Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ''ΓΕΦΥΡΕΣ'' ΚΑΙ ΤΟΝ 1ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΗΡΑΙΟΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ, ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Από αριστερά: Δημήτρης Καραχρήστος, Παναγιώτης Θώδης, Πέτρα Τερζή, Τάσος Σακελλαρίου, Κωνσταντίνα Ράπτη, Γιώργος Τζαβάρας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24.9.2014, η συνέντευξη τύπου, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τάσου Σακελλαρίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, που παραχώρησε η Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Γέφυρες" κα Πέτρα Τερζή μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή και την Τεχνική Επιτροπή του 1ου Ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου "ΑΘΛΟΣ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ" , που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014.
Μετά το χαιρετισμό του κ. Σακελλαρίου και τις ευχές του για καλή επιτυχία, η κα Τερζή αναφέρθηκε στο ιστορικό του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου, στο ιστορικό του 1ου Ημιμαραθωνίου Λουτράκι-Ηραίον Περαχώρας, στο πρόγραμμα προβολής των ταινιών του φεστιβάλ από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι οι ταινίες θα προβληθούν στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και στο Σινέ ''ΛΑΙΣ'', στην Κόρινθο, στα άτομα που συγκροτούν την οργανωτική επιτροπή και την τεχνική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου, καθώς και στις λοιπές προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα το πλαισιώσουν.
Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο:
-Ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του Ημιμαραθωνίου κ. Δημήτρης Καραχρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα, στις μέχρι τώρα συμμετοχές αθλητριών και αθλητών, που ανέρχονται στις εκατόν τριάντα και στην άμεση ανταπόκριση και αμέριστη συμπαράσταση του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Σακελλαρίου στην οργάνωση της εκδήλωσης. Σημειώνεται ότι ο αγώνας αυτός έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

-Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου κ. Παναγιώτης Θώδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία και στις δραστηριότητες του Συλλόγου, καθώς και στους λόγους για τους οποίους ο Σύλλογος συμβάλλει στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου.
Επίσης ανέφερε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας, η Ένωση Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, ο Αθλητικός Όμιλος Περαχώρας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας και ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου συμμετέχουν στη διοργάνωση και στη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου, ενώ εθελοντικά συνεισφέρουν εκπρόσωποι του Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας του Δήμου μας και Εθελοντές Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου. 
-Η κ. Κωνσταντίνα Ράπτη, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της ημερίδας με θέμα: “Ο Αθλητισμός από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα” και τόνισε το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αυτή για γονείς και μαθητές, μεταφέροντάς τους το πνεύμα του '' ευ αγωνίζεσθαι''.
-Η κ. Κατερίνα Χαλαμπαρδάκη, εκ μέρους της πρωτοβουλίας “Εκδρομή της Αγάπης”, η οποία αναφέρθηκε στο βιωματικό παιχνίδι περιπέτειας, γνώσεων, εκπλήξεων και ανακαλύψεων που θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου.
-Ο σκηνοθέτης κ. Γιώργος Τζαβάρας, μέλος της κριτικής επιτροπής, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύζευξη Πολιτισμού και Αθλητισμού.
-Ο σκηνοθέτης κ. Σωτήρης Τσαφούλιας. 

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την προβολή αποσπασμάτων από τις ταινίες του Φεστιβάλ. Ένα Φεστιβάλ-Πρόκληση για τους φίλους του Διεθνούς Σύγχρονου Κινηματογράφου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.