Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!

Οι ηγέτες των χριστιανικών εκκλησιών στη βορειοανατολική Συρία εξέφρασαν φόβους ότι ορισμένα μέλη των τουρκικών ομάδων καθώς και Σύροι αντικαθεστωτικοί που πολεμούν στο πλευρό τους θα ακολουθήσουν την «Τζιχαντιστική πρακτική του εξισλαμισμού».
Οι χριστιανικές πόλεις και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν υποστεί από την περασμένη εβδομάδα μια μεγάλη επίθεση και βομβαρδισμούς από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής, τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα. 
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου Ρούπερτ Κόλβιλ δήλωσε σήμερα πως: «Η Τουρκία μπορεί να θεωρηθεί κράτος υπεύθυνο για παραβιάσεις από ομάδες που συνδέονται μ’ αυτό, από τη στιγμή που η Τουρκία ασκεί ουσιαστικό έλεγχο αυτών των ομάδων ή των επιχειρήσεων στην εξέλιξη των οποίων συνέβησαν αυτές οι παραβιάσεις. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να αρχίσουν αμέσως αμερόληπτη, διάφανη και ανεξάρτητη έρευνα». 
Η οργάνωση Open Doors UK, που στηρίζει τους διωκόμενους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή, δήλωσε πως έως και 50.000 χριστιανοί πρόκειται να επηρεαστούν αρνητικά από τις εξελίξεις. 
Ο πάστορας George, χριστιανός ηγέτης από την εκκλησία της Συμμαχίας στο Qamishli, κοντά στα τουρκικά σύνορα, δήλωσε στους Open Doors ότι εγκατέλειψε την περιοχή μαζί με την οικογένειά του και τα μέλη της εκκλησίας το Σάββατο. 
«Υπήρχαν πολλά χτυπήματα από τους βομβαρδισμούς χθες στα σύνορα και μερικά σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς» είπε. 
Ένας άλλος χριστιανός ηγέτης δήλωσε στην Open Doors ότι υπήρξαν «βομβαρδισμοί και σοβαρές ένοπλες συγκρούσεις» κοντά στη συνοριακή πόλη Κομπάνι - Kobani. 
Η βορειοανατολική περιοχή της Συρίας φιλοξενεί πολλούς χριστιανούς και πολλοί χριστιανοί καταγγέλλουν πως ορισμένοι εντός των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων αντικαθεστωτικών συμμάχων τους, ακολουθούν τζιχαντιστικές πρακτικές προς τους Κούρδους και σε όσους δεν είναι σουνίτες μουσουλμάνοι. 
Μερικοί από τους χριστιανούς της περιοχής είναι πρώην μουσουλμάνοι και οι ηγέτες των εκκλησιών έχουν προειδοποιήσει ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. 
Σε ορισμένα μέρη της Συρίας, οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να ελέγχουν περιοχές, αναγκάζοντας τους χριστιανούς να ακολουθούν αυστηρούς κώδικες ένδυσης και να πληρώνουν κεφαλικό φόρο. Στους τομείς αυτούς, οι χριστιανοί δεν μπορούν δημόσια να λατρέψουν τον Θεό τους. 
Η κατάσταση αναμένεται να λάβει δραματικές διαστάσεις, καθώς στις φυλακές της περιοχής είναι έγκλειστοι πρώην τζιχαντιστές, που πλέον απελευθερώνονται από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής. 

orthodoxia.online 

Πηγή:https://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.