Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ;

EUROKINISSI
 Δημήτρης Φλουτσάκος

Ο δράστης έπρεπε να είχε συλληφθεί καιρό τώρα. Είχε «πλούσιο βιογραφικό και έκανε ότι γούσταρε»

Έγιναν εγκληματικά λάθη, που οδήγησαν σε ένα πρωτοφανές έγκλημα, έξω μάλιστα από αστυνομικό τμήμα, δηλώνει στο Dnews, η Δρ. Εγκληματολογίας με ειδικότητα στην Ανάλυση Προφίλ Δραστών, Δέσποινα Σβουρδάκου.
Η κ. Σβουρδάκου θεωρεί ότι ο δράστης του φονικού στους Αγίους Αναργύρους, έπρεπε να είχε συλληφθεί πριν χρόνια, αφού έχει «πλούσιο μητρώο». «Ο δράστης ήταν αποφασισμένος. Είχε σχέδιο και προσπαθούσε να το τελειώσει. Και αν δεν το έκανε έξω από το αστυνομικό τμήμα, θα το έκανε έξω από το σπίτι της κοπέλας. Την παρακολουθούσε εδώ και πολύ καιρό, δεν μπορούσε να δεχθεί την απόρριψη. Και η κοπέλα, είχε χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Ο δράστης θα πραγματοποιούσε το σχέδιό του, σε κάθε περίπτωση», αναφέρει και συνεχίζει:
«Εδώ έγιναν παραλήψεις, που οδήγησαν στο έγκλημα και μάλιστα σε ένα σημείο, που δεν έπρεπε με τίποτα να συμβεί, έξω από το αστυνομικό τμήμα. Η αστυνομία είναι εδώ για να προστατεύει τον πολίτη. Η πραγματικότητα όμως μας δείχνει το αντίθετο. Αν δεν με προστατεύσει ο αστυνομικός, ποιος θα με προστατεύσει. Θα πάρω το νόμο στα χέρια μου; Όχι βέβαια. Κοιτάξτε όμως τι λένε τώρα οι γονείς της κοπέλας, που έχασαν το παιδί τους. Έγιναν εγκληματικές παραλείψεις, που οδήγησαν στο έγκλημα. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.
Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να είχε συλληφθεί καιρό τώρα. Είχε «πλούσιο βιογραφικό και έκανε ότι γούσταρε». Δεν υπάρχουν αστυνομικοί στα τμήματα, έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και ο καθένας λέει πια, «να πάω εγώ να μπλέξω»; Όταν περνάει κρίση η ελληνική κοινωνία, περνάει φυσικά κρίση και η αστυνομία. Πρέπει να στηρίξουμε τους αστυνομικούς, αλλά και να είμαστε αυστηροί, σε όσους δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ή δεν είναι δίκαιοι.
Όλα καλά και πάμε για το επόμενο θύμα; Και μαζεύουμε ψήφους από την κηδεία; Δεν μπορούμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Θα ζούμε όλοι με ένα panic button; Πρέπει να εστιάσουμε στην πρόληψη».
Η κ. Σβουρδάκου επισημαίνει ότι η κακοποίηση των γυναικών, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. «Παλαιότερα, υπήρχε η κακοποίηση των γυναικών. Απλά δεν ακουγόταν προς την κοινωνία, γιατί η γυναίκα δεν σήκωνε κεφάλι. Δεν πήγαινε να καταγγείλει την κακοποίησή της στο τμήμα, ούτε σε κοινωνικό λειτουργό, ούτε καν σε κάποιο γνωστό της. Οι γυναίκες έτρωγαν ξύλο και δεν μιλούσαν. Και μάλιστα και η μητέρα και η πεθερά, της έλεγαν μην μιλάς, άντρας σου είναι σε αγαπάει. Όλα θα περάσουν».
Η κ. Σβουρδάκου, υπογραμμίζει ότι ο νέος τρόπος ζωής και διαβίωσης, οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές. Η κατά κάποιο τρόπο «επανάσταση των ανηλίκων», που επιλέγουν άλλους τρόπους έκφρασης, ζωής και αντίδρασης, οδηγεί σε συμπεριφορές άλλου τύπου.
«Θα πρέπει η πολιτεία «να σηκωθεί από την καρέκλα της» και να σηκωθούμε όλοι. Να δούμε πόρτα πόρτα την κάθε καταγγελία, τη βία και ας χάσουμε και καμία ψήφο. Η διαφθορά παίζει μεγάλο ρόλο και εδώ. Οδηγεί σε αρρωστημένες καταστάσεις», καταλήγει.

Πηγή: https://www.dnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.