Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

H ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! (VIDEO)

 Image result for Χρίστος Δήμας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων. Κατά την εισήγηση του, ο κ. Δήμας επικεντρώθηκε στο σκέλος των προσδοκώμενων εσόδων από το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κορινθίας τόνισε πως η κυβέρνηση υπολογίζει να εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ από τον επανακαθορισμό του Φόρου Εισοδήματος και από την νέα Εισφορά Αλληλεγγύης και 173 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό που επεσήμανε όμως ο κ. Δήμας ήταν το κατά πόσο το ποσό αυτό θα μπορέσει τελικά να εισπραχθεί μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας στην οικονομία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προκύπτει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το ελληνικό δημόσιο από το τέλος του 2014 μέχρι σήμερα, έχουν αυξηθεί κατά 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι μόνο επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είναι προφανές λοιπόν, όπως τόνισε ο κ. Δήμας ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Και επιπλέον, το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, σύμφωνα με την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας έχει μειωθεί το 2015 με τη φτώχεια να σημειώνει αύξηση κατά 8%, ενώ το 2014 είχε μειωθεί κατά 7%.
Άρα, το βασικό ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, είναι «πώς και από ποιον θα εισπράξει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ», υπογράμμισε ο βουλευτής Κορινθίας σημειώνοντας πως ουσιαστικά σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θέτουν στόχους που ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να πιάσουν, αντί να επικεντρωθούν σε μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το τέλμα και θα καταστήσουν την οικονομία μας παραγωγική και βιώσιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.