκτησία είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία, τόσο στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια παλεύει να μην χάσει τα σπίτια της, όσο όμως και στην Ευρώπη, όπου οι τιμές των ακινήτων αγγίζουν αστρονομικά ποσά. 
Κι όμως, υπάρχουν δυο μικρά χωριά στην Ιταλία που αντιστέκονται (κάτι σαν το γαλατικό χωριό) και προσφέρουν ένα... κεραμίδι σε όποιον το επιθυμήσει με μόλις 1 ευρώ.

Στο άκουσμα της είδησης, εύκολα υποθέτει κανείς πως πρόκειται για φάρσα ή καλοστημένη κομπίνα. Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του αμερικανικού CNN, το στοίχημα της δημοτικής αρχής στα χωριά στο Μουσομέλι και το Ζουνγκόλι αφορά στην καταπολέμηση της αστυφιλίας.

Όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, τα ιταλικά χωριά ερημώνουν από κατοίκους, με τους περισσότερους να επιλέγουν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να προσελκύσει νέους ανθρώπους και παράλληλα να ανακαινίσει τα εγκαταλειμμένα πέτρινα σπίτια που κινδυνεύουν με αφανισμό.


Σπίτι με 1 ευρώ στο Ζουνκόλι

«Δημιούργησα μια ειδική ομάδα κρούσης από νέους εθελοντές που βοηθούν τους αγοραστές, φέρνοντάς τους σε επαφή με τεχνικά γραφεία για τις απαραίτητες εργασίες» δηλώνει ο Πάολο Καρούζο, δήμαρχος του Ζουνγκόλι της Ιταλίας.
Το χωριό των 1000 κατοίκων βρέθηκε μεταξύ των πιο όμορφων στην Ιταλία το 2015. Χτισμένο σε έναν υπέροχο λόφο διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ζητά κανείς από έναν επίγειο παράδεισο στην εξοχή. Μεσαιωνικές γέφυρες, απέραντο πράσινο και μοναδικές σπηλιές από τη βυζαντινή περίοδο. Στις εσοχές αυτές ωριμάζει σήμερα το ξεχωριστό τυρί κατσιοκαβάλο.

Τι πρέπει να κάνεις για αποκτήσεις σπίτι στο Ζουνγκόλι

Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να μπει στην ιστοσελίδα του δήμου στην Ιταλία και να περιηγηθεί στις αγγελίες των ακινήτων που πωλούνται προς 1 ευρώ. Ωστόσο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, ο αγοραστής θα πρέπει να καταθέσει πλάνο στο οποίο και θα περιγράφει τις εργασίες ανακαίνισης που σκοπεύει να κάνει, αλλά και τη χρήση για την οποία προορίζει το ακίνητο.
Επίσης, ο νέος ιδιοκτήτης δεσμεύεται να πραγματοποιήσει την ανακαίνιση εντός τριών ετών. Αντιλαμβάνεστε πως τελικά, ίσως χρειαστούν περισσότερα του 1 ευρώ για να γίνετε ιδιοκτήτης ενός πέτρινου σπιτιού στο Ζουνκγόλι, ωστόσο η δημοτική αρχή της Ιταλίας πράγματι το μεταβιβάζει για αυτό το ποσό.

Ιδιοκτήτης σπιτιού στη Σικελία

Η πόλη Μουσομέλι βρίσκεται στη Σικελία της Ιταλία / Φωτογραφία: Shutterstock
Το δεύτερο μέρος που προσφέρει σπίτια με 1 ευρώ, ονομάζεται Μουσομέλι και βρίσκεται στην Σικελία της Ιταλίας. Πρόκειται για μια μεγαλύτερη πόλη 11.000 κατοίκων, που επιθυμεί επίσης να γεμίσει τα σπίτια που εγκατέλειψαν οι αρχικοί ιδιοκτήτες τους.
Καμπαναριό στην πόλη Μουσομέλι της Σικελίας στην Ιταλία / Φωτογραφία: Shutterstock
«Οι αρχικοί ιδιοκτήτες μας καλούν καθημερινά προκειμένου να αποποιηθούν των δικαιωμάτων τους από παλιά σπίτια» σημειώνει ο Τότι Νιγκρέλι που εργάζεται στον δήμο. Ο Νιγκρέλι λέει πως έχει βάλει στόχο της ζωής του να γεμίσει τα εκατοντάδες άδεια σπίτια στην μικρή πόλη της Ιταλίας με νέους ιδιοκτήτες.
Το Μουσομέλι είναι τουριστικό θέρετρο πολύ κοντά σε αρχαιολογικούς θησαυρούς, ρωμαϊκές νεκροπόλεις και φυσικά... μελίσσια. Από τον λόγο 700 μέτρων της πόλης μπορεί κανείς να διακρίνει την Αίτνα, το διάσημο ηφαίστειο της Ιταλίας αλλά και το φημισμένο φαινόμενο της περιοχής, που οι ντόπιοι αποκαλούν «θάλασσα από σύννεφα». «Παρατηρείς την κοιλάδα καλυμμένη με ένα παχύ στρώμα από σύννεφα, τέτοιο που θαρρείς πως η πόλη αιωρείται στη μέση του πουθενά» σημειώνει ο Νιγκρέλι.
Λόφος στην πόλη Μουσομέλι της Σικελίας στην Ιταλία / Φωτογραφία: Shutterstock
Η διαδικασία είναι παρόμοια και στο Μουσομέλι. Ο νέος αγοραστής επιλέγει το σπίτι που τον ενδιαφέρει και δεσμεύεται στον δήμο της Ιταλίας, να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης εντός 3 ετών από την αγοραπωλησία.
Και στις δύο περιπτώσεις, ο ενδιαφερόμενος καλείται να καταβάλει εγγύηση 2 με 5 χιλιάδων ευρώ, η οποία και του επιστρέφεται όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μια διαδικασία που κρίνεται επιτακτική, προκειμένου οι επίδοξοι αγοραστές να παραμείνουν στην Ιταλία και να μην εξαφανιστούν αφού αποκτήσουν ένα σπίτι... δωρεάν.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.