Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΑΓΑΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


 Από την Κωνσταντίνα Κοντομάρη (*)

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουμε ότι η αγάπη είναι συναίσθημα. Όμως, η αγάπη είναι κάτι πολύ παραπάνω…
Η αγάπη είναι ενέργεια που υπάρχει σ’ όλο το σύμπαν και ρέει ελεύθερα όταν δεν υπάρχουν κίνητρα απληστίας, φόβου, αλαζονείας και άλλων αρνητικών χαρακτηριστικών.
Όλη μας τη ζωή ψάχνουμε το άλλο μας μισό για να ολοκληρωθούμε και να νιώσουμε ευτυχία. Όμως πώς γίνεται δύο διαφορετικά άτομα, με διαφορετικές καταβολές και σύστημα πεποιθήσεων να προσπαθούν να γίνουν ένα.
Αυτό στην πραγματικότητα δεν γίνεται γιατί δεν είμαστε δύο μισά για να γίνουμε ένα. Είμαστε δύο ολόκληρα που αποφασίζουμε από κοινού για μια κοινή πορεία με έρωτα, αγάπη και κυρίως συναισθηματική ασφάλεια.
Μια πορεία που εμπεριέχει χαρά, θλίψη, συμβιβασμό, διαφωνία και επαναπροσδιορισμό αναγκών για προσωπική εξέλιξη.
Μόνο τότε το άτομο ολοκληρώνεται σωματικά και ψυχικά. Η αγάπη μεγαλώνει κάθε μέρα και πιο πολύ από την καθημερινή επένδυση στη σχέση μέσα από την επικοινωνία, την κατανόηση της διαφορετικότητας, τον αλληλοσεβασμό, την κατανομή ρόλων, την έμπνευση αλλά και τον θαυμασμό για το σύντροφό μας.
Έτσι αναπτύσσεται η ατομικότητά μας και εξελίσσεται η προσωπικότητά μας χωρίς η σχέση να στραγκαλίζεται μέσα από παράλογες απαιτήσεις, προσδοκίες και ανεκπλήρωτες επιθυμίες που οδηγούν σε απομόνωση και απογοήτευση.
Η αληθινή αγάπη ξέρει να συγχωρεί
Είναι ενέργεια και βασίζεται στην ελευθερία.
Μόνο εάν νιώσουμε ελεύθεροι μπορούμε να εκφραστούμε και ν’αγαπήσουμε αληθινά μ’ όλη μας την καρδιά.
Όταν κατανοήσουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, κανένας δεν είναι κτήμα κανενός και η κάθε στιγμή μπορεί να είναι και η τελευταία, γι’ αυτό αξίζει να είμαστε συνειδητοί στο παρόν που είναι και το μόνο που μας ανήκει.

 (*) Κωνσταντίνα Κοντομάρη, Συγγραφέας – Ομιλήτρια
e–mail: k.kontomari@yahoo.gr, facebook pace: Κωνσταντίνα Κοντομάρη-Konstantina Kontomari

Πηγή: https://now24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.