Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ...ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ!

Γράφει ο Γιάννης Κυριακόπουλος* 




Η αγωνιώδης πορεία της ανασκαφής του τάφου της Αμφίπολης, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με την πιθανή εύρεση του ενοίκου και την ενδεχόμενη αποκάλυψη της ταυτότητάς του, ίσως και του πιο μεγάλου Έλληνα προγόνου μας, έχει καταφέρει να κερδίσει το παγκόσμιο δημοσιογραφικό και ιστορικό-αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Όμως, με την προσοχή όλων μας στραμμένη στην αποκάλυψη του παραπάνω Γρίφου, εκτιμώ ότι υποτιμήσαμε τα μέχρι τώρα ευρήματα και μεταξύ αυτών, το χώμα σφράγισης-πλήρωσης των τριών αιθουσών που ήδη έχουν αποκαλυφθεί.
Ναι, αυτό του χώμα που μισήσαμε κιόλας για τις δυσκολίες και την καθυστέρηση που δημιουργεί η παρουσία του στην πρόοδο της ανασκαφής. Αυτό που απομακρύνεται από το χώρο, ως ΜΠΑΖΑ, πλήρως αναξιοποίητο και απαξιωμένο.
Επηρεασμένος λοιπόν από την επικαιρότητα και ανταποκρινόμενος στην προτροπή των δανειστών μας για ξεπούλημα των πάντων σ΄αυτή τη Χώρα, όπως λιμάνια, νησιά, αεροδρόμια, έδαφος, υπέδαφος, νερό, ηλεκτρικό, των οργάνων μας (υποχρεωτική πλέον η δωρεά σώματος), των σπιτιών μας και του μέλλοντος των παιδιών μας και ενώ ήδη εξελίσσεται, με επιτυχία, και σε τιμή ευκαιρίας η πώληση της συνείδησης πολιτικών, δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών και λοιπών ταγών, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ την πώληση του χώματος του τάφου της Αμφίπολης, ως ‘‘ Σπάνια Αρχαιολογική Γαία’’ και εξηγούμαι:
Είναι χώματα ηλικίας 2.400 ετών, μοναδικά, ως ευρισκόμενα εντός μοναδικού μνημείου, αποτελώντας συστατικό στοιχείο αυτού. Ακόμη κι αν δεν καλύπτουν το χώρο ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή άλλου ιστορικού προσώπου, ακόμη κι αν ο τάφος βρεθεί κενός, συλημένος ή αδιευκρίνιστης ταυτότητας, είναι προστατευμένα σε κλειστό χώρο αρχαία χώματα που πέραν της ιστορικής-συναισθηματικής αξίας, ίσως να έχουν και επιστημονική αξία για γεωλόγους, βιολόγους ή άλλους επιστήμονες, αφού φέρουν σφραγισμένες πληροφορίες για την περιοχή από το πολύ μακρινό παρελθόν της.
Πιο συγκεκριμένα προτείνω, το χώμα αυτό να μεταφερθεί σε κλειστούς φυλασσόμενους χώρους και υπό την επίβλεψη επιτροπής προσωπικοτήτων, από το χώρο της Αρχαιολογίας και του Πολιτισμού, να τοποθετηθεί σε πολυτελείς συσκευασίες, προκειμένου να διατίθενται στο άμεσο μέλλον, ως αρχαιολογικά-τουριστικά αναμνηστικά, με αρίθμηση, ώστε να καταστούν συλλεκτικά και υπογεγραμμένα, από την παραπάνω επιτροπή, για να διασφαλίζεται η γνησιότητά τους.
Ολοκληρώνοντας την πρότασή μου, προσθέτω ότι η πώλησή τους πρέπει να περιοριστεί αυστηρά στο χώρο της Αμφίπολης, για να παραμένουν σε άμεση σχέση με τον τόπο-μνημείο, απ΄όπου προέρχονται, διατηρώντας έτσι για τον αγοραστή το αρχαιολογικό καθώς και το εμπορικό τους κύρος, ώστε να δικαιολογούν υψηλή τιμή αγοράς αλλά και να συμβάλουν εισέτι στη αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή αυτή.
Προτείνω επίσης το αρχαίο Ελληνικό Μακεδονικό χώμα να προσφερθεί, από την Ελληνική Κυβέρνηση, εξ ονόματος του Ελληνικού λαού, ως δώρο σπάνιο και ιστορικά μοναδικό στους δανειστές μας, στους Ευρωπαίους Εταίρους μας, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, στην Ηγεσία των Σκοπίων και στους Εθνικούς μας ‘‘φίλους’’, απανταχού της γης, ως μάθημα Ελληνικής Ιστορίας.
Πάρτε κόσμε Αρχαίο χώμα Ελληνικό, χώμα Αμφίπολης, από τον τάφο του...; Αριθμημένο χώμα, ενυπόγραφο, πιστοποιημένο, 2.400 ετών!
Πάρτε χώμα από τη γη της Αμφίπολης, που ξεκίνησε ο Μέγας Έλληνας Βασιλιάς της Μακεδονίας Αλέξανδρος, Στρατηγός, Πολιτικός, Εκπολιτιστής των βαρβάρων της Ανατολής, που οδηγώντας Έλληνες Άγνωστους Στρατιώτες, αήττητους στα πέρατα της οικουμένης, μετάγγισε το πνεύμα του Αριστοτέλη, του Δημόκριτου, του Πλάτωνα, του Ελληνικού Πολιτισμού, σε βάρβαρες χώρες και λαούς. Του ίδιου πολιτισμού που και εσείς φίλοι τουρίστες είστε εξ αγχιστείας πνευματικά παιδιά του!
 
Πάρτε χώμα ακριβό, ποτισμένο με αίμα Αγνώστων Ελλήνων Στρατιωτών που, μέχρι τις μέρες μας, θυσιάστηκαν ‘‘τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι’’, ενάντια στον κάθε λογής διαχρονικά βάρβαρο εισβολέα!
Πάρτε χώμα-φυλαχτό, που θα ξορκίσει από τις χώρες σας τη βαρβαρότητα που επανήλθε πάλι στις μέρες μας, κατακλύζοντας τον πλανήτη!
Η πρότασή μου είναι ολοκληρωμένη, ρεαλιστική, τεκμηριωμένη και άμεσα εφαρμόσιμη. Κινείται δε στο πνεύμα της Τρόικας, όσον αφορά την εκποίηση-ιδωτικοποίηση του πλούτου της Χώρας μας.
Μία από τις λύσεις που μας υπέδειξαν, για την έξοδο από την κρίση που, με τη βοήθεια των πολιτικών μας και τη δική μας ανοχή, πρόκειται να υλοποιήσουν.
Η προτεινόμενη όμως υψηλή τιμή πώλησης των μπάζων της Αμφίπολης, εκτιμώ ότι θα τους τρομοκρατήσει, με αποτέλεσμα ν΄απορριφθεί η πρότασή μου ως απαράδεκτη, επικίνδυνη και ασύμφορη για τα ξένα συμφέροντα, αφού υπάρχει φόβος ντόμινο υπερτίμησης της με πολλούς τρόπους υποτιμημένης Ελληνικής γης, με ορατή κατάληξη η Ελλάδα να παραμείνει ΑΠΟΥΛΗΤΗ-ΑΔΟΥΛΩΤΗ, ως μη ανταγωνιστική.
Αλλά για τους επίδοξους αγοραστές αυτό ισοδυναμεί με ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!
Αυτοί μας θέλουν τζάμπα...!

* Άγνωστος Παγκόσμια Έλληνας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.