Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ - ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!

από Prefer Team


Όταν ταξιδεύετε, δεν είναι «το ίδιο το ταξίδι» αλλά η όλη διαδικασία, ο προγραμματισμός, η εξερεύνηση και η επιστροφή από ένα ταξίδι, που είναι σημαντική. Όταν συνειδητοποιήσετε πώς τα οφέλη του ταξιδιού μπορούν να κάνουν θαύματα, σίγουρα θα έχετε το κίνητρο να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας και να αρχίσετε να ταξιδεύετε περισσότερο.

Τα οφέλη του ταξιδιού

Το ταξίδι βελτιώνει την υγεία και το μυαλό
  • Η βελτίωση της ευεξίας, είναι ένα από τα θεμελιώδη οφέλη του ταξιδιού. Τα ταξίδια συμβάλλουν στη μείωση των κινδύνων καρδιακής προσβολής και άγχους, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την υγεία του εγκεφάλου μας.
  • Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν, ότι τα ταξίδια μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία της καρδιάς μας. Μια μελέτη από τον Οργανισμό Καρδιολογικών Μελετών Framingham, δείχνει, ότι οι γυναίκες, που ταξίδευαν τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο ή καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με εκείνες που ταξίδευαν μόνο μία φορά το χρόνο, κάθε έξι χρόνια.
  • Ένα από τα οφέλη του ταξιδιού για την υγεία, είναι, ότι όταν ταξιδεύετε σε νέο περιβάλλον, «πατάτε» ένα κουμπί επανεκκίνησης στο σώμα και το μυαλό σας, το οποίο φέρνει φρέσκια ενέργεια, όταν επιστρέφετε στις κανονικές σας δραστηριότητες.
  • Σας κρατά σε καλή φυσική κατάσταση με το να είστε δραστήριοι στο ταξίδι, να εξερευνείτε τη φύση, να κάνετε πεζοπορία ή να περπατάτε στις τοπικές αγορές. Ένα υγιές σώμα σημαίνει ένα υγιές μυαλό και η τόνωση, που λαμβάνετε από τα ταξίδια, μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά σας στην καθημερινή σας εργασία.
  • Η εξερεύνηση ενός νέου τόπου, η δοκιμή νέων πραγμάτων και η έξοδος από τη ζώνη ασφαλείας σας, μπορεί να αυξήσει το επίπεδο ντοπαμίνης στον εγκέφαλό σας. Αυτό συμβάλει στον τρόπο με τον οποίο επικεντρωνόμαστε καλύτερα σε υπάρχουσες καταστάσεις και στο να επεξεργαζόμαστε καινούρια δεδομένα. Θυμηθείτε, «Τα ταξίδια και η αλλαγή τόπου δίνουν νέο σθένος στο μυαλό», είπε ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας.
Το ταξίδι βελτιώνει την επικοινωνία και τις γλωσσικές δεξιότητες με πολλούς τρόπους
  • Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν την ιδέα του ταξιδιού, επειδή τους επιτρέπει να γνωρίσουν νέους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το να μιλά σε νέους ανθρώπους και να αποκτά νέες προοπτικές, θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς τον κόσμο και θα ενισχύσει τη συμμετοχή του σε διάφορα θέματα συζήτησης, όταν επιστρέψει.
  • Τα ταξίδια βοηθούν πραγματικά, στην εδραίωση τόσο της αποτελεσματικής επικοινωνίας όσο και των κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς εκτίθεστε σε διαφορετικούς πολιτισμούς και απόψεις. Αυτό το όφελος που αποκομίζετε από τα ταξίδια μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο στην προσωπική ζωή αλλά και στην επαγγελματική σας ζωή.
  • Το να πατήσετε το πόδι σας σε ένα νέο μέρος της χώρας σας ή σε ένα νέο μέρος του κόσμου, σημαίνει ότι είστε εκτός της συνηθισμένης ζώνης ασφαλείας σας. Όλα είναι νέα και κεντρίζουν την περιέργειά σας. Το όφελος από αυτό είναι, ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε νέα πράγματα και είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και έννοιες. Αυτό φυσικά θα οδηγήσει στην επιθυμία να ανοίξετε το μυαλό σας και να εξασκήσετε νέες δεξιότητες και να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα.
  • Στα ταξίδια, η δημιουργικότητα μπαίνει στο «παιχνίδι» της καθημερινή σας επικοινωνίας. Όταν ταξιδεύετε σε μια νέα χώρα, υπάρχουν καταστάσεις όπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο λεκτική επικοινωνία αλλά και χειρονομίες και άλλους μη λεκτικούς τρόπους για να εκφραστείτε. Είτε ζητάτε οδηγίες, είτε αγοράζετε τρόφιμα σε μια τοπική αγορά είτε συνομιλείτε με έναν ντόπιο, να είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητες της γλώσσας του σώματός σας!
Τα ταξίδια αναψυχής ξεκουράζουν το μυαλό και ενθαρρύνουν τα θετικά συναισθήματα.
  • Όταν πηγαίνουμε διακοπές, είμαστε σε μία κατάσταση θετικής διέγερσης, είμαστε «παρόντες» και απολαμβάνουμε τη στιγμή», κάτι που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη της αυτοεπίγνωσης.
  • Τα ταξίδια μας επιτρέπουν να αποσυνδεθούμε από τους ανθρώπους, ακόμα και την τεχνολογία, για λίγο, και να συνδεθούμε περισσότερο με τις σκέψεις μας και τον εαυτό μας, κάτι που μας οδηγεί στην εσωτερική μας γαλήνη.
  • Είτε πρόκειται για ταξίδια εσωτερικού είτε εξωτερικού, οι ταξιδιώτες βγαίνουν από τον «βιότοπο» τους και εκτίθενται σε άλλες συνθήκες ζωής.
  • Νιώθουμε πιο ευγνώμονες για τη ζωή μας και συνειδητοποιούμε, ότι αυτό που έχουμε μπορεί να είναι αυτό που επιθυμούν οι άλλοι. Η εκτίμηση για κάθε μικρό πράγμα στη ζωή είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μια πορεία προς την ευτυχία.
  • Τα ταξίδια αλλάζουν επίσης τη στάση μας απέναντι στη ζωή και τους ανθρώπους με πιο θετικό τρόπο. Παρατηρούμε τα πράγματα και σκεφτόμαστε μέσα από μια ευρύτερη προοπτική, όταν το μυαλό μας είναι ανοιχτό στον έξω κόσμο.
  • Επιπλέον, η επιστροφή από ένα ταξίδι, σηματοδοτει την επιτυχία ενός στόχου και αποδεικνύει την ικανότητά μας να ξεπερνάμε τις προκλήσεις. Αυτό διαμορφώνει τη θετική στάση, που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε μελλοντικά εμπόδια.
Τα διεθνή ταξίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα
  • Όταν ταξιδεύουμε, δοκιμάζουμε τις τοπικές κουζίνες, που μπορεί να μην είχαμε δοκιμάσει ποτέ πριν, γνωρίζουμε νέα έθιμα και κουλτούρες και ερχόμαστε σε επαφή με άγνωστες ιδέες και πεποιθήσεις. Αυτό διεγείρει τη δημιουργικότητα στη σκέψη μας, στις μεθόδους μας και στο πώς αντιμετωπίζουμε ορισμένες καταστάσεις. Είναι πιο εύκολο για εμάς να συναντήσουμε νέες ιδέες όταν βγαίνουμε από το συνηθισμένο μας περιβάλλον. Αν ζούμε σε «κουτιά», πώς μπορούμε να σκεφτόμαστε «έξω από το κουτί»;
  • Τα ταξίδια σε μαθαίνουν να είσαι δημιουργικός και ότι όλα έχουν μια εναλλακτική. Τι θα συμβεί αν βρεθείτε σε μια τουαλέτα που έχει μόνο μια τρύπα στο έδαφος ή ένα μπάνιο χωρίς ντους αλλά μόνο έναν κουβά νερό; Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι, σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις τη δημιουργικότητά σου για να «πορευτείς» μαζί του.

Διεγείρουν τις αισθήσεις
  • Αυτό, που μπορεί να έχετε βιώσει αλλά δεν έχετε συνειδητοποιήσει, όταν ταξιδεύετε, είναι, ότι το ταξίδι αγγίζει κάθε αίσθηση. Ένας ήχος που δεν έχετε ακούσει ποτέ ξανά, μια εξαιρετική γεύση από τοπικές κουζίνες, μια προκλητική μυρωδιά από έναν πλανόδιο πωλητή τροφίμων ή ένα αξιοσημείωτο θέαμα μιας υπέροχης οροσειράς; Η εξερεύνηση ενός νέου μέρους θα αναζωογονήσει το μυαλό σας και τις αισθήσεις σας και θα σας κάνει πιο δημιουργικούς.
Ενισχύουν τη γενική νοημοσύνη
  • Τα ταξίδια όχι μόνο βοηθούν στη δημιουργικότητά μας, αλλά ενισχύουν επίσης τη γνωστική μας ικανότητα, που μερικές φορές αναφέρεται ως γενική νοημοσύνη. Αυτή η ικανότητα περιλαμβάνει την ικανότητα κάποιος «να συλλογίζεται, να σχεδιάζει, να λύνει προβλήματα, να σκέφτεται αφηρημένα, να κατανοεί περίπλοκες ιδέες, να μαθαίνει γρήγορα και να μαθαίνει από την εμπειρία» (Plomin, 1999).
  • Αυτά τα χαρακτηριστικά συνδέονται όλα με το ταξίδι. Όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο πιο σοφός γίνεσαι. Ο Adam Galinsky, καθηγητής στο Columbia Business School, δήλωσε: «Οι ξένες εμπειρίες αυξάνουν τόσο τη γνωστική ευελιξία όσο και το βάθος και την ολοκληρωτικότητα της σκέψης, την ικανότητα να δημιουργεί κανείς βαθιές συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών πραγμάτων».
Διαλύουν τις προκαταλήψεις
  • Το ταξίδι είναι κάτι περισσότερο από απλή εξερεύνηση νέων τόπων. Σας επιτρέπει επίσης να γίνετε πιο ανεκτικοί και ανοιχτοί απέναντι σε νέους πολιτισμούς και ανθρώπους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συνδεθείτε με ντόπιους ή άλλους ομοϊδεάτες σας από όλο τον κόσμο.
  • Όταν είστε πρόθυμοι να ξεκινήσετε μια συζήτηση με κάποιον από διαφορετικό υπόβαθρο ή κουλτούρα, όσο περισσότερο τον καταλαβαίνετε και αποδέχεστε τη διαφορετικότητα, τόσο πιο κοντά έρχεστε και ανοίγετε τους ορίζοντες σας.Τα ταξίδια μας διδάσκουν να εκτιμούμε την πολιτιστική ποικιλομορφία, τις διαφορετικές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα άλλων ανθρώπων, διαφορετικών από εμάς.
  • Όχι μόνο τα ταξίδια μας βοηθούν, να αγκαλιάσουμε τις πολιτιστικές, κοινωνικές και φυλετικές διαφορές, αλλά αυξάνουν επίσης την ανοχή μας απέναντι στις δύσκολες συνθήκες και τις αβεβαιότητες. Όταν βρεθούμε σε μια άγνωστη ή λιγότερο ανεπτυγμένη τοποθεσία, αρχίζουμε να γινόμαστε πιο ανεκτικοί. Δε μας περιμένει ένα κρεβάτι με ροδοπέταλα παντού και τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Ωστόσο όταν ταξιδεύουμε, το γνωρίζουμε αυτό, ενοχλούμαστε λιγότερο και δεν μας εμποδίζει να απολαύσουμε το ταξίδι όσο θέλουμε.
Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας
  • Ο Neil Varden, Διευθύνων Σύμβουλος της “Cabinzero” περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, το πώς τα ταξίδια μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για να αποκτήσουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και πάθος για ζωή. «Εν αγνοία μου, τα ταξίδια στα 22-26 χρόνια, μου άλλαξαν τη ζωή μου μακροπρόθεσμα και συνεχίζουν να την αλλάζουν. Η αυτοπεποίθηση, που απέκτησα ταξιδεύοντας σε μια άγνωστη χώρα/πολιτισμό, μου έδωσε τεράστια οφέλη όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου. Ποτέ δεν φοβήθηκα, να χτυπήσω τις πόρτες εργοστασίων ή να επισκεφτώ εμπορικές εκθέσεις σε χώρες που δεν είχα ξαναπάει. ΚΑΙ, σίγουρα, η επιχείρησή μου και η επωνυμία μου δεν θα υπήρχαν αν δεν είχα ταξιδέψει. Από τότε που άρχισα να ταξιδεύω, προσπάθησα να καταλάβω πώς θα μπορούσα να κάνω το ταξίδι ΜΟΝΙΜΟ στη ζωή μου και η επιχείρηση μου, χτίστηκε γύρω από αυτή την ανάγκη, είναι πραγματικά μια επιχείρηση τρόπος ζωής».
  • Το να βγείτε από τη φούσκα σας για να ταξιδέψετε, ειδικά μόνοι, είναι ένας τρόπος να αποδείξετε ότι η ζωή δεν έχει όρια. Τα ταξίδια μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δυσκολίες και τα εμπόδια μπορούν να αντιμετωπιστούν και χωρίς τη βοήθεια φίλων ή οικογένειας. Όταν νιώθετε τη δύναμη μέσα σας, αρχίζετε να χτίζετε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και φοβάστε λιγότερο. Μαθαίνετε να πιστεύετε στη βεβαιότητα, ότι τα πράγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και αυτό έρχεται χάρη στο «δημιουργικό μυαλό», που αποκτάτε από τα ταξίδια – τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει από το να πετύχετε το πάθος και τους στόχους σας στη ζωή!
Αποκτάτε νέες δεξιότητες/εκπαίδευση σε συνθήκες πραγματικής ζωής
  • Η «εκπαίδευση» έρχεται «φυσικά» όταν ταξιδεύετε. Σκεφτείτε, πώς σχεδιάζετε ένα ταξίδι, πως λύνετε ένα πρόβλημα ή πως αντιμετωπίζετε μια κατάσταση, που πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα του σώματός σας για να επικοινωνήσετε. Αυτές οι συνθήκες σας εκπαιδεύουν να είστε επιδέξιοι και εφευρετικοί καθώς ταξιδεύετε. Αυτό ενισχύει τις δεξιότητες προγραμματισμού, τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, την ικανότητα αυτοσχεδιασμού κ.α. Τα ταξίδια είναι ΜΑΘΗΜΑΤΑ, με τα οποία εξοπλίζεστε με δεξιότητες και αποκτάτε γνώσεις, που θα αξιοποιήσετε και μακροπρόθεσμα.
  • Επιπλέον, τα ταξίδια σας διδάσκουν ότι οι αποτυχίες μπορούν να μετατραπούν σε σπουδαία πρακτικά μαθήματα. Είναι αλήθεια, ότι το ταξίδι δεν είναι πάντα ανέφελο και χωρίς δυσκολίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα γλωσσικά εμπόδια.
Δημιουργούν αναμνήσεις από νέες εμπειρίες
  • Φωτογραφίες ή βίντεο, που τραβήχτηκαν σε ένα ταξίδι, είτε τα κρατάτε στο τηλέφωνό σας είτε τα δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούν να σας υπενθυμίσουν μία ωραία στιγμή που περάσατε. Ακόμη και ένα αντικείμενο που φέρατε από το ταξίδι μπορεί πραγματικά, να ξυπνήσει αναμνήσεις και συναισθήματα.
  • Οι αναμνήσεις από τα ταξίδια συνδέονται με θετικά συναισθήματα. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που αντιμετωπίζετε απροσδόκητα εμπόδια στο ταξίδι, ωστόσο, ακόμα και αυτές οι αναμνήσεις είναι «μαθήματα ζωής», που είχατε την ευκαιρία να συναντήσετε.


Σε βοηθούν να καταλάβεις περισσότερο τον εαυτό σου
  • Το να ταξιδεύετε μόνοι σας, διευκολύνει μια διαδικασία ενδοσκόπησης, επιτρέποντάς σας να αναλογιστείτε τη δική σας συναισθηματική και ψυχική ευημερία. Αυτό είναι ένα υπέροχο πλεονέκτημα του ταξιδιού που ίσως δεν το είχατε σκεφτεί. Όταν είστε μακριά από το άγχος της καθημερινότητάς σας, είστε «παρόντες» και ζείτε τη στιγμή.
  • Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό μπορείτε να παρατηρείτε τις διαφορές στους τρόπους και τις συμπεριφορές των ανθρώπων, το πως σκέφτονται και αντιδρούν σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Από εκεί και πέρα, είναι ανθρώπινο ένστικτο να συγκρίνει κάποιος τις διαφορές.
  • Αρχίζετε να εξερευνάτε και να συγκρίνετε πώς διαφέρει η δική τους από τη δική σας κουλτούρα και νοοτροπία, πώς διαφέρουν οι άλλοι άνθρωποι από εσάς και γιατί. Τελικά, τα ταξίδια θα βοηθήσουν να κατανοήσετε περισσότερο τον εαυτό σας και θα σας προβληματίσουν για το πώς αισθάνεστε και πώς ενεργείτε.
  • Επιπλέον, τα ταξίδια σας βοηθούν να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας και να επαναξιολογήσετε τις αξίες σας, σας διδάσκουν να είστε πιο υπομονετικοί και περίεργοι για τον κόσμο γύρω σας. Αυτό βοηθά αναμφίβολα στην κατανόηση και την ανάπτυξη του εαυτού σας.
Μειώνουν το άγχος
  • Όταν επιλέγετε να αφήσετε την καθημερινότητα, για να ταξιδέψετε, δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να συνδεθεί περισσότερο με τη φύση. Ο καθαρός αέρας, είναι όφελος για την υγεία σας, ενισχύει το οξυγόνο στο σώμα σας και η ηλιοφάνεια σας παρέχει βιταμίνη D. Το κρύο και το χιόνι είναι εξίσου ωφέλιμα και έχουν τη δική τους γοητεία. Η σύνδεση με αυτά τα στοιχεία της φύσης, σας κάνει να αισθάνεστε πιο ήρεμοι, κάτι που σίγουρα βοηθά με το στρες και το άγχος.
  • Διασκεδαστικές και περιπετειώδεις δραστηριότητες σας βοηθούν, να ασκήσετε και το σώμα και το μυαλό σας και να ανακουφιστείτε από το άγχος καθώς ζείτε και απολαμβάνετε τη στιγμή. Κάνετε πράγματα, που σας αρέσουν, όταν εσείς το θέλετε και όποτε το θέλετε. Δε σας κυνηγούν προθεσμίες και στόχοι.
Το ταξίδι σε βγάζει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας
  • Τα ταξίδια είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεφύγετε από την καθημερινότητάς σας. Σας απαλλάσσει από το καθημερινό σας πρόγραμμα και σας επιτρέπει να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας για να χαλαρώσετε και να εξερευνήσετε. Για μερικούς ανθρώπους οι δουλειές τους είναι μάλλον βαρετές και επαναλαμβανόμενες, γεγονός, που καθιστά ένα διάλειμμα απολύτως απαραίτητο. Είναι εύκολο να κολλήσουμε στον φόρτο εργασίας και να ξεχάσουμε τους σκοπούς και την κατεύθυνση της ζωής μας. Ως εκ τούτου, τα ταξίδια μας δίνουν μια παύση από τη συνηθισμένη ζωή και μας βοηθούν να εστιάσουμε περισσότερο στον εαυτό μας.
Τα ταξίδια μας μαθαίνουν να εκτιμούμε την ομορφιά και τη μοναδικότητα της φύσης και του πλανήτη μας
  • Αν ποτέ περιπλανηθείτε στις φυτείες με το ρύζι στις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, βουτήξετε στη Blue Lagoon στην Ισλανδία ή ερωτευτείτε την εποχή των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία, σίγουρα αισθάνεστε μια μεγάλη αίσθηση εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για όσα έχει προσφέρει η Μητέρα Φύση. Το ταξίδι ανοίγει τα μάτια σας στα απολύτως συναρπαστικά θαύματα της Γης, ειδικά αν τα κοιτάξετε με τα μάτια σας της ψυχής.
  • Οι ταξιδιώτες του κόσμου είναι άνθρωποι, που έχουν δει την ποικιλομορφία της φύσης και της άγριας ζωής και πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι αυτή η Γη. Ενισχύεται έτσι η ευθύνη μας για την προστασία του πλανήτη στον οποίο ζούμε. Μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι η φύση και τα ζώα υποφέρουν από ανθρώπινες δραστηριότητες και αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κρίσιμο ρόλο μας στην ανάπτυξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Τα ταξίδια μας βοηθούν να βρούμε έναν νέο σκοπό
  • Για μερικούς ανθρώπους, τα ταξίδια μπορεί να είναι μια εμπειρία, που αλλάζει τη ζωή. Εάν βρίσκεστε σε μια σημαντική μετάβαση στη ζωή σας και σκέφτεστε να πάρετε μια απόφαση, τα ταξίδια είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα και σας δίνουν χρόνο να το σκεφτείτε καλά. Αν ψάχνετε για σκοπό και κατεύθυνση στη ζωή, προσπαθήστε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι σε άγνωστο περιβάλλον και να το ζήσετε όσο περισσότερο μπορείτε.
Ενισχύουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων
  • Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα ταξίδια μπορούν να σας μετατρέψουν σε καλύτερο άτομο, που λαμβάνει αποφάσεις και παίρνει στα χέρια του τη ζωή του.
  • Το ταξίδι αφορά τη λήψη αποφάσεων σε όλη τη διαδικασία, από τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, μέχρι να αποφασίσετε που θα φάτε ή τι θα επισκεφθείτε, πρέπει να είστε αποφασισμένοι και να ηγηθείτε ενεργά. Εάν είστε σίγουροι για τη λήψη αυτών των μικρών αποφάσεων, αυτό θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά σας σε μεγαλύτερες αποφάσεις στη ζωή.
Το ταξίδι σε κάνει να εκτιμήσεις περισσότερο όσα ήδη έχεις
  • Συχνά ονειρευόμαστε ταξίδια, ενώ περνάμε μία δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μία βαρετή μέρα στο σπίτι. Ωστόσο, όταν ταξιδεύουμε, υπάρχουν ορισμένες στιγμές, που μπορεί να μας λείπει η αίσθηση του σπιτιού και πόσο βολικό είναι να είμαστε στη δική μας ζώνη ασφαλείας.
  • Ίσως αρχίσουμε να εκτιμάμε τα «απαραίτητα» που έχουμε στο σπίτι μας και που τα θεωρούμε δεδομένα. Η αίσθηση ενός άνετου κρεβατιού και ενός μαξιλαριού στο σπίτι μπορεί να έρθει στο μυαλό μας, όταν περνάμε μέρες και εβδομάδες κοιμόμενοι σε ξενώνες ή σκηνές κατασκήνωσης. Μπορεί να μας λείψει το μπάνιο μας όταν το μοιραζόμαστε με άλλους ταξιδιώτες σε κοιτώνες και ξενώνες. Αυτά είναι μερικά από τα μικρά πράγματα, που θα εκτιμήσουμε όταν επιστρέψουμε στο σπίτι από το ταξίδι.
  • Επιπλέον, το γλωσσικό εμπόδιο είναι μια άλλη πτυχή που μπορεί να μας κάνει να νοσταλγήσουνε το σπίτι μας, όταν ταξιδεύουμε. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μπορεί να έχουμε κάποια βασική επικοινωνία με τους ντόπιους και μπορεί να μάθουμε μερικές φράσεις εδώ κι εκεί. Ωστόσο, σίγουρα θα μας λείψει η αίσθηση, ότι μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μια πιο εμπεριστατωμένη συζήτηση, ειδικά σε χώρες όπου δεν είναι διαδεδομένη η αγγλική γλώσσα.
Όταν ταξιδεύεις γνωρίζεις νέους ανθρώπους
  • Μπορείς να βρεις ακόμα και την αγάπη στο δρόμο! Ναι είναι δυνατόν. Συναντάς τόσους πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους στα ταξίδια, που εκτός από μία δυνατή φιλία, που μπορεί να προκύψει, μπορεί και το άλλο σας μισό να έρθει απροσδόκητα, χωρίς καθόλου να το επιδιώξετε. Όταν ταξιδεύετε, ανοίγετε το μυαλό και την καρδιά σας σε νέες εμπειρίες, επομένως, το να ερωτευτείτε κάποιον/α είναι πολύ πιθανό να συμβεί.
  • Τα ταξίδια μπορούν πράγματι να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά, γι’ αυτό και τα ζευγάρια επιλέγουν να περνούν χρόνο μαζί σε διακοπές για να εμπλουτίσουν τη σχέση τους και να ξεφύγουν από τη ρουτίνα. Τα ταξίδια αποτελούν μία μοναδική πηγή εμπειριών και καλύτερης γνώσης των ανθρώπων και του κόσμου που μας περιβάλλει. Είναι μία ανεξάντλητη πηγή «μάθησης» μέσω της οποίας εκπαιδευόμαστε και εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε περισσότερο τη διαφορετικότητα και την ιστορία του κάθε πολιτισμού.
Πηγή: www.cabinzero.com

Πηγή: https://www.prefer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.