Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ’21 ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια*

«Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…” – Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.) Φέτος συμπληρώνονται 195 χρόνια από την Εθνική επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 και λέμε Εθνική διότι στις μέρες μας υπάρχει ακόμη μια φράξια εθνομηδενιστών που επιμένουν να λένε πως η Εθνεγερσία των υπόδουλων Ελλήνων ήταν ταξική και πως δεν είχε εθνικά χαρακτηριστικά.

Σε πέντε μόλις χρόνια από τώρα θα κλείσει η δεύτερη εκατονταετηρίδα και όλοι αναρωτιόμαστε πως θα είναι η χώρα μας στο μέλλον. Υπόδουλη στον γερμανικό ζυγό, υπόδουλη στον ζυγό του σημερινού πολιτικού συστήματος που έχει βαλθεί να καταστρέψει κάθε τι που έχει σχέση με την εθνική μας ιστορία; Όπως και το 1921, που έκλεισε η πρώτη εκατονταετηρίδα έτσι και η δεύτερη θα κλείσει με το έθνος να βρίσκεται στο γκρεμό. 
Κάποιοι στις μέρες μας θέλουν να ξεχάσεις ότι είσαι Έλληνας, απόγονος του Κολοκοτρώνη, απόγονος αυτών που θυσίασαν την ζωή τους για να είσαι σήμερα ελεύθερος. 
Η 25η Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα, κατά την οποία το Έθνος μας έχει διπλή γιορτή. Για την Ορθοδοξία είναι μέρα χαράς και αγαλλίασης αφού γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Αυτή την ευλογημένη ημέρα διάλεξαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας, όχι τυχαία, για να εορτάζουν την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως. Αυτή η ημέρα στάθηκε η αφετηρία της Εθνικής μας παλιγγενεσίας και ο ευαγγελισμός του Έθνους μας. Και αυτή την ημέρα, 25 Μαρτίου του 2016 βρίσκουμε την Ελλάδα στο απόλυτο σκοτάδι, στο απόλυτο ζόφος. 
Στη σημερινή εποχή, όπου ακούμε διάφορους εθνομηδενιστές ότι «δεν είναι κακό να παραχωρείται εθνική κυριαρχία», όπου οι Έλληνες ξαναγίνονται ραγιάδες, ή ακόμη και νεογενίτσαροι, πώς μπορείς να μη θυμηθείς αυτούς τους ανθρώπους; Πραγματικά τι θα έλεγαν οι αγωνιστές του ’21 αν ζούσαν σήμερα; Πόσο υπερήφανοι είναι για εμάς από εκεί ψηλά που μας παρακολουθούν; 
Oι πρόγονοί τους, δεν δίστασαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να θυσιάσουν τα πάντα, να χάσουν τις περιουσίες τους και, κυρίως, να χάσουν τις ζωές, τις δικές τους και των ανθρώπων που αγαπούσαν με τίμημα την ελευθερία. 
Πατριωτισμό και ανδρεία έδειξαν οι προγονοί μας, ενώ στις ημέρες μας βλέπουμε πολιτικούς να παραδίδουν τα πάντα στις ξένες δυνάμεις. ΄Ενα κράτος που από την πρώτη στιγμή ήταν εξαρτημένο από τις μεγάλες δυνάμεις. 200 χρόνια μετά και βλέπουμε ακόμη και τώρα οι Ελληνες να δίνουν λόγο στους δανειστές. 
H Eλλάδα εδώ και πολλά χρόνια ήταν εξαρτώμενη από τις εκάστοτε Mεγάλες Δυνάμεις. Πάντα η Eλλάδα ήταν μια εξαρτώμενη χώρα. Oυσιαστικά δεν ελευθερωθήκαμε ποτέ. Σίγουρα οι ήρωες του ’21 θα έκαναν σήμερα μια νέα επανάσταση. Πάντα στην Eλλάδα, ό,τι γίνεται ξεκινά από τους λίγους, τα γεγονότα γράφονται από τους λίγους. 
Χιλιάδες Έλληνες έχυσαν το αίμα τους, μέχρι να φύγει το βαθύ και ζοφερό σκοτάδι της δουλείας και να ανατείλει η Ελευθερία του Γένους μας. Οι πρόγονοί μας πολέμησαν με συνέπεια και γενναιότητα, χωρίς συμβιβασμό: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». 
Η βίαιη συντριβή της «Ιστορικής Μνήμης» δεν είναι κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι μια σκληρή πραγματικότητα που δυστυχώς δεν ανάγεται στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας. Σήμερα έχουν βαλθεί οι νεογενίτσαροι του πολιτικού συστήματος να παραδώσουμε τα πάντα. 
Βλέπουμε υπουργούς, όπως ο ''κύριος” Φίλης'' να έχουν βαλθεί να αναθεωρήσουν και να πλαστογραφήσουν την ιστορία του ελληνικού Έθνους, της χώρας και των συνόρων της σε μία περίοδο που η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν. Κάναμε Επανάσταση… κατ’ αγνώστων και δημιουργήθηκε νέο έθνος! Τάδε έφη ο ''κύριος'' υπουργός. 
Ωστόσο, αν και μιλά για Επανάσταση των Ελλήνων, στο μήνυμά του προς τους μαθητές απουσιάζει παντελώς κάθε αναφορά σε Τουρκοκρατία και 400 χρόνια σκλαβιάς πριν την απελευθέρωση των Ελλήνων με αίμα και θυσίες! 
Και επιπλέον, ο κ. Φίλης ξαναγράφει την ιστορία μιλώντας στους μαθητές για «καινούργιο έθνος» που δημιουργήθηκε από την Επανάσταση, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει συνέχεια του ελληνικού έθνους από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα… 
Την απάντηση σε όλους όσοι αμφισβητούν την εθνική μας ιστορία την δίνει ο Γενικός Αρχηγός της Πελοποννήσου Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: 
«Δώστε μου τα προσκυνοχάρτια του Μπραϊμη να σας δώσω του Έθνους. Όποιο χωριό δεν γυρίσει στο έθνος θα το αφανίσω από το πρόσωπο της γής. Απ’ τη μία θα βγαίνουν οι αραπάδες και απ” την άλλη θα μπαίνω εγώ, θα καίω και θα σκοτώνω. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!»

* Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών, Blogger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.