Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Μία από τις συνήθειές μου είναι και ο απογευματινός περίπατος στη Λίμνη Ηραίου, "την υδάτινη θεά της περιοχής'', όπως την αποκάλεσε ο οδοντίατρος και μουσικοσυνθέτης κ. Γιώργος Πρωτόπαππας. Όμως η επίσκεψη της περασμένης Τρίτης (12 Απριλίου 2016) περιείχε και μία ευχάριστη έκπληξη.
Στη βόρεια πλευρά της Λίμνης, επί του δρόμου, συνάντησα τον Θόδωρα Αϊβαλιώτη να χειρίζεται το ευκίνητο μηχάνημα έργων GEHL, ιδιοκτησίας του και τον Χρήστο Danusie, να προσπαθούν, από κοινού, να βγάλουν τους σιδερένιους πασσάλους που είχαν τοποθετηθεί στην ακτή, στο παρελθόν, όπως με πληροφόρησαν, από διοργανωτές αγώνων θαλασσίων αθλημάτων που είχαν διεξαχθεί μέσα στη Λίμνη.

Από αριστερά: Χρήστος Danusie και Θόδωρας Αϊβαλιώτης
Ο Θόδωρας Αϊβαλιώτης χειρίζεται με αριστουργηματικό τρόπο το μηχάνημα, στις δύο ρόδες, για να βγάλει τους σιδερένιους πασσάλους
Σταμάτησα και ρώτησα τον Θόδωρα, καθότι συνεργάτης, αφού είμαστε και οι δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας, πώς αποφάσισε αυτήν την δράση. Μου απάντησε ότι εθελοντικά και αφιλοκερδώς έφερε το μηχάνημα του, για να συμβάλει κι αυτός στην μεγάλη δράση του καθαρισμού της Λίμνης, που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικιστών Λίμνης Ηραίου με τους φορείς της Περαχώρας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, στο πλαίσιο του ''LETS DO IT GREECE''. 

Το αποτέλεσμα του καθαρισμού
 
Όπως μου διευκρίνισε, την απόφασή του αυτή έλαβε κατόπιν συνεννόησης με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Σχολείων Περαχώρας κα Κωνσταντίνα Ράπτη, ανοίγοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλοι εθελοντές το παράδειγμά του. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά, κάθε μέλος της κοινωνίας οφείλει να συνεισφέρει σε εθελοντικές δράσεις που αφορούν το περιβάλλον. 
Επίσης μου τόνισε ότι και το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Περαχώρας συμμετέχει στη δράση αυτή με στόχο να προβάλει την κοινωνική ταυτότητα του αθλητισμού. 

Συγχαρητήρια στους δύο αυτούς εθελοντές, που εγκαινίασαν τη δράση καθαρισμού της Λίμνης, την προσεχή Κυριακή, με την ευχή το παράδειγμά τους να βρει μιμητές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.