Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Τελετή έναρξης: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016
  • Βίντεο: Ο χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη στην Τελετή Έναρξης 
Η τελετή έναρξης των Πανελληνίων Αγώνων των Special Olympics πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου ''Γεώργιος Γαλανόπουλος'', παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της Unesco και Προέδρου Επίτιμης Επιτροπής Special Olympics Hellas κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη,  των Βουλευτών του Νομού Κορινθίας, του Δημάρχου Λουτρακίου, Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβεως ε.τ. κ. Διονύσιου Κοδέλλα, του Επίτιμου Προέδρου των Special Olympics Hellas κ. Ανδρέα Ποταμιάνου, της Διευθύντριας των Special Olympics Hellaς κας Άρτεμις Βασιλικοπούλου, εκπροσώπων Αρχών, Τοπικών Φορέων, Συλλόγων και λοιπών καλεσμένων.



Από την Περαχώρα διακρίναμε την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας κα Κωνσταντίνα Ράπτη και τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου και Α΄ Αντιπρόεδρο του Α.Ο.Περαχώρας κ. Παναγιώτη Θώδη. 
Το τελετουργικό της τελετής έναρξης παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας. 



Η αυλαία άνοιξε με την είσοδο της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, και την παρέλαση των σημαιών και των αθλητών, από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας, και την Κύπρο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα τα έντονα χειροκροτήματα του κοινού κατά την παρέλαση όλων των αντιπροσωπειών, επιβραβεύοντας την αξία της συμμετοχής, την ευγενή άμιλλα και τα ιδανικά του "ευ αγωνίζεσθαι".


 

Το εντυπωσιακό πρόγραμμα της τελετής έναρξης περιελάμβανε χαιρετισμούς επισήμων, αφή της φλόγας των αγώνων και καλλιτεχνικά δρώμενα. Μεταξύ των άλλων, ακούστηκε ο ύμνος  των Special Olympics με τη συνοδεία πιάνου, από τον μουσικοσυνθέτη και δημιουργό του Ύμνου  Στέφανο Κορκολή. 


Οι 700 αθλήτριες και αθλητές θα αγωνιστούν στον στίβο, στο ''Θώδειο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, στην κολύμβηση,  στο κολυμβητήριο του Sportcamp, στο ποδόσφαιρο, στα γήπεδα ποδοσφαίρου 7x7 του Sportcamp, στην αντισφαίριση, στα γήπεδα αντισφαίρισης του Sportrcamp, στο bowling, στο bowling Center Κορίνθου και στο bocce, στο γήπεδο φυσικού χόρτου του Sportcamp.  



Η τελετή έναρξης ήταν συγκλονιστική, αφού αντανακλούσε το θάρρος, την αποφασιστικότητα, την ψυχική δύναμη και την υπέρβαση των προσωπικών ορίων των αγωνιζομένων στα Special Olympics, καθώς και το βλέμμα θαυμασμού των θεατών για τις μεγάλες επιτυχίες τους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Μια εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ένα αποτέλεσμα, στο οποίο συνέβαλε καθοριστικά ο Δήμος μας, με πρωτεργάτες τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γκιώνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σακελλαρίου, σε συνεργασία με την Eκτελεστική Επιτροπή των Special Olympics Hellas.  
Επίσης, ήταν εκεί, αθόρυβος και παραγωγικός, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Στάθης Συλαϊδής.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.