Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ!

Περίεργο τροχαίο καταγγέλλει Ζωή Γεωργαντά, λίγες ημέρες μετά την πρώτη καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Το περιστατικό έγινε σε πάρκιν της Εθνικής Οδού κοντά στη Θήβα στις 4 το απόγευμα.
Μιλώντας η Ζωή Γεωργαντά στο thepressroom.gr μας είπε για το συμβάν: «Εχουν συμβεί κι άλλα τέτοια ατυχήματα αλλά αυτό ήταν λίγο πιο βίαιο. Ταξίδευα από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και αντιλήφθηκα ότι με παρακολουθούσε από τον Ωρωπό. Αρχικά δεν έδωσα σημασία, αλλά έβλεπα ότι με παρακολουθήσε από πίσω και αυξομείωνε την ταχύτητά του ανάλογα με τη δική μου. Ηταν ένα μαύρο τζιπ. Κάπου κοντά στη Θήβα μπηκα σε ένα υπαίθριο πάρκιν για να δω τι θα κάνει. Ηρθε από πίσω και χτύπησε το αυτοκινητό μου. Με ταρακούνησε, και έσπασαν τα πίσω τζάμια. Ανοιξα την πόρτα να κατέβω και είδα το αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα και να φεύγει. Δεν μπόρεσα να δω ολόκληρο τον αριθμό της κυκλοφορίας. Από πίσω ερχόταν ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας με μεγάλη ταχύτητα. Δεν ξέρω αν καταδίωκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο».
Στη συνέχεια η κ. Γεωργαντα τηλεφώνησε στην Αστυνομία, η οποία τη συνόδευσε μέχρι το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη. Αύριο θα πάει στην Ασφάλεια για να καταγείλει το γεγονός.
 
Ποια είναι η Ζωή Γεωργαντά
Η Ζωή Γεωργαντά ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και ήταν αυτή που κατήγγειλε ότι το έλλειμμα της χώρας διογκώθηκε τεχνητά. Τοποθετήθηκε στο ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ το καλοκαίρι του 2010, όπως και ο Ανδρέας Γεωργίου ως επικεφαλής της υπηρεσίας, από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η αντιπαράθεση μεταξύ τους ήταν έντονη εξ αρχής. Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι τεχνοκράτης, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, πιστός στην εφαρμογή των κανόνων της Eurostat. Αντίθετα, η Ζωή Γεωργαντά θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να ακολουθούνται πιστά και αδιαμαρτύρητα οι οδηγίες της Eurostat για το ελληνικό έλλειμμα.
Οταν οι καταγγελίες της κ. Γεωργαντά κορυφώθηκαν τα δύο στελέχη οδηγήθηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για εξηγήσεις, τον Νοέμβριο του 2011, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η Ζωή Γεωργαντά υποστήριξε εκεί ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά και έφτασε στο 15,4 του ΑΕΠ, κυρίως επειδή (τεχνητά) εντάχτηκαν σε αυτό τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, κατ'εντολήν της Eurostat.
 
Νέες καταγγελίες
Στο μεταξύ, η Ζωή Γεωργαντά πριν λίγες μέρες προχώρησε σε νέες καταγγελίες μιλώντας στο "Kontra news. gr" σχετικά με το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της πολυσυζητημένης ΕΛΣΤΑΤ, αμφισβητώντας επί της ουσίας την ανεξαρτησία της.
Όπως ανέφερε, ακόμη και σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία παραμένει «ενός ανδρός Αρχή», αφού εξακολουθεί να μην υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) που να πλαισιώνει τον πρόεδρο, κάτι που συμβαίνει από την «αμαρτωλή» εποχή που βρισκόταν ο Ανδρέας Γεωργίου στο τιμόνι.
Παράλληλα, η κα Γεωργαντά αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Αθανασίας Ξενάκη που παραμένει στο πόστο της Διευθύντριας Στατιστικών Ερευνών, παρόλο που κι αυτή ελέγχεται για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
Τέλος, άφησε αιχμές για τις «περίεργες» -όπως τις χαρακτήρισε- τοποθετήσεις ορισμένων προσώπων σε συγκεκριμένες θέσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάληψη της ηγεσίας στην Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών από μια... κοινωνιολόγο!
 
Πηγή: thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.