Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ!


Και ξαφνικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε…
Χωρίς να τολμήσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί γνώριζε ότι δεν θα την εξασφάλιζε, αποφάσισε να κάνει εκλογές για να λύσει τις εσωκομματικές του διαφορές. Ή για να ξεφορτωθεί από τους ώμους του το βαρίδι που λέγεται Ελλάδα. Μπορεί και για τους δύο λόγους ταυτόχρονα. Ποιος ξέρει…

Εκείνο που ξέρουμε όμως πολύ καλά είναι ότι άνθρωπος αυτός κορόιδεψε έναν ολόκληρο λαό που τον ψήφισε γιατί του σέρβιρε… ναι του σέρβιρε αριστοτεχνικά την… αλήθεια.
Ναι του είπε την αλήθεια στην οποία ο ίδιος όμως δεν πίστεψε ποτέ.
Του είπε δηλαδή ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά και αδιέξοδα.
Και ο ελληνικός λαός έκανε την υπέρβαση και ψήφισε αριστερή κυβέρνηση για πρώτη φορά.
Και του έδωσε ακόμη περισσότερη δύναμη όταν το 62% των Ελλήνων ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τι έκανε;
Έκανε τη μεγαλύτερη κυβίστηση και ψήφισε το μνημόνιο ενώ εξελέγη ακριβώς για το αντίθετο. Για να καταργήσει το μνημόνιο.
«Παραίτησε» τον κύριο υπεύθυνο της διαπραγματευτικής μας ομάδας, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ήταν ο μόνος που μπόρεσε να ορθώσει ανάστημα και να μιλήσει λογικά και με επιχειρήματα στο eurogroup και την τρόικα.
Συνάντησε αμέσως μετά το δημοψήφισμα τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που υποστήριξαν μετά πάθους τα μνημόνια και ζήτησε τη στήριξή τους.
Είπε ότι πήγε στην Ευρώπη και διαπραγματεύθηκε αλλά δεν έκανε λόγο στους Ευρωπαίους για τις οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις των Γερμανών.
Είπε ότι πήγε στην Ευρώπη και διαπραγματεύθηκε αλλά δεν έκανε λόγο στους Ευρωπαίους για τη διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους.
Υπέγραψε το επαχθέστερο και απεχθέστερο μνημόνιο.
Υπέγραψε το ξεπούλημα των «ασημικών» της χώρας (14 ελληνικά αεροδρόμια).
Αποφάσισε φοροκαταιγίδα κατά των Ελλήνων.
Δέχθηκε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Γέμισε την Ελλάδα λαθρομετανάστες αλλοιώνοντας τον εθνικό ιστό της χώρας.
Σε λίγα χρόνια εμείς οι Έλληνες θα αποτελούμε μειοψηφία στη χώρα μας.
Διέλυσε την παιδεία και την υγεία.
Έβαλε και άλλα λουκέτα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οδήγησε κι άλλους ελεύθερους επαγγελματίες στην απόγνωση.
Μόνο τον Ιούλιο οι δηλωμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ έφτασαν τους 14.000.
Οι οφειλές των Ελλήνων στη ΔΕΗ τον Ιούλιο έφτασαν τα 2 δισ. ευρώ.
Αποφάσισε την διάλυση της ελληνικής οικογένειας αφού διέκοψε την στήριξη της πολιτείας στις οικογένειες με πολλά παιδιά.
Καταρράκωσε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αφού ψήφισε με τη μορφή του κατεπείγοντος και χωρίς διαβούλευση ή εκτενή συζήτηση το 3ο μνημόνιο (αποφασίζοντας στο πόδι για σημαντικά θέματα των Ελλήνων).
Είναι ¨δημοκράτης” αφού κόβει το κεφάλι σε όποιον διαφωνεί μαζί του. Πρόκειται να αποκλείσει -όπως λέγεται- από τις λίστες του Σύριζα την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη.
Αποφάσισε την διάλυση της μεσαίας τάξης αφού ψήφισε μέτρα ενάντια στους Έλληνες αρτοποιούς, στους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς, στους Έλληνες αγρότες κλπ.
Με τα μέτρα που αποφάσισε, καταργεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό και προωθεί αυτόματα τον χειρότερο κρατικιστικό παρεμβατισμό και τα μονοπώλια, αφού δίνει δύναμη μόνο στις οικονομικά ισχυρές αλυσίδες.
Με το μνημόνιο αυτό κυρίαρχη νομοθετική εξουσία στην Ελλάδα δεν είναι πια η Βουλή αλλά μία επιτροπή που συστήθηκε στον ESM και εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Συνεργάθηκε και πήρε την ψήφο στήριξης των συστημικών κομμάτων τα οποία έφεραν τα δύο προηγούμενα μνημόνια και έσπρωξαν τη χώρα στην κατάρρευση και την παρακμή.
Ψηφίζοντας το μνημόνιο έδωσε άλλοθι στις μνημονιακές ολιγαρχικές δυνάμεις που τώρα νιώθουν περισσότερο από ποτέ “δικαιωμένες”.
Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσε να γράψει κάποιος για την επτάμηνη πρωθυπουργική θητεία του Αλέξη Τσίπρα.
Ποια είναι η λύση από εδώ και στο εξής αναρωτιούνται αυτή τη στιγμή πολλοί Έλληνες.
Το iThesis πιστεύει ότι δεν είναι λύση να ψηφίσουμε τα συστημικά, αντιδημοκρατικά, μνημονιακά κόμματα που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την επονείδιστη θέση.
Έλληνες κλείστε την τηλεόραση και ανοίξτε τους υπολογιστές σας. Αναζητήστε στο διαδίκτυο μικρά κόμματα που δεν δημιουργήθηκαν όμως από γραφικούς, ηθοποιούς, επαγελματίες πολιτικούς κλπ.
Αναζητήστε στο διαδίκτυο έντιμους πολίτες, πατριώτες, ανθρώπους της μεσαίας τάξης, που είχαν το σθένος να κάνουν το δικό τους κόμμα για να ακουσθεί η γνήσια φωνή του Έλληνα.
Ψηφίστε αυτούς που δεν ευνοεί το σύστημα, αυτούς που δεν πήραν ούτε ένα λεπτό προβολής στα συστημικά ΜΜΕ. Και δώστε τους τη δύναμη να πάνε στην Βουλή και να αρθρώσουν λόγο. Αυτό χρειάζεται το σύστημα για να φοβηθεί και να ταρακουνηθεί. Να έχει δίπλα του κάποιον που δεν είναι από το σινάφι του…

Μαρία Χωριανοπούλου
                      Δημιουργός - Διαχειριστής iThesis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.