Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ''ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ'' ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ!

Πηγή: https://allazoumemazi2019.blogspot.com

Αντιπροσωπεία του Συνδυασμού μας, αποτελούμενη από τους εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ιωάννη Β. Καραπανάγο και Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο, καθώς και το μέλος κ. Απόστολο Λυχούδη, συμμετείχε στη συνάντηση-διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου μας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Αλκ. Γκιώνη, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Φορέων και Πολιτών. 
Οι εισηγητές κ. Χρήστος Καρολεμέας, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος και η κα Ευθυμία Κουρμπά, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες και τόνισαν ότι το Σχέδιο αποσκοπεί: 
-Στη βελτίωση της περπατησιμότητας/βαδίσματος. 
-Στην αύξηση του διαθέσιμου χώρου των πεζών (πεζοδρομήσεις, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, οδοί ήπιας κυκλοφορίας). 
-Στη δημιουργία συνθηκών ήπιας κυκλοφορίας στην πόλη και στους οικισμούς. 
-Στην αύξηση της αντιληπτής ελκυστικότητας του δημόσιου χώρου. 
-Στην αύξηση ικανοποίησης της κοινότητας σχετικά με το αστικό περιβάλλον. 
Επίσης οι εισηγητές αναφέρθηκαν στην υλοποίηση του σχεδίου με βάση τρία σενάρια: 
1.-Το Μηδενικό. 
2.-Το Συντηρητικό/Ήπιο. 
3.-Το Ριζοσπαστικό/Ορίζοντας 5ετίας-10ετίας-20ετίας. 
Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Συνδυασμού μας έθεσαν ερωτήσεις και τοποθετήθηκαν επί του περιεχομένου των εισηγήσεων. 
Οι πολίτες και οι φορείς μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ εδώ για να ενημερώνονται για την εξέλιξη των εργασιών και να καταθέτουν τους προβληματισμούς τους. 
Επίσης μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) είναι δυνατή η επικοινωνία με την Ομάδα Εργασίας μέσα από την ειδική φόρμα αποστολής, ενώ εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
https://www.svak.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.