Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, έκανε λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς. Θεωρείται πως επρόκειτο για δύο επιθέσεις από βομβιστές αυτοκτονίας (οι οποίοι περιλαμβάνονται στον αριθμό των νεκρών), ενώ σημειώθηκαν πυροβολισμοί, όταν ένοπλος (πιθανότατα ο ένας εκ των βομβιστών) άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό. Οι τραυματίες, σύμφωνα με το CNN Turk, ανέρχονται στους 60, έξι εκ των οποίων είναι σοβαρά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβα, στην είσοδο του αεροδρομίου ένας τρομοκράτης άνοιξε πρώτα πυρ με Καλάσνικοφ και μετά ανατινάχτηκε» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός.
Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου, έχοντας ανοίξει πρώτα πυρ κατά των παρευρισκομένων. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.Ταξί μετέφεραν τραυματίες από το αεροδρόμιο, ανέφερε ένας μάρτυρας, ενώ επί σκηνής έχουν σπεύσει ασθενοφόρα.
Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο έχουν διακοπεί, ενώ κάποιες προς αυτό έχουν εκτραπεί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για και για τρίτη έκρηξη.

#BREAKING Turkish Justice Minister says 10 people killed in blast at Istanbul Atatürk Airport pic.twitter.com/8FntzS1MH7
— CNN Türk ENG (@CNNTURK_ENG) June 28, 2016

Για την επίθεση έχει ενημερωθεί και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Η Τουρκία έχει υποστεί σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτό το έτος, περιλαμβανομένων δύο επιθέσεων αυτοκτονίας σε τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης που αποδόθηκαν στο ISIS και δύο βόμβες σε αυτοκίνητα στην Άγκυρα, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε κουρδική οργάνωση.
 
                 Murad Sezer / Reuters

 
                                Osman Orsal / Reuters

 
                                Osman Orsal / Reuters

 
                                Osman Orsal / Reuters
 
                                Osman Orsal / Reuters

 
                                Murad Sezer / Reuters
 
                                 Osman Orsal / Reuters

 
                               Osman Orsal / Reuters
 
                  Osman Orsal / Reuters 
 
Πηγή:huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.