Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΟΛΑ!


Δημήτρης Δανίκας

Τα ίχνη του εγκλήματος είναι μπροστά στα μάτια μας. Αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και να απαλλαγούμε από τις προκαταλήψεις μας.

Τι ακριβώς γίνεται με την εισβολή, με το μακελειό στην Ουκρανία; Δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ορατό και ανατριχιαστικό. Τα ρωσικά στρατά του Βλαντιμίρ Πούτιν πορεύονται ακάθεκτα να συντρίψουν κάθε αντίσταση των αμυνόμενων Ουκρανών. Σφαίρες, βόμβες, πύραυλοι, ερπύστριες, νάρκες εναντίον κάθε πλάσματος που τολμάει, που έχει το θράσος να αντισταθεί!
Άσε το άλλο. Σχεδόν όλοι υποψήφιοι μελλοθάνατοι. Ιδίως εκείνοι που «παρεμπιπτόντως» έτυχε να κατοικούν ή να διασχίζουν το «οπτικό πεδίο» κάθε πυραύλου που έχει ρυθμιστεί να καταστρέφει και να καθαρίζει, με χειρουργική -όπως τη λένε- ακρίβεια τεχνολογική. Το φρενοκομείο της σύγχρονης, επιστημονικής και στρατιωτικής μηχανής. Σκοτώνουν, ξεκληρίζουν, σκουπίζουν. Ολα εξ αποστάσεως.
Το δεύτερο που συμβαίνει, ελάχιστα ορατό και εξαιρετικά κερδοφόρο και αποκαλυπτικό, έχει σχεδιαστεί, οργανωθεί και εφαρμοστεί από τους ιδιοφυείς εγκεφάλους του Λευκού Οίκου και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών. Ενα σχέδιο που μέχρι στιγμής κατάγει οικονομικούς θριάμβους υπέρ του δολαρίου της αμερικανικής οικονομίας.
Δηλαδή με τα αντίποινα και τις κυρώσεις η ρωσική οικονομία σε κατάσταση περικύκλωσης, αποκλεισμού και οικονομικού πολέμου. Με προοπτική τον στραγγαλισμό. Οι Ρώσοι καθημερινά πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά να συντηρούν, να ενισχύουν και να τροφοδοτούν όλη αυτή τη στρατιωτική «χειρουργική επέμβαση», όπως εκείνοι την ονομάζουν κομψά.
Ταυτόχρονα χιλιάδες επιχειρήσεις δυτικών συμφερόντων κατεβάζουν ρολά, βάζουν λουκέτο και απολύουν μαζικά. Ετσι η Ρωσία του Πούτιν χάνει σε χρήμα και οδηγείται σε μαζική ανεργία. Περίφημα! Κοντά σε όλα αυτά η περικύκλωση με τις οικονομικές κυρώσεις από κάθε, σχεδόν, γεωγραφικό σημείο της υδρογείου. Κυρίως από Αμερική και Ευρώπη. Όσο ο Πούτιν ισοπεδώνει εδάφη της Ουκρανίας τόσο η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες ισοπεδώνουν τη ρωσική οικονομία. Στοιχειώδης διαλεκτική, δράση - αντίδραση.
Το αποτέλεσμα; Τροπαιοφόρος, από τη μια, ηττημένος οικονομικά, από την άλλη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Θρίαμβος και πανωλεθρία πάνε μαζί. Νίκη και ήττα η τραμπάλα του «Τσάρου».
Το αποτέλεσμα; Το δολάριο όσο και το ευρώ. Οι πετρελαϊκές έχουν στήσει τρικούβερτο γλέντι. Στα χρηματιστήρια γίνονται παιχνίδια. Και την ίδια στιγμή, όλος αυτός ο οικονομικός θρίαμβος των ΗΠΑ, χωρίς να χυθεί μισή σταγόνα αμερικανικού αίματος, χωρίς ίχνος αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας, χωρίς τίποτα. Έτσι, με τα λόγια.
Η Αμερική απομονωμένη και ασφαλισμένη. Η Αμερική με δικούς της φυσικούς πόρους. Η Αμερική της αυτάρκειας. Η Αμερική που θα πουλάει στερεοποιημένο φυσικό αέριο. Ο τάχα μου χαμένος τα κερδίζει όλα. Και ο τάχα μου κερδισμένος τα χάνει όλα: χρήμα, θέσεις εργασίας, κύρος, επικοινωνία, προπαγάνδα, τα πάντα. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται πως είναι.
Το αποτέλεσμα; Η Ευρώπη ανάμεσα στις μυλόπετρες Ρωσίας - Αμερικής. Η Ευρώπη χωρίς δικούς της φυσικούς πόρους, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς αέριο. Ολόκληρο το ενεργειακό της φορτίο, τόσο πολύτιμο και αναντικατάστατο, στο έλεος είτε του ενός είτε του άλλου. Μα φυσικά με την Αμερική, με το ΝΑΤΟ, με τη Δύση.
Το κόστος δυσβάσταχτο. Έτσι και λόγω ακραίων συνθηκών αναγκαστεί η Ευρώπη να κόψει το ενεργειακό νήμα που τη συνδέει με τη Μόσχα, ε, τότε κάθε πολίτης της Γηραιάς Ηπείρου θα καταλήξει στην επίγεια κόλαση.
Το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα, ο πιο αδύναμος κρίκος της ευρωπαϊκής αλυσίδας. Οπου φτωχός κι η μοίρα του. Τσουχτερό, πανάκριβο το οικονομικό τίμημα του ρωσικού αποκλεισμού. Το πιο ακριβό. Οικονομικός στραγγαλισμός σχεδόν όλων των νοικοκυριών. Οικονομική συρρίκνωση του προβλεπόμενου μεγάλου τουριστικού κύματος. Οικονομικός περιορισμός των εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων προς τη Ρωσία. Εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα.
Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με αληθινή ταινία: «Εφιάλτης στον δρόμο με τους πυραύλους και τα δολάρια». Ο Πούτιν για την αυταρχική, δεσποτική και απολυταρχική του εξουσία. Ο Μπάιντεν για προπαγάνδα, δολάρια και εκτίναξη της αμερικανικής οικονομίας. Οι Βρυξέλλες για το «βλέποντας και κάνοντας». Και ο Ελληνας για τη χασούρα. Ο τελευταίος τα χάνει όλα.

Πηγή: https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.