Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, Η ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ!

Ραυτοδήμου Σωτηρία


Γράφει η Ρία Ραυτοδήμου

Τελικά η αγάπη έχει ηλικία;
Η απάντηση είναι όχι! Πώς γίνεται αυτό το συναίσθημα να “κοιτά” ή να έχει ηλικία;
Όλοι οι άνθρωποι νιώθουμε αγάπη από την στιγμή που γεννιόμαστε.
Λόγου χάρη η αγνή αγάπη που τρέφει το παιδί προς την μάνα χωρίς να ξέρει με λόγια τι ακριβώς είναι αγάπη απλά την προσφέρει ανιδιοτελώς και αστείρευτα.
Όταν ένας άνθρωπος μεγαλώνει δεν σημαίνει ότι σταματά να αγαπά επειδή δεν είναι πλέον “παιδί”.
Όλοι έχουν δικαίωμα στην αγάπη ανεξαρτήτως ηλικία, χρώμα, φύλο, εθνικότητα.
Διότι η αγάπη δεν κοιτά ανθρώπους εξωτερικά αλλά εσωτερικά, δεν κοιτά εμφάνιση αλλά ψυχές. Το εξωτερικό κομμάτι ενός ανθρώπου με την πάροδο του χρόνου θα αλλοιωθεί, θα αλλάξει. Για αυτό και ερωτευόμαστε- αγαπάμε ψυχές.
Όταν θα γεράσουμε με έναν άνθρωπο μαζί και μας ρωτήσουν πώς καταφέραμε να κρατήσουμε την αγάπη μας ζωντανή και αστείρευτη τότε θα απαντάμε επειδή είναι όμορφος άνθρωπος και ενώ θα μας κοιτούν με απορία για τι ακριβώς εννοούμε τότε θα τους απαντάμε είναι όμορφος άνθρωπος στην ψυχή μην σας ξεγελά αυτό που βλέπετε εξωτερικά, το γερασμένο πρόσωπο και σώμα αλλά “δείτε” την ψυχή που κρύβεται μέσα σε αυτό το σώμα που είναι σαν μικρού παιδιού αγνή.
Και όταν έχεις μια όμορφη ψυχή γεμάτη αγάπη ανεξαρτήτως ηλικίας αυτό φαίνεται στο πρόσωπο σου και σε κάνει “αυτομάτως” τον πιο όμορφο- ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο. Σε κάνει να νιώθεις ολόκληρος, γεμάτος και να θες να δίνεις παντού αγάπη γιατί ξέρεις ότι η αγάπη “ομορφαίνει και γιατρεύει” ψυχές – καρδιές.


Γεια σας είμαι η Ρία. Πάντα προσπαθώ να χαρίσω χαμόγελα και δύναμη μέσα από τα κείμενα μου τόσο στον ίδιο μου τον εαυτό όσο και στους ανθρώπους γύρω μου... Κατάγομαι από ένα μικρό χωριό που ανήκει στα Δερβενοχώρια. Τα όμορφα τοπία, η ηρεμία που εκπνέουν, η επαφή με την φύση και τα ζωάκια με ώθησαν στο να ξεκινήσω να γράφω διαφορά κείμενα που την θεματική τους την αντλούσα από αυτά που αντίκριζα εκεί έξω στην "μαγική" φύση.

Πηγή: http://loveletters.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.