Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΩ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Δε μοιράζω υποσχέσεις, αναλαμβάνω δεσμεύσεις

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε μια ακόμη ηχηρή απάντηση σε όσους κατηγορούν τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι... τάζει χωρίς σχέδιο, αναπτύσσοντας τους 4 πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η κυβέρνησή του, όπως τόνισε, καταργώντας το μνημόνιο από το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς λέει «ναι σε όλα» όσα του επιβάλλει η κ. Ανγκελα Μέρκελ, ενώ φρόντισε να στείλει προειδοποιητικά... πυρά και προς το ΔΝΤ, αλλά και όλους τους Ευρωπαίους εταίρους, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη της διακυβέρνησής του θα ζητήσει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση από το μηδέν, με μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων ώστε το χρέος να καταστεί οριστικά βιώσιμο και ποσοτικά να μειωθεί σε σημαντικό ποσοστό.
Σε μια ομιλία που υποχρέωσε τους παρευρισκόμενους να τον χειροκροτήσουν ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε μεταξύ πολλών άλλων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας, δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους τους Ελληνες, επαναφορά της μετενέργειας και των εργασιακών δικαιωμάτων όπως ήταν πριν τα μνημόνια, επαναφορά του 13ου μισθού για συνταξιούχους μέχρι 700 ευρώ, προστασία της πρώτης κατοικίας επ' αόριστον, ρυθμίσεις και διαγραφές δανείων και οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Ακόμα, παρουσίασε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, συνολικού κόστους 2 δισ. ευρώ, με δωρεάν παροχή ρεύματος για 300.000 οικογένειας, πρόγραμμα διατροφής με κουπόνια για 300.000 άπορες οικογένειες, μείωση έως και μηδενισμό στη συμμετοχή για τη φαρμακευτική δαπάνη, εξασφάλιση στέγης μέσω της επανίδρυσης του ΟΕΚ και ειδική κάρτα μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για μακροχρόνια ανέργους και όσους διαβιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιώντας τις παρεμβάσεις του κόμματός του για την πραγματική ανάκαμψη και επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, έκανε και επίσημα γνωστή την απόφαση για τη δημιουργία σε κάθε περιφέρεια, ειδικών επιτροπών εξωδικαστικού λειτουργίας για άμεση εκκαθάριση των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ανακοίνωσε την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεσμευόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με το οποίο θα αντικαταστήσουμε το μνημόνιο, το οποίο από την πρώτη νύχτα της νίκης μας θα είναι άκυρο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας και συνεχίζοντας μίλησε για κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές στο δημόσιο, άμεση κατάργηση του φόρου εκτρώματος, όπως χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ. «Είναι φόρος σε βάρος των φτωχών οικογενειών με παιδιά και χαμηλά εισοδήματα. Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να διορθωθεί, δεν μπορεί να βελτιωθεί, μπορεί μόνο να καταργηθεί και αυτό θα κάνουμε. Θα τον καταργήσουμε».
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, όχι με πλασματικές αντικειμενικές, που δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία, εκτός από περιπτώσεις μεγάλου πλούτου και με μείωση των αντικειμενικών 30-35%.
Μιλώντας για τη σημερινή φορολογική... φρενίτιδα που επικρατεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ανακατανομή των φορολογικών βαρών προς όφελος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.
Ανακοίνωσε ακόμα τη θεσμοθέτηση νέας σεισάχθειας για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, με διαγραφή μέρους αυτών για όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και την καταβολή προς τις τράπεζες για όσους έχουν εισοδήματα, όχι πάνω από το 1/3 αυτών.
Παράλληλα, μίλησε για τη σύσταση Δημόσιου Διάμεσου Φορέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ως μια εποπτική αρχή, όχι ως μιας κακής τράπεζας, αλλά ως ελεγκτή συμφωνιών ρυθμίσεων, για τη διασφάλιση ίσης μεταχείρισης δανειοληπτών που θα εξασφαλίζει το δίκαιο και θα βρίσκεται σε επικοινωνία με φορείς για χρέη προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για να υπάρχει συνολική εικόνα. «Αμεσος στόχος μας είναι να εμποδίσουμε την αξιοποίηση του ιδιωτικού χρέους ως μέσο άλωσης της περιουσίας των πολιτών. Τις αμέσως επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή ρύθμιση για επ' αόριστον άρση πληστηριασμών. Δεν θα επιτρέψουμε στα κοράκια των διεθνών Funds να δημεύσουν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών».
Κλείνοντας παρεμβάσεις του για την πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την ανάκτηση του ελέγχου του ΤΧΣ, άρα και των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών. «Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο με διαφάνεια θα εχει τον πρώτο λόγο για τη διοίκηση των τραπεζών» συμπλήρωσε και ανακοίνωσε την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τραπεζών ειδικού σκοπού.
Πηγή: Newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.