Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ!

Oι 28 Υπουργοί του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες σε μια διήμερο σύνοδο, όπου εκεί το Μαυροβούνιο έγινε και επίσημα... το νέο μέλος της Συμμαχίας. 
Εκεί, συζητήθηκαν ζητήματα που βρίσκονται στην «καυτή» γεωπολιτική ατζέντα, όπως το θέμα του Αφγανιστάν, του Ιράκ (όπου το Πεντάγωνο έχει πλέον χάσει), το θέμα της Λιβύης (το ΝΑΤΟ το μετέτρεψε από ένα οργανωμένο κράτος σε ένα κρατίδιο που ελέγχεται πλέον από τους ισλαμιστές) και της Συρίας (με το μέλος του ΝΑΤΟ την Τουρκία, να θέλει να εισβάλλει στη Συρία και να την μετατρέψει σε μία κόλαση του Δάντη).
Στη συζήτηση υπήρχε και… το κερασάκι στην τούρτα του ΝΑΤΟ, που περιγράφεται ως μέτρα «κατά της Ρωσίας».
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε συγκεκριμένα: «Έχουμε ήδη αποφασίσει να ενισχύσουμε την παρουσία μας στις ανατολικές περιοχές της συμμαχίας. Οι στρατιωτικοί μς έχουν ήδη υποβάλλει τις προτάσεις τους για την ανέπτυξη δάφορων μονάδων σε συγκεκριμένες περιοχές.»
Φυσικά αυτές οι στρατιωτικές μονάδες δεν μπορούν να τρομάξουν την Ρωσία. Η πρόκληση όμως από την πλευρά του ΝΑΤΟ είναι η ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος Aegis, το οποίο τοποθετήθηκε στην Ρουμανία την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που θα συμβεί με το αντίστοιχο σύστημα και στην Πολωνία το 2018.
Βέβαια το επιχείρημα του ΝΑΤΟ είναι πως η ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος λαμβάνει χώρα για να προστατέψει τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη από τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν. Μια δικαιολογία την οποία δεν μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά.
Οι στρατιωτικοί της Ρωσίας γνωρίζουν πως το Aegis δεν έχει αμυντικό προσανατολισμό. Γι αυτό το λόγο κανείς δεν πρέπει να απορεί γιατί ο Ρώσος Πρόεδρος κατέστησε σαφές πως η χώρα του θα απαντήσει «κατάλληλα» σε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα υπονομεύσει την εθνική της ασφάλεια.
Μπορούμε να υποθέσουμε πως ναι μεν οι νεοσυντηρητικοί και οι νεοφιλελεύθεροι δεν θέλουν έναν πραγματικό πόλεμο με την Ρωσία.
Αυτό που θέλουν βέβαια είναι να μεταγγίσουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται στο Πεντάγωνο και να χτυπήσουν την Ρωσία στο θέμα της ενέργειας και συγκεκριμένα στην τιμή του πετρελαίου.
Κάτι όμως που δεν θα συμβεί, διότι συμφωνα με τις αναλύσεις ειδικών θα υπάρχει αύξηση στις τιμές μέσα στο 2016 και ίσως γι αυτό τον λόγο βλέπουμε μια αύξηση των επιτοκίων από την FED (ομοσπονδιακή τράπεζα ΗΠΑ).
Όπως προαναφέραμε άνωθεν, τα τάγματα στρατού που θα συγκεντρωθούν στην «αυλή» της Ρωσίας είναι ασήμαντα. Η βασική ώθηση πίσω από τις κινήσεις του Πενταγώνου, υπό τις οδηγίες του νεοσυντηρητικού Υπουργού Άμυνας Κάρτερ, είναι να σύρει όλο και περισσότερο την Ρωσία στον πόλεμο της Συρίας αλλά και στην Ουκρανία και να παγιδεύσει την Ρωσία στους λεγόμενους proxy wars, (σ.σ.): Η έννοια του proxy war, της έμμεσης αντιπαράθεσης «διά αντιπροσώπου» δηλαδή, είναι παλιά όσο οι ανθρώπινες κοινωνίες. Η πρόσφατη ιστορία προσφέρει πλείστα παραδείγματα: από την αντιπαράθεση των (τότε) υπερδυνάμεων στο πεδίο του Αφγανιστάν μέχρι την αναμέτρηση παγκόσμιων και περιφερειακών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.
Ο σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να αιμορραγήσουν την Ρωσία και να παραλύσει το κράτος από τα σημαντικά έσοδα που προσφέρουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Η Ρωσία δεν επιδιώκει και δεν θέλει πόλεμο, όμως θα ήταν διαφωτιστικό να αναφέρουμε την μέλετη του κέντρου μελετών RAND, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει ευρωπαικά εδάφη μέσα σε λιγότερο από 60 ώρες σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ.
Η RAND όπως είναι γνωστό αποτελεί το όργανο προπαγάνδας των μυστικών υπηρεσίων και συγκεκριμένα της CIA. Ωστόσο δεν αποτελεί προπαγάνδα ότι οι χώρες της Βαλτικής και η Ουκρανία μπορούν να πέσουν σε λιγότερο από 60 ώρες.
Το πυραυλικό σύστημα Aegis αλλάζει πραγματικά το γεωπολιτικό και στρατιωτικό παιγχνίδι. Μέσα σε 30 λεπτά θα μπορούσε να πλήξει την Μόσχα, άρα μιλάμε για πραγματική απειλή για τον Ρωσικό λαό.
Ο ρωσικός στρατός βέβαια έχει προειδοποιήσει για αντίποινα και έχει καταστήσει σαφές στο αμερικανικό πεντάγωνο πως το σύγχρονο πυραυλικό σύστημα Iskander S-500 θα μπορούσει να διαλύσει τους αμερικανικούς πυραύλους που είναι τοποθετημένοι στην ανατολική Ευρώπη.
Η Ρωσία έχει νικήσει κατά κράτος σε γεωπολιτικό επίπεδο το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ στη Συρία. Έτσι το Πεντάγωνο, μέσω του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να παίξει τις κάρτες του εκφοβισμού. Ξέρουν πολύ καλά πως ο Πούτιν και η Ρωσία είναι πάντα έτοιμη για πόλεμο και σίγουρα καλύτερα προετοιμασμένη από το ΝΑΤΟ.
Ξέρουν πολύ καλά πως ποτέ δεν πρόκειται να υποχωρήσει η Ρωσία. Αν και η Ρωσία επιθυμεί να έχει έναν συμφιλιωτικό τόνο με την Ουάσιγκτον, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.
Ποιες είναι οι δυνατότητες των πυραύλων S-400 και S-500;
To πυραυλικό σύστημα S-500 μπορεί να καταστρέψει ΙCBMs πυραύλους, υπερηχητικούς πυραύλους cruise και αεροπλάνα με ταχύτητα ανω των 5 Mach.
Έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν μέχρι και δέκα βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 1300 χιλιομέτρων.
΄Ετσι οι S-500 θα μπορούσαν να εξαλείψουν όλη την δύναμη του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής ενώ οι πύραυλοι Kornet θα μπορούσαν να καταστρέψουν όλα τα τεθωρακισμένα.
Οι S-400 (Triumf) θεωρούνται εφάμιλλοι (αν όχι ανώτεροι) του αμερικανικού Patriot και μπορούν να πλήξει ιπτάμενους στόχους σε απόσταση μέχρι και 400 χλμ- ενώ, όπως σημειώνεται, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και εναντίον στόχων εδάφους και θαλάσσης. Είναι αυτοκινούμενοι και έχουν χρόνο ανάπτυξης μόλις 15 λεπτά.
Τέθηκε σε υπηρεσία το 2007 και μπορεί να παρακολουθεί/ εμπλέκει ταυτόχρονα μέχρι 300 στόχους. Ενδείκνυται για χρήση εναντίον μιας σειράς στόχων, περιλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων και βλημάτων cruise: Από στρατηγικά βομβαρδιστικά και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου μέχρι κατασκοπευτικά αεροσκάφη, ιπτάμενα ραντάρ και προφανώς τακτικά (αλλά και stealth) μαχητικά.
Η Ρωσία στον τομέα ανάπτυξης υπερηχητικών πυραύλων είναι τέσσερις γενιές μπροστά από τις ΗΠΑ, S-300, S-400, S-500 ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένονται και οι S-600.
Oι HΠΑ θα κάνουν δέκα χρόνια για να αναπτύξουν ένα τέτοιο σύστημα, κάτι που στην στρατιωτική ορολογία σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει μια γενιά.
Ρωσικοί – και κινέζικοι – πύραυλοι είναι ήδη σε θέση να χτυπήσουν τα δορυφορικά συστήματα καθοδήγησης των ΗΠΑ. Ένας ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος μπορεί να φθάσει μέσα σε 20 λεπτά στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ καθιστόντας »άχρηστους» τους THAAD και τους Patriot.
Mε λίγα λόγια το ΝΑΤΟ και οι νεοσυντηρητικοί του ΝΑΤΟ θα πρέπει να προσέξουν στο μέγιστο, καθώς η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση. 

See more at: http://www.ingossip.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.