Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ''ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ'' ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Πηγή: https://allazoumemazi2019.blogspot.com


Στην ημερίδα αθλητικού τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στο Casino Λουτρακίου, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συνδυασμού "αλλάzουμε ΜΑΖΙ", την οποία αποτελούσαν οι Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, Γιάννης Γλυκοφρύδης, Καρίνα Δουλγαρίδη, Κωνσταντίνος Νικολάου και Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου.
Καθηγητές πανεπιστημίων και Σύμβουλοι τουριστικής ανάπτυξης, ανέλυσαν τις κατηγορίες του αθλητικού τουρισμού, καθώς και τον αντίκτυπο που έχει στη τοπική κοινωνία. Επίσης παρουσιάστηκαν στατιστικές αναλύσεις αλλά και στρατηγικές επικοινωνίας και ανάπτυξής του. Ακόμη συζητήθηκαν οι απαιτήσεις και οι υποδομές για το μαζικό αθλητικό τουρισμό. 
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, καθηγητής του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης, η Ουρανία Βρόντου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Μαρία Βρασίδα, σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και ο Ανδρέας Τουμαζάτος MSc. 
Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν η αναγκαιότητα συνεργειών με έτερους Δήμους και αθλητικούς φορείς, προκειμένου η υλοποίησή τους να πραγματοποιείται υπό την αιγίδα ενός θεσμικού κρατικού φορέα.
Για τον Δημοτικό συνδυασμό “αλλάzουμε ΜΑΖΙ” και τον επικεφαλής Ιωάννη Καραπανάγο, ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί σημαντική παράμετρο για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, καθώς η ανάγκη κατάρτισης, ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου στρατηγικού σχεδίου, με συγκεκριμένους στόχους, καλή γνώση των αγορών και έγκυρα στατιστικά στοιχεία από τον επιχειρηματικό τομέα, είναι επιβεβλημένη και δύναται αφενός να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών, αφετέρου δε να επεκτείνει την τουριστική περίοδο. 
Προτάσεις του Συνδυασμού μας, για τον αθλητικό τουρισμό, συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, που έχουν ήδη παρουσιάσει οι κ.κ. Γιάννης Γλυκοφρύδης και Κωστής Σταυρόπουλος στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.