Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΥΓΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

  • Πηγή: https://blogs.sch.gr/

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να διαβούν και πάλι το κατώφλι του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας αυτή τη φορά για μία ξενάγηση και μία ξεχωριστή πασχαλινή βιωματική δράση.
Επισκεφτήκαμε και πάλι τον νέο χώρο, μετά τις τελευταίες προσθήκες, όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο της Περαχώρας. Συναντήσαμε έναν χώρο με ιδιαίτερη δυναμική όπου τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με τον λαογραφικό πολιτισμό του τόπου τους δημιουργώντας μια θετική βιωματική σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά τους και συνδυάζοντας τη μάθηση με την ψυχαγωγία.
Σε έναν φιλόξενο και προσεγμένο χώρο, απόλυτα εναρμονισμένο με τον χαρακτήρα του Μουσείου, παρουσιάστηκαν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, παραδοσιακές φορεσιές και η νυφική φορεσιά της Περαχώρας η γνωστή “Μουντάφισσα” και εκθέματα από σπάνιες συλλογές Περαχωριτών και Λουτρακιωτών σε μια προσπάθεια διαφύλαξης των τοπικών εθίμων, της παράδοσης, της πλούσιας ιστορίας της Περαχώρας.
Ενόψει της εορτής του Πάσχα, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να ζυμώσουν με πατροπαράδοτη συνταγή και να πλάσουν πασχαλινά κουλουράκια αλλά και να βάψουν αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο.

Συγχαρητήρια στη διαχειρίστρια του λαογραφικού μουσείου κυρία Μαρίκα Γεωργίου και σε όλους τους εθελοντές συνεργάτες της για την άρτια οργάνωση των προγραμμάτων που παρουσιάζουν μα πιο πολύ για τη φιλοξενία τους! Όσες φορές κι αν επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας (είναι η πέμπτη φορά) φεύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Αθανάσιο Πρωτοπαππά για το φωτογραφικό υλικό!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με περισσότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέματα από την πλούσια παράδοση, τα έθιμα και την ιστορία της Περαχώρας.

Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!

  • Σχόλιο Διαχειριστή Ιστολογίου https://karapanagos.blogspot.com Ιωάννη Καραπανάγου: Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, τόσο η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κα Αγγελική Βουδούρη, καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου όσο και η Διαχειρίστρια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας κα Μαρίκα Γεωργίου, καθώς και οι Εθελοντές Συνεργάτες της, για την άριστη συνεργασία τους που είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές, με τη βιωματική αυτή δράση, να ενημερωθούν για την παράδοση του Χωριού μας και να αναδείξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.