Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΙΤΣΑ (ΤΑΝΑΓΡΑ)!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος


Μετά την τελευταία δημόσια παρουσία του στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στο εξωκλήσι του Ασπρόκαμπου Περαχώρας, συνοδευόμενος από το γιο του Γιάννη, ο Θεός τον κάλεσε κοντά του, πριν λίγες ημέρες.
Η είδηση της αναχώρησης του Συγχωριανού μας, Φίλου, Γείτονα και Συνεργάτη, Αείμνηστου Θανάση Δρίτσα (Τανάγρα), από την επίγεια ζωή, ''πάγωσε'' τα πρόσωπα και από τα χείλη των περισσοτέρων ακούστηκε η λέξη ''ξεκουράστηκε''. 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Περαχώρα. Από μικρό παιδί ξεχώρισε σαν μαχητής της ζωής. Δημιούργησε οικογένεια και με την αγαπημένη του σύζυγο Μαρίνα απέκτησαν τρία υπέροχα παιδιά. Τον Γιάννη, την Κατερίνα, η οποία πρόσφατα του χάρισε το πρώτο του εγγονάκι, που είχε την χαρά να το δει, πριν την αναχώρησή του για τον ουρανό και τον Χρήστο. 
Η μαχητικότητά του δεν είχε όρια, παρά τις δοκιμασίες που προέρχονταν από το μακροχρόνιο σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε με αξιοθαύμαστη ηρεμία, υπομονή και πραότητα, εκφράζοντας ταυτόχρονα λόγια αγάπης, σύνεσης και κατανόησης για κάθε συνάνθρωπό του. Πάλεψε μέχρι το τέλος χωρίς να χάσει την ελπίδα του, έχοντας συνεχώς στο πλευρό του την οικογένειά του. 
Άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, υπήρξε βαθύτατα θρησκευόμενος, καλός και συνειδητός Χριστιανός, από τα νεανικά του χρόνια, γνώστης της διδασκαλίας του Χριστού. Υπηρέτησε, από το αριστερό ψαλτήρι, όπου στην εξόδιο ακολουθία είχαν τοποθετηθεί λουλούδια, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας. Δεν έπαυσε να ψέλνει ακόμη και στο κρεβάτι του πόνου, σκορπίζοντας τους ύμνους της εκκλησίας στην ατμόσφαιρα. 
Είχα την τύχη να συνεργαστούμε στα εφηβικά μας χρόνια στο εστιατόριο ''Blue Lake'', της οικογένειας Παπαϊωάννου, στη λίμνη Ηραίου Περαχώρας, να έχω τη φιλία του και να βιώσω τα τελευταία χρόνια τη δύναμη της ύπαρξής του. Το πέρασμά του, από τη γη, θα μείνει ανεξίτηλο, μέσα από το χαρακτήρα του, την ωριμότητά του, τις απόψεις του περί κοινωνικής δικαιοσύνης και τις τοποθετήσεις του για τις σχέσεις των ανθρώπων. 
Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό, θαυμασμό και άπειρη εκτίμηση. Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή του. Αιωνία του η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.