Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΕΛΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Πισίνα με βάθος 40 μέτρα! Δεν πρόκειται για κινηματογραφικό σενάριο. Είναι πέρα ως πέρα αληθινή και βρίσκεται στην Ιταλία! Είναι η πιο βαθιά πισίνα του κόσμου, γεγονός που της εξασφάλισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Η Deep Joy, που σημαίνει «βαθιά χαρά», είναι έργο του αρχιτέκτονα Εμανουέλε Μποαρέτο. Η πισίνα με το βάθος ρεκόρ βρίσκεται στο τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο «Terme Millepini», στο Μοντεγκρότο. Η πισίνα άρχισε να λειτουργεί μόλις φέτος και συγκεκριμένα τον Ιούνιο. Το βάθος της πραγματικά κόβει την ανάσα. Είναι σαν 12όροφο κτίριο! Με άλλα λόγια, μέσα της θα μπορούσαν να χωρέσουν εννέα διώροφα λεωφορεία, το ένα πάνω στο άλλο! Έχει 21 μέτρα μήκος και 18 μέτρα πλάτος. Χωράει 4.300 κυβικά νερό, το οποίο είναι θερμαινόμενο, γύρω στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Θαύμα, δηλαδή!
Εκτός από τους ενοίκους του ξενοδοχείου, η πισίνα χρησιμοποιείται για ελεύθερες καταδύσεις αλλά και για εκπαίδευση για scuba diving. Μάλιστα η πρωταθλήτρια της ελεύθερης κατάδυσης Ιλάρια Μολινάρι ντύθηκε γοργόνα και φωτογραφήθηκε στις σπηλιές που δημιουργούνται στα διάφορα επίπεδα της πισίνας. Αυτή είναι άλλη μία ιδιαιτερότητά της. Είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να δημιουργούνται σπηλιές και τούνελ, ενώ το βαθύτερο σημείο της, τα 40 μέτρα δηλαδή, είναι σε ένα σημείο όπου η πισίνα βαθαίνει σαν να δημιουργεί ένα τεράστιο φρεάτιο ασανσέρ!
Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο της κατασκευής αυτής είναι το γυάλινο τούνελ, μήκους 13 μέτρων, που επιτρέπει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου να δουν εκείνους που κολυμπούν ή κάνουν κατάδυση περπατώντας κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Αυτό το μοναδικό κατασκευαστικά δημιούργημα για την αισθητική του αλλά και την αρχιτεκτονική του ανήκει σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα μόλις εκατό δωματίων. Δεν είναι τόσο τεράστια μονάδα, ώστε να φιλοξενεί τη βαθύτερη πισίνα του κόσμου, όμως οι ιδιοκτήτες του «Terme Millepini» προτίμησαν να ρίξουν τα χρήματά τους σε κάτι που θα τραβούσε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στην επιχείρησή τους κι όχι να φτιάξουν και άλλα δωμάτια!
Η Y-40, όπως είναι το κωδικό της όνομα, πήρε τα σκήπτρα της πρωτιάς από την πισίνα Nemo33 που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Εκείνη έχει βάθος 34,5 μέτρα.

Μαρία Κοντολούρη

Πηγή: http://www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.