Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 
 ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» 
Ερμού 1, Κόρινθος  
http://www.laografikokorinthou.gr 
Τηλ. επικοινωνίας: 27410 25352 
                                 27410 26258 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/07/2014 

Ηραίον Βουλιαγμένης
Τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014, το Σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού –Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», πραγματοποίησε επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής Λουτρακίου - Περαχώρας. 
Ρωμαϊκή Έπαυλη
Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε τη «Ρωμαϊκή Έπαυλη» της περιοχής Κατουνίστρας Λουτρακίου, όπου η ανασκαφέας, κυρία Ζωή Ασλαματζίδου, ανέδειξε με την εμπεριστατωμένη ξενάγησή της, την ιστορία του μνημείου και τη σύνδεσή του με τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της περιοχής και της εποχής.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο «Ηραίου Περαχώρας». Εκεί η κυρία Γιώτα Κασίμη, αρχαιολόγος της ΛΖ’ εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, μοιράστηκε τις βαθιές γνώσεις της για το χώρο, τη σημασία του και τη σύνδεσή του με την πόλη της Κορίνθου. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανανεωμένη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου, με την εύκολη πρόσβαση και τις κατατοπιστικές πληροφοριακές πινακίδες, όπως αυτή προέκυψε από το έργο προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Ηραίου Περαχώρας. 

Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου
Η γνωριμία με τους παραπάνω αρχαιολογικούς χώρους εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων, που οργανώνει το Σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με το ιστορικό παρελθόν της Κορινθίας. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν επισκέψεις σε:
  • Αρχαιολογικούς χώρους 
  • Μεσαιωνικά κάστρα 
  • Ιερούς τόπους – Βυζαντινά μνημεία της Κορινθίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.