Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΕΡΝΑ-ΗΡΑΙΟΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • 18 Απριλίου 2015-Πεζοπορική Διαδρομή Στέρνα Ηραίον Περαχώρας 
  • Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου: Δημήτρης Καραχρίστος

Η παραλία της Στέρνας-Αφετηρία της πεζοπορίας
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου, σε συνεργασία με Συλλόγους της Περαχώρας και της λίμνης Βουλιαγμένης, διοργάνωσε πεζοπορική διαδρομή, το Σάββατο, 18 Απριλίου 2015.  

Η διαδρομή ξεκίνησε από τη Στέρνα, ακολουθώντας το παλιό μονοπάτι, που την ένωνε με τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, περπατώντας παράλληλα με την ακτογραμμή, πότε σε δασωμένο μονοπάτι και άλλες φορές δίπλα στην θάλασσα, πάνω στο βράχινο τοπίο της ακτογραμμής.

Η κατάληξη της διαδρομής ήταν ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, περνώντας από τις αρχαίες δεξαμενές και τα τεχνικά έργα συλλογής και διοχέτευσης του νερού στο Ηραίον και σκαρφαλώνοντας στο πανέμορφο και γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου. 
Εκεί οι συμμετέχοντες ήλθαν πιο κοντά στο Θεό και εκστασιάστηκαν από τη θέα του ήρεμου Κορινθιακού κόλπου, που έμοιαζε σαν ένα καταγάλανο καλοσιδερωμένο σεντόνι.
Οι πεζοπόροι απόλαυσαν το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον και τη διαδρομή, μήκους έξι χιλιομέτρων και διακοσίων μέτρων, για τέσσερις ώρες, με ευχάριστη διάθεση, χαμόγελα και χαλαρά πειράγματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.