Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

TO MHNYMA TOY ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Η Ε.Ε.

Σε Ελλάδα και Κύπρο εξακολουθούμε να μιλάμε για τον Κεμάλ...

Ιστορικός - Κινηματογραφιστής

VIA ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Ενώ οι Έλληνες θρηνούν την επέτειο της σφαγής των αθώων θυμάτων του Σεπτέμβρη του 1922 από τους Κεμαλιστές, ο πρόεδρος Ερντογάν προωθεί την προπαγάνδα του μέσω του τουρκικού Προξενείου της Καρλσρούης.
Ο Ερντογάν ευχαριστεί όλους τους «φίλους και αδελφούς» που στάθηκαν στο πλευρό του Κεμάλ. Το μήνυμα του απευθύνεται σε όλο το μουσουλμανικό στοιχείο των Βαλκανίων, της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και των κατεχομένων εδαφών στην Κύπρο.
Θα ήταν σοφό η Ενωμένη Ευρώπη να προσέξει ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη οπτική του μηνύματος της Τουρκίας. Ο τόνος του είναι κάθε άλλο παρά φιλειρηνικός.

Συγκεκριμένα λέει τα εξής:

«Μήνυμα του προέδρου μας με αφορμή την Ημέρα της Νίκης, 30 Αυγούστου (30 Αυγούστου 2021)

Γενικό Τουρκικό Προξενείο Καρλσρούης 30-8-2021

Γιορτάζουμε την 99η επέτειο της Μεγάλης Νίκης, ένα από τους ακρογωνιαίους λίθους της ένδοξης, μακρόχρονης Ιστορίας μας.
Θα ήθελα να συγχαρώ με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης της 30ης Αυγούστου το έθνος μας, τους Τουρκοκύπριους και κάθε άλλο Τούρκο πολίτη σε οποιοδήποτε κράτος της Γης.
Θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω και προσωπικό και εν ονόματι του Λαού όλους τους φίλους και αδελφούς που δεν μας άφησαν μόνους αυτή την ένδοξη μέρα.
Μ’ αυτή την ευκαιρία αποδίδω φόρο τιμής στον Αρχηγό του απελευθερωτικού πολέμου, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, τον Γαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στα αξιότιμα μέλη της Μεγάλης μας Εθνοσυνέλευσης και στους ηρωικούς στρατιώτες μας.
Η μεγάλη επίθεση η οποία άρχισε στις 26 Αυγούστου 1922 κάτω από την Αρχηγία του Γαζή Μουσταφά Κεμάλ οδήγησε μετά από 4 μέρες μάχης εκ του συστάδην στην αποφασιστική νίκη του Dumulpinar.
Μ’ αυτή την ένδοξη νίκη που πέρασε στην Ιστορία των παγκόσμιων πολέμων το τουρκικό Έθνος απέδειξε ότι δεν θα δεχόταν ποτέ την υποδούλωση της πατρίδας μας, η οποία ποτίστηκε με το αίμα μαρτύρων.
Η 30η Αυγούστου είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία καμπής της Ιστορίας μας κατά το οποίο το Έθνος μας εξουδετέρωσε τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις με τις οποίες προσμετράτο ο χρόνος ζωής μας και άνοιξε το δρόμο για τη δημοκρατία.
Ο λαός μας επιβεβαίωσε μ’ αυτή τη νίκη, παρόλα τα δεινά και τα αδιέξοδα, το γεγονός ότι αυτή η περιοχή που το 1071 με τη μάχη του Μαντζικερτ έγινε πατρίδα μας, θα είναι αιώνια η πατρίδα μας.
Το πνεύμα, η πίστη και η θέληση που ενέπνευσαν τη Μεγάλη Νίκη δείχνουν στο έθνος μας τον δρόμο όπως τον έδειξαν και πριν από 99 χρόνια.
Οι μεγαλύτερες αποδείξεις γι’ αυτό είναι οι επιτυχίες μας σε όλους τους τομείς από την πολεμική βιομηχανία έως την οικονομία, από την εξωτερική πολιτική μέχρι το ενεργειακό, και μέχρι τον αγώνα ενάντιο σε δευτερεύουσας σημασίας τρομοκρατικές οργανώσεις που απείλησαν την ενότητα και την ακεραιότητα της χώρας μας.
Σήμερα η χώρα μας αντιπροσωπεύει την ελπίδα όχι μόνο των 84 εκ. πολιτών της εντός συνόρων αλλά και εκατοντάδων εκατομμυρίων φίλων και αδελφών που ζουν στην καρδιά των εδαφών της από τα Βαλκάνια μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη.
Με τη βοήθεια του Αλλάχ, με την υποστήριξη των φίλων που η καρδιά τους χτυπάει μαζί μας και με τις ειλικρινείς προσευχές του ευγενικού μας έθνους ελπίζω ότι δεν θα απογοητεύσουμε αυτές τις ελπίδες.
Παρά τις ορισμένες κακοπροαίρετες ενέργειες ορισμένων ανάμεσά μας θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα δίκαια των καταπιεσμένων ενάντια στους καταπιεστές και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να βασιλέψουν στον κόσμο η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η ελευθερία.
Με την καθοδήγηση της Πίστης μας η οποία μας εμψύχωσε πριν από 99 χρόνια στο Dumulpinar θα προχωρήσουμε μαζί με τα 84 εκ. προς το φωτεινό μέλλον της ενότητας, της ειρήνης και της αδελφοσύνης.
Μ’αυτή τη σκέψη αποδίδω φόρο τιμής γεμάτος ευγνωμοσύνη στους ήρωες του απελευθερωτικού πολέμου και ιδιαίτερα στον γαζή Μουσταφά Κεμάλ.
Εύχομαι να έχουν την ευλογία του Αλλάχ οι μάρτυρες και οι βετεράνοι μας, οι οποίοι έπεσαν για τη χώρα, την πίστη, τη σημαία και την ανεξαρτησία μας. Χρόνια πολλά στο έθνος μας και στους αδελφούς της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου επ’ ευκαιρία του εορτασμού της 30ης Αυγούστου, Ημέρας της Νίκης».

(Ο Πρόεδρος

RECEP TAYYIP ERDOGAN)»

Γενικά, εκ των υστέρων, δηλαδή μετά την εκτύπωση και έκδοση των βιβλίων, παρόμοιες ενέργειες αποδεικνύονται επιζήμιες και για τους μαθητές και για το κοινωνικό σύνολο.
Δυστυχώς η Ελλάδα χάνει συνέχεια το παιχνίδι λόγω αλλεπάληλων αυτογκόλ. Οι συνέπειες τέτοιων ενεργειών είναι περιττή αναταραχή και διαμάχες στο εσωτερικό της, ενώ ανοίγεται χωρίς λόγο ένα καινούργιο βαρέλι με μπαρούτι που πυροδοτεί την προπαγάνδα του Ερντογάν.
Φαίνεται, δυστυχώς, ότι η ελληνική διορατικότητα δεν λειτουργεί έξω από τα στενά τοπικά πλαίσια. Στην πραγματικότητα πρέπει να καταλάβουμε καθαρά ότι τέτοιες ενέργειες βλάπτουν τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό. Υπάρχουν λόγοι που επιβάλλουν να αφήσουμε τον Μουσταφά Κεμάλ στο περιθώριο, όπως υπάρχουν λόγοι και να συζητήσουμε την περίπτωσή του. Αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να βλάψουμε τους εαυτούς μας και να τους καταστήσουμε ευάλωτους. Αντίθετα: βασική προτεραιότητα είναι το καθήκον μας να επιδείξουμε ενότητα και διορατικότητα όσον αφορά τις συνέπειες των πράξεών μας.

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.