Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΛΑΘΗ!

Γιάννης Πρετεντέρης


Ο Μητσοτάκης έκανε λάθος όταν το 2021 απομάκρυνε τον Χρυσοχοΐδη από τη δημόσια τάξη. Το επανόρθωσε στον τελευταίο ανασχηματισμό.
Στην πολιτική υπάρχουν λάθη και λάθη. Προφανώς ο Μητσοτάκης έκανε λάθος όταν το 2021 απομάκρυνε τον Χρυσοχοΐδη από τη δημόσια τάξη. Το επανόρθωσε στον τελευταίο ανασχηματισμό.
Εκανε λάθος επίσης με τη σπουδή για τον γάμο των ομοφύλων.
Η ελληνική κοινωνία δεν έχει καν καταλάβει τι συζητούμε. Πέρασα τις γιορτές ακούγοντας τις πιο παρδαλές ανοησίες για διάφορους που υποτίθεται θα ντυθούν νυφούλες να χορεύουν τον χορό του Ησαΐα.
Χρειάζεται λοιπόν σοβαρή παιδαγωγική προετοιμασία για ένα ευαίσθητο και σύνθετο κοινωνικό θέμα.
Τελικά ο Πρωθυπουργός «έδωσε χρόνο στον χρόνο» που έλεγε κι ο Μιτεράν. Ελπίζω ο χρόνος να βγει σε καλό.
Από την άλλη πλευρά υποψιάζομαι ότι δεν έκανε το λάθος να προτείνει υπουργείο στον Κασσελάκη. Τι λόγο είχε να υπουργοποιήσει το 2019 έναν άγνωστο και άσχετο άνθρωπο από την Αμερική;
Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι πού τους ήλθε των «Στεφανουά» να πιάσουν σήμερα μια κουβέντα που μόνο κακό κάνει στον εκλεκτό τους.
Οταν όλη η γαλαρία φωνάζει στον Κασσελάκη ότι δεν είναι αριστερός, πόσο μυαλό κουβαλάς για να διατυμπανίζεις αυτοβούλως πως όχι μόνο δεν είναι αριστερός αλλά τον ήθελε και για υπουργό ο Μητσοτάκης;
Ακόμη όμως κι αν δεχτώ ότι η ιστορία είναι αληθινή κι ότι χάσαμε το κελεπούρι, τι συμπέρασμα βγαίνει; Κανένα. Και τότε τι κουβεντιάζουμε; Κουραφέξαλα.
Συνεπώς δεν είναι μόνο λάθος. Είναι και σαχλαμάρα.
Στην πολιτική βεβαίως ουδείς αλάνθαστος. Τα χειρότερα λάθη όμως είναι τα αχρείαστα.
Ο Μητσοτάκης διόρθωσε δύο δικά του. Κάπως το είχε δει, ενδεχομένως άκουσε λάθος εισηγήσεις και προφανώς δεν μέτρησε σωστά.
Αλλιώς δηλαδή τα υπολόγιζε και αλλιώς βγήκαν. «Πίσω Γιάννη τα καράβια».
Ο Κασσελάκης όμως τι λόγο είχε να ανοίξει συζήτηση για κάτι που ουδείς τον ρώτησε, ουδείς υποψιαζόταν και κανέναν δεν απασχολούσε;
Αν είναι απλώς απειρία, να το δεχτώ. Αν όμως πουλάει φούμαρα για φιγούρα, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Διότι δεν μπορώ εύκολα να δεχτώ ότι η Τζάκρη έπαιζε από μικρή με power point στα Γιαννιτσά, ούτε ότι ο Πολάκης ανδρώθηκε στα Σφακιά κάνοντας brainstorming και bonding με διανοούμενους της περιοχής.
Ολα αυτά ακούγονται πιο ξιπασμένες «αμερικανιές» κι από τη Γεωργία Βασιλειάδου στη «Θεία από το Σικάγο».
Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκιο τα λάθη του Μητσοτάκη μπορεί να κοστίσουν. Αντιθέτως τα λάθη του Κασσελάκη το πολύ να βγάλουν γέλιο.
Εως ότου φυσικά (όπως υποσχέθηκε) κερδίσει τον Μητσοτάκη στις εκλογές.
Αλλά μεταξύ μας δεν το βλέπω και για το άμεσο μέλλον.

Πηγή: https://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.